Tiny’s uitdaging

“Noem het een tag, noem het een stokje, noem het gewoon een zot idee. Ga eens op zoek naar een liedje van een hele tijd geleden. Zo lang geleden dat je zelfs nog niet eens geboren was. Maar toch blijft het hangen, vind je het mooi of net niet – dat kan ook.
Maak er een blogje over en link deze post van mij er aan, zo leren we én andere blogs én andere nummers kennen.”

Zo daagde Tiny ons onlangs uit om een nummer te vinden van voor we geboren waren.
Ik dacht dat dit een fluitje van een cent ging zijn voor een muziekliefhebber als ik, maar niks bleek minder waar. Ik had eerst het idee om een nummertje dat ik al eerder gepubliceerd had opnieuw te posten, maar na het doorploeteren van mijn toch al serieuze categorie “Mijn muziek” bleek geen enkele song te staan van vóór 1961…

Omdat Blues nu eenmaal een muziekgenre is dat mij erg aanspreekt, kwam ik op dit “Manish boy” van Muddy Waters, uit het jaar 1955. Ik weet dat ik hiermee niet de populariteitsprijs ga winnen, want veel mensen vinden Blues maar niks.
Toch ken je dit nummer misschien nog van het schitterende reclamefilmpje van Levi’s jeans (al komt die ook al uit het jaar 1988 – wat vliegt de tijd zeg!)?

 

 

Groetjes!

Billy

18 gedachtes over “Tiny’s uitdaging

 1. Wow super! Ik heb een CD gehad met alle nummers die ze gebruikt hadden voor Levi’s en daar staan een heleboel bluesnummers bij. Ik vind het de max. Dank je wel om mee te doen.

 2. Merkwaardig, deze commercial kan ik me helemaal niet herinneren (-: (-:
  Ik vind blues heerlijke muziek. Ik krijg er zo’n relaxed gevoel van, terwijl het een muziekgenre is, wat vaak over misstanden (in de katoenpluk) gaat.
  Fijn weekend!

 3. Goede keuze Billy en ook de andere songs bevallen mij maar vraag deze oude tante niet een nummer voor te stellen van voor ik geboren ben..jullie zouden het in Keulen horen donderen.Maar ik geniet van deze post hoor.

 4. eigenlijk vindt ik dit wel een mooie uitdaging, maar echt een liedje voor ik geboren was is al moeilijker, ik zou gaan naar het liedje dat me het meest bijbleef van mijn jeugd en dat is roadrunner……

 5. Whahahaha mocht dit stokje of tag ooit mijn kant opkomen heb ik in elk geval TEveel keuzes eigenlijk, zo grappig dat je dan gaat zoeken en dat je dan ontdekt dat…

  Mooie goede keuze heb je gemaakt, en ja Muddy Waters staat ook in de kast van mijn ouders, we zijn ook gek op de Blues 😉

  X

 6. Ik vind blues geweldig. Dit is een fantastisch nummer van Muddy Waters. Bedankt om dit nog eens onder onze aandacht te brengen. Van mij mag je die populariteitsprijs gerust krijgen.
  Groeten !

 7. Ik dacht eerst… dat liedje kan ik niet… maar na even luisteren herkende ik het toch, een goed nummer.
  En de Levis reclame kon ik mij precies ook nog herinneren 😉

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s