Fairground Attraction – Find my love

Eind oktober was er op mijn favoriete radiozender Studio Brussel een “One Hit Wonder-dag”. En toen werd dit liedje gedraaid. Eigenlijk ten onrechte vond ik, want Fairground Attraction heeft zelfs nog een grotere en bekendere hit: “Perfect“. Je kan die groep dus moeilijk een One Hit Wonder noemen.

Fairground Attraction werd opgericht door zangeres Eddi Reader, die al als achtergrondzangeres had gewerkt voor Alison Moyet en the Eurithmics, en haar vriend Marc Nevin. Hun debuutsingle “Perfect” was meteen een schot in de roos en haalde menige toppen in de hitlijsten. Het nummer “Find my love” werd eveneens van hun debuutalbum als single uitgebracht. Een lichtvoetige popsong, prachtig gezongen door Eddi Reader…

Muzikale groetjes,

Billy

Meer weten over mijn muzieksmaak: klik hier
Mijn muziekcollectie: klik hier

20 gedachtes over “Fairground Attraction – Find my love

 1. Hallo,
  Eigenlijk zegt de naam van de zangeres groep mij niets, maar bij het bekijken van het filmpje en vooral het horen van het refrein, viel natuurlijk de symbolische frank, of moeten we ondertussen euro zeggen. Inderdaad lang geleden, maar daarom niet minder aangenaam om naar te luisteren. Iedereen heeft zo zijn voorkeur en dat is natuurlijk een leuke ervaring, smaken te kunnen delen.

 2. Een schitterend nummer , die in mijn grijze cellen had en vergeten ! Mooie keuze’s Billy !
  Drella was de bijnaam van Andy Warhol , pop art schilder en mentor van ‘the velvet underground ‘ ! John Cale en Lou reed waren lid van ! Small town , het lied gaat over warhol in zijn geboortestad Pittsburg , die te klein kwam en naar Big Apple trok !

 3. One hit wonder is eigenlijk als een band/artiest een hit heeft gehad, en dat het een periode stil is geweest. Een terug keer in de hitlijsten veranderd niets aan de one hit wonder status.

 4. Geen al te slechte keuze Billy,
  ook al werd dit liedje een beetje anders weergegeven
  ik herkende het toch meteen en zong zelfs een toontje mee.
  Liefs ♥

 5. Hallo,
  Eigenlijk is het merkwaardig om vast te stellen welke, vaak betere muziek dan nu, vroeger werd gespeeld. Soms liggen dat soort nummers ver in de herinnering, amar bij het opnieuw horen, komen vaak herinneringen uit lang vervlogen tijden terug. Het is alsof men dat soort muziek nodig heeft, om het jeugdsentiment te herleven of te herbeleven, of hoe je ook maarmag noemen. Hopelijk ben je ondertussen de nieuwe job al geoon geraakt en is de aanpassing van de nacht naar de dag goed verlopen.

 6. Perfect was idd het nummer dat bij mij te binnen schoot toen ik Fairground attraction zag staan.Dit is ook een mooi nummer.

  groet Inge

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s