Billy op het Cactusfestival

Zaterdag vertrokken we rond 15h met 3 vrienden richting Brugge. Toen we daar aankwamen wat rondgereden om parking te vinden, wat we uiteindelijk in een zijstraat vonden. Op een kwartiertje gaan van het festivalterrein, viel nog mee. Het eerste wat we deden was ons neernestelen op een van de vele uitnodigende terrasjes. Een lekkere Brugse Zot besteld (zonder twijfel een van mijn meest favoriete biertjes). Daarna zochten we het festivalterrein op, en konden vlotjes binnen. Een bijzonder mooie locatie voor een muziekfestival, al zal dit voor de natuur ter plaatse wel een geseling geweest zijn afgelopen weekend. De eerste klanken die we van het hoofdpodium kregen te horen waren niet echt ons ding. Sohn brengt een soort electronicapop die niet goed in ons gehoor bleek te liggen. Dan maar de offstage-zone gaan opzoeken, waar de drank- en hapjeskraampjes broederlijk naast elkaar te vinden waren. Een biertje gedronken, in afwachting van de volgende act. Dat bleek Black Rebel Motorcycle Club te zijn. Een Amerikaans trio, met een vrouwelijke drumster met korte haren, in tegenstelling tot de foto op het programmaboekje. En al meteen diepe ronkende gitaren, we waren meteen verkocht! Ik had er nog nooit van gehoord, maar wat een geluid!

Na deze aangename kennismaking was Jessie Ware aan de beurt. Ik kende haar van enkele bescheiden hitjes, en vond ze toch wat licht uitvallen voor een festival als dit.

Daarna was het wachten op John Hiatt, voor ons de hoofdact van de dag. En hij stelde niet teleur! Maar ik werd meteen geconfronteerd met de nadelen dat zo’n openluchtfestival met zich meebrengt: het geluid van pratende mensen, het geroezemoes overstemde de prachtige teksten die John Hiatt zong, en dat is wel zonde…

Na dit mooie concert kwam de jonge bende van Balthazar aan de beurt. Ik heb deze groep al een paar keer aan het werk gezien, en zij stellen nooit teleur. Wat een klasse hebben die! Een groep die het zeker in het buitenland kan waarmaken volgens mij, voor zover dat al nog niet gebeurd is…

Om samen te vatten, weer een heerlijke muzikale dag gehad, waarin ik opnieuw heel wat adrenalinemomenten beleefde. Het Cactusfestival viel bijzonder goed mee, alles stipt op tijd, goeie organisatie en een prachtige locatie. Mij zien ze er beslist nog terug!

Muzikale groetjes!

Billy

23 gedachtes over “Billy op het Cactusfestival

 1. Ik zit met een gehoorprobleem (tinnitus), dus kan zo’n festival niet echt smaken. Uiteraard toch tof dat je ervan hebt genoten. Eigenlijk past zo’n festival niet in een binnenstad als Brugge. Wij wonen in Koolkerke (toch een vijftal kilometer van de locatie), en werden ’s nachts nog van onze matras geblazen door de bastonen.

 2. Dus, als we nu kijken van waar de wind die nacht kwam, en dan berekenen in welke richting de wind die bastonen blies, en dan in een rechte lijn van het Cactusfestival richting Koolkerke stappen, dan moeten we ten huize Pannekoek aan komen. Toch voorzichtig zijn hoor Thomas met de informatie die je hier zomaar weggeeft. 😉 Ben ik nu héél stout?

 3. Ja ’t is een feit, zelfs nu de decibels al aan banden hangen, zijn er nog veel Bruggelingen die “meegenieten” van het Cactusfestival. Mensen die echt heel dicht in de buurt wonen, krijgen een gratis ticket, of gaan er een paar dagen vandoor. Ik zat in Wevelgem, want om alleen John Hiatt te zien, wou ik geen geld neer tellen. Al heb ik ergens wel spijt, want meestal is het Cactusfestival een gigantische reünie van Bruggelingen die op die dag nog eens buiten komen… Blij dat je er van genoten hebt.

 4. Oh zonde van het overstemmen van pratende mensen enzo bij John Hiatt!
  Die had ik ook wel willen zien en horen.
  Maar al met al wel genoten zo te lezen; top!

 5. Als ze in een nabij dorp het zomerfestival vieren en de wind staat “verkeerd” kunnen wij er tot diep in de nacht van meegenieten. Maar ach, das maar eens in het jaar. Daar malen wij niet om 🙂
  Het is me een raadsel waarom zo’n tof festival me aan stekeligheden doet denken…
  lieve groet kakel

 6. Zinneprikkelend veel muziek en weinig cactus om je aan te prikken 😛 hahahaha Heerlijk dat je zo genoten hebt en ja dat is op een festival, soms kun je een naald horen vallen, maar meestal blijven mensen praten, lachen whatever, zo zonde… Maar dat hoort erbij!

  X

 7. Heel leuk om te lezen dat je zo genoten hebt tijdens dit festival… waar komt de naam cactus eigenlijk vandaan, ik moet dan enkel denken aan die planten…

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s