Weekendverslag 27 & 28 februari

Zo rustig als ons vorig weekend was, zo druk was dit weekend…

Zaterdag was de start van het wielerseizoen in België, met de Omloop het Nieuwsblad, en traditiegetrouw gaan wij dan ergens de renners spotten. Het was heel druk op de weg, ik schat dat zowat 8 op de 10 weggebruikers ergens op weg was voor de koers. Hierdoor bleek onze eerste bestemming, de Haaghoek, niet meer tijdig bereikbaar en reden we door naar Brakel, naar de Valkenberg. Omdat we daar een uur voor de renners er voorbij kwamen al waren, was er nog geen mens te bespeuren. Maar na een half uurtje veranderde dat beeld volkomen, niet te geloven waar al die wielerliefhebbers allemaal uitgekropen kwamen… Na de passage van de renners was het dus een tijdje aanschuiven geblazen voor we weer vlot de weg naar huis konden nemen. En we het spannende einde van de koers op tv konden zien. Greg van Avermaet, een mooie winnaar!

’s Avonds namen we hier deel aan een culinaire wandeling ten voordele van de Cliniclowns. Een mooie formule, waarbij je voor je inschrijvingsgeld een 7-tal kilometers wandelde en op 7 plaatsen iets te drinken of eten kreeg. Een geslaagde avond voor het goede doel.

Zondag organiseerde de plaatselijke wielertoeristenclub de openingsrally, wat voor mij meteen het sein was om zelf de racefiets uit te halen en deel te nemen aan de 50 km-toerrit. Het was zo vroeg op de morgen toch wel redelijk koud, met een gure noordenwind. Maar gelukkig kon ik me in het eerste deel een beetje schuilen achter 2 stoere binken wiens tempo ik wel aankon, en kreeg ik in het tweede deel de wind in de rug. Met een tevreden gevoel bereikte ik de aankomst, en bestelde mij een deugddoende Sint-Bernardus als beloning… 🙂

In de namiddag gingen we onze plaatselijke voetbalploeg aanmoedigen, die op dat moment nog volop meestreden voor de titel. Jammer genoeg verloren ze (verdiend) de wedstrijd, waardoor ze die titeldromen nu wel mogen opbergen.
Na de wedstrijd nog iets gaan drinken bij onze dochter en schoonzoon, en ’s avonds op tijd thuis om de tweede aflevering van Eigen Kweek te bekijken op tv.

Groetjes,

Billy

32 gedachtes over “Weekendverslag 27 & 28 februari

 1. Ons weekend in het kort, vrijdag kuisdag en dan lekker gekookt, bouillabaise. Zaterdag gaan koken voor Piet Depraitere in een klein plaatselijk cultuurcentrum. Uiteraad de show bekeken. Zondag er op uit met de hond, gegeten bij mijn moeder. Frietjes gaan eten en afgesloten met een Gin tonic en eigen kweek.

 2. Ik zou het niet kunnen, kijken naar een vent op zijne velo. Wielersport (of andere) zegt mij helemaal niks, zelf lichaamsbeweging doen integendeel wel. Maar, zoals je hierboven schrijft, elk zijn interesses…

 3. Een weekend vol sportbeleving, Billy. Wandelen en tegelijk een goed doel sponseren, dat zijn lovenswaardige initiatieven.
  Groeten !

 4. Zondag heb ik op tv de laatste km’s van Kuurne-Brussel-Kuurne bekeken, een hele prestatie voor mij 😀 Amai, ’t was bijtende koud zondagmorgen, liever jij dan ik om dan te fietsen. Eigen kweek ook gezien, fantastische reeks boordevol humor, ik ben fan.

 5. Dat het wielerseizoen begonnen is was me ook al opgevallen 🙂 Ik blijf er niet voor thuis en volg het maar met een half oog. Dan toch liever zelf op de fiets 🙂

 6. Er wordt heel wat afgefietst bij jullie dus. Hier ook – wat niet altijd handig is gezien de afstand die je dan moet omrijden om ergens te komen- en hier is het ook zo populair. Ik snap het niet iig 😛
  Maar je had een goed gevuld w-end.

 7. Nou dat is zeker een druk en vol weekend! Oh zo’n wandeling voor het goede doel klinkt goed, als ze dat hier in Nijmegen zouden doen zou ik me gelijk opgeven.

 8. Bijzonder zo’n culinaire wandeling…mooi doel ook! Eigen Kweek, geweldige serie!! We hebben deze serie eens helemaal bekeken, we kregen er geen genoeg van!!

 9. Die Vlamingen weten tenminste wat sporten is, Billy, met hun liefde voor het wielrennen. En wat leuk dat je de moeite genomen hebt om overal linkjes bij te zetten. Heb ik toch maar even die kasseienstrook en die beklimming van 8% mee gepakt (-:
  Lieve groet

 10. Ook een sport-weekendje… ik heb er niks mee maar Zoetie dan weer wel… hier wordt dan ook naar de koers gekeken of wordt er zelf gefietst… momenteel zit hij weer op de fiets en straks lopen… aan het trainen voor een mini-triatlon of zoiets 🙂

 11. Wat een goed gevuld weekendje was dat! Dat wielrenner, da’s ook niet mijn ding?. die culinaire toch daarentegen… !

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s