Willem Vermandere – La Belle Roselle

Intussen is het al bijna 2 weken geleden dat we naar Willem Vermandere zijn gaan kijken, en vooral luisteren. La Belle Roselle is één van mijn lievelingsliedjes van Willem, niet in het minst door het verhaaltje dat hij er voorafgaand over vertelt…

Willem praat en zingt in het dialect van de Westhoek, Nederlanders zullen het dus wellicht wat moeilijk begrijpen. Sorry daarvoor…

Groetjes,

Billy

13 gedachtes over “Willem Vermandere – La Belle Roselle

  1. Een groot rasecht artiest.Vroeger toen ik nog radio maakte zond ik in de kerstperiode telkens het lied”kerstmis is de dag dat ze niet schieten “uit.Alle jaren opnieuw kreeg ik heel veel vraag naar die plaat. Billy.hij heeft een heel uitgebreid pakket aan levensechte liedjes en ik ben fan van hem.

    • ik vrees dat je het op de verkeerde artiest hebt hoor, Marylou. Het liedje “Kerstmis is de dag dat ze niet schieten” is van Wannes Van de Velde, niet van Willem Vermandere.

  2. Kijk, hier heb ik echt van genoten. En ik ken Vermandere zelfs een beetje; een goede vriendin van me is zijn buurvrouw. We moak’n wel ne kè e klaptje i Steenkerke.

  3. Ik kan ‘m toch redelijk volgen 😉 Heb ik toch niet voor niets 14 jaar in de weekenden in Belgie gewoond. Vlaams vind ik een veel plezanter taaltje dan Nederlands.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s