Weekendverslag 20 & 21 februari

We hadden een erg rustig weekendje.

Zaterdagavond gingen we bij onze dochter en schoonzoon mosselen eten. Jammer genoeg hebben ze ons niet bijster goed gesmaakt, hebben ze al vaak beter gegeten. Ze waren klein en anders van smaak, niettegenstaande ze altijd op dezelfde manier (met een pils) klaargemaakt worden. Vreemd!
Na thuiskomst nog naar de beelden van het voetbal gekeken op tv, en dan naar bed.

Zondagmorgen na ontbijt samen met schoonzoon en kleinzoon Mero gaan zwemmen, altijd een aangenaam uurtje sporten! Daarna een bezoekje gebracht aan mijn moeder.
’s Middags had vrouwlief een uitstekende maaltijd klaargemaakt, kip in rode wijn.
In de namiddag brachten we dan een bezoekje aan schoonmoeder, en daarna aan onze vriendin die nog maar eens in de kliniek ligt omdat er problemen waren met haar nieren. Ze blijft dus wel op de sukkel, want ook haar chemokuur is nog niet achter de rug. Gelukkig mag ze vandaag weer naar huis.

Dit weekend heb ik ook eens werk gemaakt van de beveiliging op de pc en internet, daarbij gebruik makende van de aanbevelingen van Test-Aankoop. Ik heb dus een wachtwoordbeheerder geïnstalleerd (Dashlane), die volgens hen de beste keuze is, weliswaar de betalende versie maar er bestaat ook een gratis versie van die ik dus ga gebruiken. Een master-wachtwoord gemaakt om in te loggen bij Dashlane, en daarna op de meest gebruikte websites die een wachtwoord vereisen, het wachtwoord hiervoor gewijzigd met behulp van de wachtwoordgenerator van Dashlane. Ik had eerst één en ander verkeerd gedaan, lees: vergeten, maar uiteindelijk kwam alles in orde.
Hoe zit het trouwens bij jou, maak je ook gebruik van verschillende (sterke?) wachtwoorden, of gebruik je (zoals wij vroeger) slechts 1 wachtwoord voor alle sites?

Groetjes,

Billy

40 gedachtes over “Weekendverslag 20 & 21 februari

 1. Ik gebruik verschillende wachtwoorden, sommige sterk, andere net iets minder.
  Slechte mosselen? Dan waren het waarschijnlijk geen Zeeuwse. Er ligt tegenwoordig veel – vooral Griekse en Scandinavische – import in de rekken. Tastes like shit.

 2. wachtwoorden..ik heb er heel wat en ik wijzig ze ook regelmatig Billy….

  dashline moet het beheer ervan wel gemakkelijker maken..

  maar als je bv op een smartphone en een pc werkt, zou je de betalende versie moeten nemen

  en die is wel prijzig

  iets om over na te denken

  groeten

 3. Wat je een rustig weekend noemt 😉
  Jammer van de mosselen…
  Ik gebruik verschillende wachtwoorden met combinaties van letters en cijfers. Ik heb op een bank gewerkt en veel swiftcodes van banken ken ik nog uit mijn hoofd. Heel handig!
  Lieve groet

 4. Wat een prachtig gevuld weekend had je weeral!
  Je moeder en schoonmoeder hebben het wel heel erg getroffen met jou.

  Mijn paswoorden zijn vrij sterk, enkel voor minder belangrijke dingen gebruik ik hetzelfde wachtwoord.
  Weet je.. ik vind het zo erg, al die wachtwoorden.. beveiligingen e.d. Als iedereen nu eens eerlijk zou zijn.. dan was dit allemaal niet nodig. Toch?

 5. Hallo meneer Billy! Ik ben weer in blogwereld en heb een nieuwe blog en kom nu weer gezellig bij je kijken! Wij zijn ook gek van mosselen, jammer dat ze nu niet zo smakelijk waren! Die kip in rode wijn, is dat Coq au Vin? Dat eten wij namelijk ook regelmatig, erg lekker! Over wachtwoorden, ik gebruik ongeveer 6 verschillende, wel ergens veilig opgeslagen natuurlijk want die hersens van mij…. 😉 Fijne dag verder! Oja, ik ben Inge, vroeger was het jigi of jigib…weet je tenminste weer (hopelijk) wie ik ben!

 6. Ik probeer altijd hetzelfde wachtwoord te gebruiken, niet verstandig… ik weet het… maar wel gemakkelijk.
  Ook al lukt dit niet altijd want soms moet een wachtwoord een aantal letters hebben, een hoofdletter, een cijfer…

  • dan is een wachtwoordzin erg handig, Flavie.
   Bvb. Morgen moet ik naar Oosterzele om 7 kilogram bloem

   waarbij MminOo7b je wachtwoord is (beginletters van elk woord), en dat kan je combineren met het programma en/of site waarin je inlogt

   • Dat is wel handig ja! Zoetie heeft ergens eens gehoord om nooit nog paswoorden te vergeten, eenzelfde woord te gebruiken samen met de benaming voor hetgeen je een paswoord nodig hebt. Bv ik1982, voor Facebook is dat dan ik1982facebook- voor WordPress: ik1982wordpress…
    Nogal een werk om al de paswoorden te veranderen… maar zou wel handig zijn in de toekomst om nooit nog een paswoord te vergeten 🙂

 7. Haha altijd heerlijk druk 🙂 Ik heb laatst extra beveiliging op mijn site gezet en mijn wachtwoorden aangepast. Er zijn vele hackers die alles proberen te kraken, dus echt nodig.

 8. O de keren dat ik moet gaan vragen naar mijn paswoorden is ontelbaar! Meestal gebruik ik het hetzelfde maar vroeger was het een ander, dan weet ik vaak niet meer of het een oud paswoord of het nieuwe betreft. Ik weet zelfs mijn facebookpaswoord niet. Ik blijf overal gewoon ingelogd.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s