R.E.M. – Nightswimming

R.E.M. heeft gisteren wereldkundig gemaakt dat ze ermee stoppen. Een verlies voor de muziekwereld vind ik dat, en met mij beslist vele anderen. Ook al was het de laatste jaren wat stiller rond hen, de grote hoeveelheid aan prachtige songs die ze in hun 31-jarig bestaan maakten heeft hen een grote schare fans opgeleverd, waaronder mezelf natuurlijk.

Nightswimming is mijn persoonlijk favoriete nummer, ik krijg er om de één of andere duistere reden telkens weer kippenvel van als ik het hoor. Die doordringende stem van Michael Stipe,de pianobegeleiding van bassist Mike Mills, de strijkers (gearrangeerd door ex-Led Zeppelin bassist John Paul Jones) en de prachtige outro met de hobo (Deborah Workman)…gewoonweg schitterend!

Muzikale groetjes,

Billy

Meer weten over mijn muzieksmaak: klik hier
Mijn muziekcollectie: klik hier

32 gedachtes over “R.E.M. – Nightswimming

  1. Yep, ik besteedde er ook een beetje aandacht aan, zolang en onverwacht toch wel dit einde, ze hebben beslist een paar juweeltjes gemaakt, waarvan Losing my religion mijn favo was!
    Enjoy still it last Billy!
    Greeetz!

  2. rem heeft in het algemeen allemaal goede songs, ik hoorde het gisteren ook op stu-bru dat ze gingen stoppen, maar ik dacht zelfs dat die al gestopt waren omdat je alleen hun vroegere songs hoort! de beste vindt ik: Everybody Hurts

  3. Ik hou me nooit zo bezig met vips, celebs of watvoor bekendheden dan ook. Of ze nou uit de sport, muziek, politiek of koningshuis komen, ik ken er maar weinigen van. Zo ook REM. Had de naam wel gehoord, maar wist die niet te koppelen aan mij bekende nummers. Tot ik gisteren op tv een soort collage van hun werk te horen kreeg. Toen herkende ik toch een aantal zeer mooie nummers.

  4. had wel is van de groep gehoord,maar wist niet wat ze ten gehore gaven.
    Met het bekent maken van hun afscheid herkende ik wél een aantal nummers en dat waren bést mooie.
    Wens ik jou en je vrouw een mooi nazomers weekeind toe met liefs van mij…;)

  5. Geheel off topic, maar deze kreeg ik van mijn broer door:
    Dan Donovan
    October dates: Oct 7 La Belle Vue, Espierres, Belgium
    Oct 8 De Trucker, Pijnacker, Netherlands
    Oct 9 Tende, Zwevegem, Belgium

    Mocht je tijd en zin hebben in iets nieuws……

  6. dag Billy
    mijn log, en alle andere van weblog zijn waarschijnlijk in rook opgegaan.
    Ik denk niet om nog een nieuwe log op te starten; Weblog heeft vroeger vaak verhuisd, maar nog nooit zoals nu. Geen enkel vroeger adres kan ik nog bereiken. Je kan mij vinden op Fb, onder christine Overbergh. Indien ik terug log, dan laat ik iets weten, maar ik kom je af en toe nog eens bezoeken hoor.
    fijn om te lezen dat het de goeie kant opgaat met uw vrouw. Nog een fijne zondag
    groetjes

dit vind jij er van...