Sunshine Blogger Award

Een tijdje geleden werd ik genomineerd door Dhr. Pannenkoek uit de mooiste stad van onze provincie, Brugge.    sunshine-award

De regels
1. Show het logo van de Award
2. Uit jouw waardering naar de blogger die jou genomineerd heeft
3. Deel 7 feitjes over jezelf
4. Nomineer 15 bloggers en link naar hun site
5. Contacteer de 15 gekozen bloggers en laat ze weten dat ze zijn genomineerd!

Dhr. Pannenkoek is een begenadigd schrijver, en ik ben daar best wel jaloers op. Mensen met een ruime fantasie en een vlotte pen.

Omdat ik hier in mijn log toch meestal persoonlijke dingen vertel, was het wel moeilijk om daar nog enkele feiten bij te verzinnen. Wellicht zullen heel wat dingen dus bekend in de oren klinken… 😉

7 feitjes over mezelf

 1. hoewel ik hier heel positief tracht te schrijven (Dhr. Pannenkoek heeft het zelfs over de eeuwig positieve Billy), heb ik toch soms sombere momenten. Vooral als ik denk aan het ouder worden, en de dood, kan ik écht met het hoofd naar beneden lopen. Ik kan er maar niet bij dat er ooit een einde aan dit leven komt.
 2. ik hou enorm van muziek. Als de tv hier thuis niet aanstaat, dan is er altijd radio te horen, of een cd’tje of ook nog Spotify via internet. Op radio meestal Studio Brussel, maar op bepaalde momenten kan het evengoed Radio 1, Joe FM of Nostalgie zijn. En wat ik nòg liever doe is naar artiesten live gaan kijken. Is toch anders dan ze bezig horen op radio.
 3. ik hou van de natuur. Dit zal misschien wel verrassend klinken, want ik log nauwelijks of nooit over dit feit. Maar als ik op pad ben met de fiets kan ik enorm genieten van het groen, of de dieren die ik tegenkom. Een stevige wandeling in bos of natuurgebied vind ik ook zalig. Jammer genoeg is vrouwlief niet zo natuurminded, en heeft ze door haar rugperikelen ook de mogelijkheden niet meer om te wandelen. Gelukkig kan samen fietsen nog wél.
 4. ik kan me enorm ergeren in het verkeer. En hoe ouder ik word, hoe méér ik me daarin kan ergeren. De dag van vandaag zijn zoveel mensen die geen greintje eerbied en respect hebben voor regels. Mensen die aan 100 km/u aan wegwerkzaamheden voorbijrazen waar maar 70 km/u mag gereden worden zouden ze eens een hele dag aan de rand van die werkzaamheden moeten laten staan!
 5. Billy is niet mijn échte naam! Misschien dat enkelingen dat dachten, maar is dus niet zo. Billy is gewoon een pseudoniem. Het klinkt wat bluesy en paste perfect bij de naam van mijn vorige blog (bluesbrother.web-log.nl). Mijn echte naam heb ik met enkele grootheden gemeen, zoals Claus, Boss, Camps, Matthysen, Chavez, Broos en Sanchez. (wie het nu nog niet weet… )
 6. ik ben katholiek opgevoed, maar erg gelovig ben ik niet. En dat is er niet op verbeterd sinds al die schandalen rond kindermisbruik in de kerk. Maar toch ga ik als ik ergens op vakantie of uitstap ben en er een kerk is die toegankelijk is, telkens eens binnen neuzen.
 7. ik ga heel graag op een weekendje uit. En ik geniet dan evenzeer van het voorbereiden ervan. Want mijn reisgenoten, of het nu familie of vrienden zijn, rekenen er meestal op dat ik het initiatief neem om ter plaatse iets te organiseren. Dingen gaan bezichtigen, fietstochtjes uitstippelen, enz…

Zo, misschien zijn jullie dan tòch iets wijze geworden?

Intussen zijn al heel wat van mijn blogvrienden eveneens genomineerd geweest, en 15 mensen nomineren is dan ook onbegonnen werk. Toch zijn er best nog enkele mensen waarvan ik wel wat meer zou willen te weten komen. Maar ik wil henzelf laten beslissen of ze dat willen doen of niet.

Groetjes,

Billy

Advertenties

28 gedachtes over “Sunshine Blogger Award

 1. Mijnheer Mathyssen 🙂 (voor wie nog niet mee is met puntje vijf),
  Dank voor het compliment :). De beschrijving van je bourgondische levensstijl is altijd leuk om te lezen (en om adresjes te noteren voor als we zelf in de buurt zijn van de plekjes die je beschrijft).
  Puntje drie klinkt niet verrassend, integendeel. Zonder liefde voor de natuur zouden je fietstochten vervelend zijn. Jammer dat je lieve eega er niet volop van kan meegenieten.
  Punt vier, zes en zeven leunen heel dicht aan bij mijn eigen overtuigingen.
  Dank voor de weetjes!

 2. die mijnheer Pannenkoek schijnt er meer van te weten Billy..

  het soort blog dat men brengt, zegt al veel over ons

  persoonlijk zou ik dan ook niets over mezelf willen vertellen….

  privacy weet je wel ..

  een paar ongepaste reactie’s sterkt me in deze overtuiging

 3. zo kennen we je weer wat beter.
  Ieder blogt op zijn of haar manier.
  Alles vertellen over je leven is zeker niet nodig, maar een glimp van wat je doet en wie je bent is natuurlijk meegenomen voor je lezers.
  Gefeliciteerd met deze award.

 4. Gefeliciteerd met je award! Leuk dat ik je zo toch weer een beetje beter leer kennen. Ik wist al dat je onder een pseudoniem schrijft, maar niet wat je echte voornaam is. Een bijzonder fraaie, Billy, je bent in goed gezelschap 😉 Het doet me goed dat je een natuurliefhebber bent.
  Liefs Kakel

 5. Hier ben ik degene die de zaken regelt als we op uitstap gaan 🙂 en de natuur ik kan daar meer en meer van genieten, net zoals ik me ook blijf ergeren in het verkeer,…….

 6. Ik erger me ook vaak enorm in het verkeer. Wel vooral als het niet vooruit gaat.

  En bij uitstapjes organiseer ik ook altijd vanalles. Soms denk ik wel eens: en nu is het genoeg, volgende keer mag iemand anders. Maar als puntje bij paaltje komt doe ik het opnieuw. En opnieuw. En opnieuw.

 7. Ha Huugie,

  Ik ‘ken’ je al heel erg lang. Nog van web streepje log. Dus we lezen al een hele poos bij elkaar. Sterker nog. Toen msn nog bestond hebben we ook wel eens met elkaar gechet.

  Je bent een trouwe blogger en lezer.

  groetjes Inge

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s