Weekendverslag 4 & 5 juni

Zaterdag zijn we in de vooravond met vrienden naar het openingsweekend van de nieuwe brouwzaal van ’t Gaverhopke geweest. Brouwster Gudrun had ons al een exclusief blikje laten zien vorige week, maar deze keer stond het open voor het grote publiek. Een prachtige installatie, zowat alles in roestvrij staal wat er een hele nette (en dure) indruk aan geeft.

wp_20160427_014wp_20160427_015

Er was voor iedereen een proevertje voorzien, maar daar lieten wij het natuurlijk niet bij…

Na ons bezoek aan ons stilaan vertrouwde adresje voor een drankje om de namiddag af te sluiten, gingen we thuis eten. En daarna kwamen diezelfde vrienden ons ophalen voor de laatste voorstelling van ons cultuurabonnement: Freddy en zin  moaten. Een avondje lachen geblazen met 4 stand-upcomedians, die de hoofdrollen speelden in Bevergem. Ster van de avond was David Galle, die ook alles aan elkaar praatte. Freddy de Vadder viel zelf wat tegen, maar toch hadden we een zalige avond!

Zondagmorgen na het ontbijt een bezoekje gebracht aan mijn moeder, en daarna mochten we op aperitief bij onze dochter en schoonzoon. Zij hadden 2 communicantjes op bezoek. Intussen kregen we telefoon van onze vrienden met de vraag om in de namiddag een tochtje te maken met de fiets, wat we met veel plezier aanvaardden. Er was nl. een fietstocht voor het goede doel, voor de VZW Somival die sport en ontspanning biedt aan mindervaliden. Wij kozen voor de familietocht van 40 km, en dat bleek een hele mooie tocht langs rustige binnenwegen. Toen we op de geplande stopplaats onderweg aankwamen, kwamen onze dochter en schoonzoon er ook aangereden, die de tocht van 20 km begonnen waren. En na een deugddoend drankje zetten we onze tocht samen verder. Op zowat 5 km van het einde vielen er uit de dreigende hemel wat druppels, maar niet genoeg om echt nat van te worden. We hadden de weergoden dus weer mee…
Na aankomst hebben we de organisators nog wat extra gesteund door er nog iets te nuttigen, en de avond hebben we toen bij dochter en schoonzoon afgesloten.

Groetjes,

Billy

 

21 gedachtes over “Weekendverslag 4 & 5 juni

  1. Wat een fijn weekend hadden jullie weer.
    Een brouwerijbezoekje is niet aan mij besteed. Alhoewel ik natuurlijk wel interesse heb in het brouwproces. Maar dus geen proevertjes voor mij 😉

  2. Die brouwerij ziet er prachtig en professioneel uit. Maar het is pas een goeie brouwerij als het geproduceerde te drinken is, en dat hebben jullie even gecontroleerd (-: Leve het goede leven, Billy!
    Lieve groet

  3. Ziet er interessant uit, lijkt me leuk om zoiets van dichtbij te bekijken/van “achter de schermen”, in ieder geval hebben jullie een fijn weekend gehad volgens mij!

  4. Het was dus weer een zeer geslaagd weekend!
    We hebben pas ontdekt dat er hier op ons eiland ook een familiebrouwerijtje is en dat gaan we één dezer eens proberen. We zijn benieuwd!

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s