Memorial Day

Gisteren was het Memorial Day. Op die dag worden op verschillende plaatsen ter wereld gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht die vielen voor de vrijheid van onze landen. In België wordt dit herdacht in onze stad, nl. op het Flanders Fields American Cemetery and Memorial, zoals het in de volksmond “Amerikaans kerkhof” officieel heet.
Deze ceremonie hadden wij nog nooit meegemaakt, reden genoeg om dat nu wél eens te doen dus. Samen met onze fiets/cultuurvrienden reden we er met de fiets naartoe, en dat deden ook heel wat andere mensen. Honderden toeschouwers keken toe hoe er hulde gebracht werd aan de Amerikaanse gesneuvelden, en bij uitbreiding ook aan alle oorlogsslachtoffers en slachtoffers van terreuraanslagen. Die terreurdreiging zorgde er zelfs voor dat uitzonderlijke maatregelen getroffen werden voor deze ceremonie, die toch bijgewoond werd door talrijke prominenten uit politieke en militaire wereld, zoals minister van defensie Vandeput, kamervoorzitter Bracke, Amerikaans ambassadeur Denise Campbell Bauer, en vele hoge pieten van het Amerikaanse en Belgische leger.

Een foto-impressie:

20160529_15302220160529_15235720160529_14562420160529_15344920160529_160301

Groetjes,

Billy

 

 

30 gedachtes over “Memorial Day

 1. Mooi doet me aan Margraten, waar ik vorig jaar was, denken. Amerikanen zijn aparte mensen maar wel heel bijzonder

 2. Opdat wij zullen blijven gedenken om nooit te vergeten wat er is gebeurd. Indrukwekkend.

  Was in Margraten bij de herdenking. en in Ieper. vond ik ook heel bijzonder…..

 3. zelf kon ik er, niettegenstaande ik er een graf heb geadopteerd, niet aanwezig zijn, maar is inderdaad echt de moeite, ik probeer het graf toch minstens tweemaal per jaar te gaan opzoeken met een boeketje

 4. Lief en ik zijn op Margraten geweest en op een oorlogskerkhof in Brabant. Allebei even indrukwekkend. Al die kruizen, al die (veelal) jonge mannen. Zo’n herdenkingsdienst móet elk mens wel raken…
  Lieve groet

 5. Terreurdreiging terwijl er oorlogsslachtoffers worden herdacht. Het mensdom heeft in al die tijd nog niet veel bijgeleerd, helaas.
  Ik heb het Amerikaans kerkhof in Waregem al enkele keren bezocht en het is sowieso indrukwekkend om daar te lopen. Zo’n ceremonie zal waarschijnlijk nog een grotere indruk nalaten.
  Groeten.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s