Weekendverslag 6 & 7 september

Zaterdag was ik redelijk vroeg uit de veren, en kort na de middag vertrokken wij naar zee. Onderweg hadden wij een dik halfuur oponthoud door werken op de E403 in Ruddervoorde, maar we bereikten Middelkerke omstreeks 13u30. Daar hadden we afgesproken met de broer en de zus van vrouwlief en hun partners. Zij hadden net aperitief en voorgerecht gehad in een restaurantje op de dijk, en wij besloten dan maar meteen om daar ook nog iets te eten. Daarna vertrokken wij richting Nieuwpoort, waar ons appartementje voor 2 nachten gelegen was. We deden daar nog een boodschap en dronken nog een drankje in één van de plaatselijke cafés, waarna we samen ’s avonds spaghetti aten met een lekker rood wijntje erbij.

Zondagmorgen gingen vrouwlief en ik samen naar de bakker om ontbijt, en na het ontbijt haalden we onze fietsen vanuit de kelderverdieping om samen een fietstocht te maken. Die leidde ons naar Koksijde, Veurne, Wulpen en Nieuwpoort-Stad. Vanzelfsprekend met hier en daar een horecastop op een terrasje waar we van het nazomerzonnetje konden genieten. Het was zondag trouwens een stuk beter weer dan zaterdag, waar het de hele dag betrokken weer was aan zee.
Omdat we relatief laat ontbijt hadden gehad, waren we nog niet aan middagmalen gekomen, en het was dan ook een stuk in de namiddag toen we besloten om iets te eten. De meeste toeristen laten het (idyllische) marktplein van Nieuwpoort-Stad links liggen (onbekend maakt onbemind!), maar wij hadden er in één van de plaatselijke restaurantjes een uitstekende maaltijd. De zaak had trouwens in de krant enkele uitstekende kritieken gekregen, wat dus wel een meevaller was.
Terwijl we aan ons dessert zaten, kregen we het bericht dat vrienden van ons ook aan zee waren, en stuurden dat zij maar naar daar moesten komen. Zij lieten zich dit geen twee keer zeggen, en na enige tijd vervoegden zij ons gezelschap. We besloten om nog iets te drinken in de taverne van de Seastar terminal, waar we op het grote terras op het nippertje nog een plaatsje konden vinden voor ons zes. Toen het serieus begon af te koelen ’s avonds brachten we de avond nog door op het terras van ons appartement.
Vanmorgen haalden we iets laten dan gewoonlijk ontbijt, en nam ik ook een kijkje op het strand. Door omstandigheden waren we daar nog niet geraakt, een strandwandeling had er nog niet in gezeten, en dat vond ik wel een beetje jammer.

Intussen zijn we weer thuis, en heb ik nog enkele uurtjes geslapen in ons vertrouwde bed, om straks weer aan mijn nachttaak te beginnen… 😉

Groetjes,

Billy

 

Advertenties

19 gedachtes over “Weekendverslag 6 & 7 september

  1. Nieuwpoort is een leuk stadje. Ik ben er met de fietsclub geweest. Nieuwpoort-Nieuwpoort hebben we gereden. Van bij ons (vlakbij Schoonhoven) tot naar jullie 😀 Rond de 200 km per dag. Dan voel je toch je zitvlees wel…
    Gezellig dat jullie nog onverwacht vrienden hebben ontmoet. Een weekend met een gouden randje!
    Liefs Kakel

  2. 😀 Ewel merci….ge moet naar de zee gaan om geen strandwandeling te doen 😀
    Best een ontspannend (behalve mss de broeksband) weekend, en de weergoden waren jullie ook goedgezind 😉

  3. Heerlijk! Jammer dat het weer zaterdag betrokken was, een beetje zon aan het strand is toch wel lekker. En de volgende keer toch wel een strandwandeling maken hè? 🙂

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s