Word een jij+

rode kruis

Ik ben al een tijdje bloeddonor, maar sinds kort ook plasmadonor. Omdat dit laatste makkelijker is, ik kan overdag naar een donorcentrum gaan in de buurt, en ook omdat de vraag naar plasma vaak groter is dan naar bloed.

Vandaag zou ik weer gaan doneren, maar voor het eerst werd ik geweigerd. Op 1 februari nl. onderging ik een endoscopie, en dan duurt het 4 maanden voor je weer bloed of plasma mag geven. Die endoscopie kwam er omdat ik me zorgen maakte over slikproblemen. Vooral in bed heb ik soms moeite om mijn speeksel door te slikken, waardoor ik eventjes in paniek raak en het dan nog moeilijker gaat. Maar onderzoek bracht niets aan het licht, en volgens de specialist moet ik me daar ook geen zorgen over maken. Doe ik dus ook niet… 😉

Hoe zit het met jou, ben jij bloeddonor? Of nog nooit gedaan, maar wel geïnteresseerd om anderen te helpen? Klik dan op de afbeelding hierboven voor meer info!

Groetjes,

Billy

34 gedachtes over “Word een jij+

 1. Ik heb ooit een bloedtransfusie nodig gehad en ben de bloedgevers daar nog altijd heel erg dankbaar voor.
  Zelf ben ik geen donor, maar ik ben jarenlang vrijwilliger geweest bij het Rode Kruis voor preventieve diensten. Super tijd!

  Wel een beetje sneu, dat je geweigerd bent :-/

 2. Ik ben ook bloeddonor, alleen bloed en nog geen plasma. Ga altijd weer met een goed gevoel weg als ik klaar ben! Ontzettend goed dat je hier aandacht aan schenkt.

 3. Ik ben vroeger – lang geleden – een fervente bloedgever geweest. Tot ik eens een keer flauw gevallen ben. Toen was de zin over en bovendien ging het me moeilijker en moeilijker af. Maar ik heb respect voor degenen die het doen en volhouden.

 4. Ik ben ook lange tijd bloed- en plasmadonor geweest, maar sta nu even on hold tot ik na zwangerschap en borstvoeding weer mag meedoen. Ik ga me dan ook meteen opgeven als stamceldonor, want daar is ook nood aan.

 5. Ik was donor maar toen werd ik opeens geweigerd vanwege mijn tattoo liefhebberij. Inmiddels mag het weer als je tattoos laat zetten maar nu zoeken ze het maar uit.

 6. Ik heb het een tijdje gedaan. Heb een keer afgebeld wegens een antibiotica kuur (blaasontsteking) en later nog eens (verstandkiezen laten trekken) en daarna ben ik eigenlijk ook nooit meer opgeroepen, ik ben er zelf ook niet meer achteraan gegaan. Het kwam me vaak niet uit qua tijd en als ik direct na mijn werk kwam en vermoeid was dan was het eigenlijk beter om geen bloed te doneren. Het is meer een kwestie van geen zin en tijdgebrek nu. Ik werk 5 dagen en ben pas om 6 uur thuis, tegen de tijd dat we gegeten hebben is het half 8 of 8 uur, dan heb ik geen zin meer om de deur uit te moeten om bloed te geven.

 7. Ik ben vanaf mijn 18de gaan bloedgeven maar ben ook overgestapt op plasma. Mijn ijzergehalte is net te laag om bloed te geven maar plasma mag wel. Ik ga wel maar ongeveer 1x per maand.

 8. Ik zit hier echt met beschaamde kaken… ik had mij voorgenomen om terug plasma te gaan geven, maar het is mij nog niet gelukt… iedere keer ik een email krijg, denk ik… ok ik maak een afspraak, maar het komt er niet van.
  Ik beloof, volgende week maak ik een afspraak en ga ik plasma geven!

 9. Nog nooit gedaan, klinkt stom, ik wilde mij opgeven maar dat adres kon ik niet vinden, toen had ik het gevonden waren ze dicht voor 6 weken omdat het zomer was… nou ja, het kan altijd nog.

  X

 10. Nog nooit gedaan. En sorry ik zou dat nooit doen.
  Ik haat naalden of bloed treken, als ik al een naald zie val ik al flauw.
  Maar vind het wel heel goed dat der mensen zijn die dat doe.

 11. Wat goed dat je dit doet! Puck schreef er ooit eens een blog over (http://beineffable.com/stamceldonatie/#more-345) . Ze was bloeddonor en plasma donor. Maar dat mogen vrouwen minder dan mannen en het is ook zwaarder voor vrouwen. Mijn vader is altijd bloed donor geweest, totdat het niet meer mocht in verband met medicatie.

  Ik vind het erg goed dat mensen dit doen. Net zoals donor zijn. Dat ben ik dan weer. De reden dat ik niet bloed doneer is heel simpel. Ik kan dus echt niet tegen naalden. Ik word er zwak en misselijk van (ik heb ook een lage bloeddruk) en word erg flauwtjes. Tattoos zijn anders, die naalden gaan niet ín mijn huid (want ik hoor altijd; je zit toch onder de tattoos). Maar geprikt worden. Er moet dan echt iemand mee om mijn hand vast te houden.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s