Weekend Coo

Vrijdag vertrokken we rond 14u30, en door verkeersellende rond Brussel en Luik pas om 18u ter plaatse. Dan onze bagage gelost en het huisje verkend. Voor een huis met 4 slaapkamers bleek de leefruimte toch wat krap. Gelukkig waren we er maar voor een weekend en zouden we niet echt veel in het huis verblijven overdag. Op het terras konden we wel genieten van een mooi uitzicht

P1050494

Zaterdagmorgen na het ontbijt reden schoonzoon en ik naar Nonceveux voor een wandeling die al een tijdje op mijn verlanglijst stond. Ik had erover gelezen, en de prachtige foto’s gezien, op de blog van Johan Beckers en zijn gezin. De Ninglinspo is een zijriviertje van de Ambleve, en als we Wikipedia mogen geloven zelfs het enige bergriviertje van België. Onder wandelaars erg gekend en gewaardeerd, wat ook bleek uit de talrijke wagens die op de parkeerplaats aan de startplaats van de wandeling stonden. Schoonzoon had een wandeling voorzien van 14 km, die een combinatie vormde van de basiswandeling (nr. 21 – 6 km) en de Quarreux (nr. 18a en 18b).

P1050529

Het begin was adembenemend mooi, De Ninglinspo kronkelt zich naar beneden en vormt op vele plaatsen watervalletjes en bekkens waar bij warm weer gerust een verfrissend bad kan genomen worden in het (ijskoude) water.

P1050499

P1050500

P1050503P1050505

Af en toe was het pad wel drassig, en niet echt geschikt voor mensen die niet goed te been zijn

P1050501 P1050502Jammer genoeg kregen we plots af te rekenen met een omleiding.
Door weersomstandigheden en “moedwillige beschadigingen”. Niet te geloven dat er wandelaars zijn die geen respect hebben voor het moois dat ze voorbij wandelen. Ook het hier en daar weggegooide afval  stootte me erg tegen de borst!

P1050509

Toen we de basiswandeling verlieten werd het pad ruwer en lastiger.

P1050512 P1050519

En ook hier kregen we af te rekenen met natuurlijke hindernissen…

P1050520

Op een bepaald moment waren we zelfs het pad kwijt en moesten we ons een weg banen door dichtgegroeide bremstruiken en jonge sparren. Van avontuurlijk wandelen gesproken… 😉

Toen we terug de bewoonde wereld in kwamen zagen we dit merkwaardige huis, dat recht uit een sprookje leek te komen.

P1050521

Voor het tweede deel van onze wandeling moesten we de Amblève over en dwars door privéterrein

P1050524P1050523 P1050525

We bleven parallel aan de Amblève wandelen. Af en toe maakten de bosbeheerders het pad onzichtbaar

P1050526

Eenmaal terug in Nonceveux kregen we dit buitenkansje te zien…

P1050527

Iemand interesse?..

Nadat we op onze geslaagde wandeling geklonken hadden, reden we terug naar ons vakantiehuis. Eerst een deugddoende douche genomen, en daarna nog een terrasje gedaan aan de watervallen. ’s Avonds aten we samen frietjes met stoofvlees en speelden daarna nog een gezelschapsspelletje.

Zondagmorgen na ontbijt onze bagage opnieuw in de auto geladen, en daarna loodste ik onze bende naar Montleban, waar ik een verrassende activiteit voorzien had: het blotevoetenpad in la Ferme de la Planche. Wat mede door het prachtige weertje een voltreffer werd.

WP_000273 WP_000284

Omdat onze zoon en schoondochter nog bij haar ouders verwacht werden voor het avondeten, namen zij daarna afscheid van ons. Samen met dochter en schoonzoon gingen wij nog iets eten in het Lac de Cherapont. Om daarna vlot en veilig onze terugweg aan te vatten.

Alweer kunnen we terugblikken op een weekend met een gouden randje!

Groetjes,

Billy

Advertenties

19 gedachtes over “Weekend Coo

 1. Wat een leuke wandeling!! Wij moeten hier dringend nog eens de wandelschoenen aantrekken en de natuur in… en ook ik kan mij ergeren als ik afval zie liggen, waar dan ook… is dat nu zo moeilijk om bij te houden tot je een vuilbakje zie of tot thuis?
  Een heel fijn verslagje, met leuke foto’s Billy!

 2. Amai, heel mooie foto’s! Ik sta te popelen om ook eens weekend in de natuur door te brengen, met onze hond mee, en samen wandelen. Fijn dat je er met heel je gezin kon van genieten!

 3. Oh Billy, wat een geweldige tocht! Zo’n mooie omgeving, en af en toe het pad kwijt. Heerlijk om een beetje te “verdwalen.” En het weer zat mee. Ik weet wel hoe dat komt: jullie verdienen dat gewoon.
  Fantastische foto’s, het was of ik er een klein beetje bij was…
  Liefs Kakel

 4. Nu mis ik slechts 1 foto in dit geheel… de watervallen zelf, hahahahaha prachtig mooi trouwens die wandelingen. Het blote voetenpad kennen we hier ook, punt is alleen dat ze ontzettend moeilijk bereikbaar zijn als je geen auto hebt dus 😉

 5. Het is daar verschrikkelijk mooi.Heb die wandeling als wel 3 keer gedaan.Wist je dat ze daar vroeger naar goud zochten in dat riviertje.Heb er ooit goudzoekers gezien en met hen gesproken.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s