Barcelona – vrijdag

Ziezo ons weekendje Barcelona zit erop!

Vrijdagmorgen werden we opgehaald door een luchthavenservice en na een geslaagde vlucht bereikten we onze bestemming iets voor de middag. Ik had voor iedereen vooraf een Barcelona Travel Card  gekocht voor onze verplaatsingen in de stad en naar de huwelijksplechtigheid, waarvoor we uiteindelijk naar Barcelona kwamen. Om van de luchthaven naar het appartement te geraken kozen we voor de metro, wat het handigst is met de 2 kinderwagens in ons gezelschap. Helaas werd ik al meteen geconfronteerd met de mindere kant van de grootstad. In een erg druk moment op de metro werd mijn smartphone uit mijn broekzak gestolen. Balen natuurlijk! Maar ik was niet van plan om dit verlies ons weekend te laten verknallen.

Omstreeks 15h konden we ons appartement betrekken, gelegen op enkele honderden meters van de Sagrada Familia. Blij dat we verlost waren van onze bagage. Veel tijd om rond te kijken hadden we niet want om 16h werden we al verwacht bij Cruising Barcelona, waar we elk een fiets werden toegewezen en toen aan een begeleide fietstocht door de stad konden beginnen. Onze gids Marit, een knappe jongedame – in Finland geboren maar in Nederland opgegroeid – wist ons heel wat interessante hoekjes van Barcelona te tonen die buiten de platgetreden toeristische paden lagen. Deze ruim 3 uur durende tocht was dan ook een erg geslaagde aanrader!

Na onze fietstocht deden we nog wat boodschappen en na het avondmaal konden we genieten van een welverdiende nachtrust.

wordt vervolgd…

Groetjes,

Billy

28 gedachtes over “Barcelona – vrijdag

 1. Wat balen van de telefoon!
  Maar leuk die fietstocht! Zo zie je veel meer van een stad dan met het OV.
  Ik ben benieuwd naar de rest van je verhalen

 2. De zakkenrollers in Barcelona zijn de ergste ter wereld! In elke grote stad ben ik super voorzichtig, ben nog nooit iets gestolen geweest en enkel dààr was er bijna eentje van door met mijn fototas + inhoud. Gelukkig had ik door dat hij een handlanger had en die heb ik mijn tas gewoon weer uit zijn handen gerukt en er wat Westvlaamse luide krachttermen tegen geroepen. Maar zeker in de metro kunnen ze snel weer in de massa verdwijnen.
  Goed dat je ze je weekend niet hebt laten bederven.

 3. Ik ken ook mensen die in Barcelona bestolen werden en wij zijn zelf ooit bijna hetzelfde tegengekomen op een propvolle metro in Parijs. Echt jammer, maar goed dat je daar je verblijf niet door liet verpesten!

 4. wat ontzettend leuk om dat op de fiets te doen billy,
  dan zie je natuurlijk heel erg veel, en rusten…. dat is voor oude mensen toch niet voor jullie 🙂

 5. Wat sneu van je smartphone. Ik herinner me nog heel goed, dat toen onze jongste op schoolreis ging naar Barcelona, dat er heel vaak op gewezen werd, dat ze heel voorzichtig moesten zijn voor zakkenrollers. Erg toch hé, dat men niet van andermans spullen kan afblijven!

  Zo’n fietstocht zal wel de moeite geweest zijn 🙂

  En nu kijk ik uit naar het vervolg van je Barcelona-verhaal 😉

 6. Hey dat is er eentje om te onthouden, die fietstocht, dat klinkt super goed, ook al proberen wij de gewaande paden van toeristen zo nu en dan af te slaan naar andere oorden, toch blijf je meestal in die cirkels draaien dan omdat je toch weer ergens ook terug moet, hahahaha

  Van je telefoon is minder, maar dat is maar materiaal, ook al kan er veel persoonlijks opstaan, lullig gewoon…

  X

  • met onze kinderen en kleinkinderen waren met met 8, John. Met de luchthavenservice konden we allemaal in 1 voertuig, wat als je zelf rijdt niet mogelijk is

 7. Een weekendje Barcelona, dat is niet te versmaden, Billy. En als je ginder een fiettocht kan maken onder begeleiding van een knappe Fins-Hollandse gids, dan kan het weekend al niet meer stuk.
  Wel erg sneu dat ze er met jouw smartphone vandoor zijn gegaan. Metro’s zijn geliefkoosde plekken voor zakkenrollers. Maar je had gelijk om daardoor je weekend niet te laten vergallen.

 8. Ik ben een aantal jaren geleden naar Barcelona geweest en mijn man kon nog net op tijd verhinderen dat in de metro zijn portefeuille gestolen werd. Het is daar inderdaad heel erg oppassen. Een fietstocht moet er heel fijn zijn.

 9. Oh zo jammer van de smartphone, je moet zo opletten hé! Op reis gebruik ik mijn klein handtasje, alles zit er zodanig ‘vast’ in dat ik het er zelf met moeite uit krijg 😉
  De geleide fietstocht klinkt interessant!

 10. Vreselijk dat je smartphone gerold is! Wij hadden al van diverse mensen gehoord dat je ontzettend moest opletten wat betreft zakkenrollers. Mijn dochter droeg een heel klein tasje onder haar kleding. Moet ik er wel bij zeggen dat zij zo’n beetje alles kwijtraakt wat niet aan haar vastzit.
  Leuk dat jullie een fietstocht gemaakt hebben. Dat hoor ik niet vaak!
  Jammer van je telefoon. Hopelijk heb je snel een nieuwe en over een maand weet je niet beter. Maar als het aan mij had gelegen, was het niet gebeurd (-:
  Lieve groet

 11. Jeetje is altijd vervelde dat je dat moet mee maken.
  Zomaar je smartphone uit je zak nemen pffff echt vervelend is het.
  Gelukkig heb je het niet aan je hart over gebracht

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s