Verslag weekendje Hombourg

We hebben een heerlijk weekend achter de rug!

Vrijdagnamiddag vertrokken, en dat je op die dag kans hebt op files weet je vooraf al. Wij ontsnapten dus niet aan aanschuiven op de Brusselse ring, en ook in Luik werd het door een ongeval eventjes traag rijden. Maar het viel al bij al nog mee, wij hadden tijd zat. Omstreeks 16u30 kwamen we aan ons vakantiehuis aan, en werden er heel vriendelijk ontvangen door de buurvrouw/eigenares die ons meteen rondleidde en ons de nodige info bezorgde. Het eerste avondje hielden we het rustig, spaghetti gegeten en een spelletje Mens erger je niet gespeeld.

Zaterdagmorgen vroeg uit de veren om met mijn schoonzoon naar Alken te rijden. Na het inschrijven, wat heel vlot verliep, vertrokken wij voor de toertocht. Heerlijk rustig fietsen tussen de vele fruitbomen, wat later werd gevolgd door pittige beklimmingen in het Luikse. Door het warme weer was het wel lastig fietsen, en we besloten dan ook om het parcours van de 120 km te volgen ipv het eerder voorziene van 140 km. En maar goed ook, want de laatste 30 km voelde ik me compleet leeg.   Toch mogen we terugblikken op een geslaagde tocht, met een uitstekende organisatie.
’s Avonds hebben we de barbecue gebruikt die beschikbaar gesteld werd door de eigenaars. Uitgebreid gegeten van allerlei vleeswaren en bijhorende groentjes. En natuurlijk bijpassende drankjes… 😉

Zondagmorgen gingen we na het ontbijt bij Hombourgeois een elektrische fiets afhalen voor onze dochter. Zij zag het nl. niet zitten om de voorziene fietstocht door de Voerstreek met haar eigen fiets te maken. Dus net als vrouwlief reed ze dus elektrisch, en dat was maar goed ook want onze fietstocht was op bepaalde momenten toch erg pittig. We waren nog geen 10 km ver toen de dreigende hemel tot een heus onweer losbarstte. Gelukkig konden we schuilen in een bushokje, waar we toch zo’n 20 minuten moesten wachten tot het ergste voorbij was.

We maakten in Mesch-Eijsden een eerste stop in café ’t Piepke. Een gezellige kroeg met een uitnodigend terras.

’s Middags aten we in café de Wandelaar in ’s Gravenvoeren een eenvoudige maaltijd (croque), op het zonnige terras achteraan de zaak.

café de wandelaar

 

Daarna kwam het serieuzere klimwerk er aan! Eerst richting de Plank, waarna een heerlijke afdaling volgde naar Teuven. Daar waren de terrasjes heel druk bezet, maar vonden we toch een plaatsje in café Modern, ooit uitgeroepen tot strafste café van Vlaanderen.

café modern

Daarna kwam opnieuw een pittige klim, gevolgd door een heerlijke afdaling. En daarna opnieuw omhoog om opnieuw onze startplaats Hombourg te bereiken.
Het was écht een heerlijke fietstocht vol afwisseling, in een prachtige streek. En genoeg gelegenheden om ergens wat te bezichtigen of gewoon iets te eten of drinken. Enige minpuntje aan onze tocht was dat vrouwlief problemen had met haar elektrische fiets. De batterij kwam nl. regelmatig los, waardoor het contact verbroken was en ze daardoor geen ondersteuning meer kreeg. Net nu we een weekendje weg waren voor het eerst dit probleem… Gelukkig kregen we het voorlopig opgelost door met een fietselastiek de batterij tegen het contact te houden, maar een bezoek aan de fietshersteller dringt zich toch op.

’s Avonds haalden we opnieuw de barbecue boven om de rest van ons vlees te braden, en na te genieten van onze tocht.

Maandagmorgen na ontbijt rustig alles opgeruimd en de valiezen gemaakt, en namen we afscheid van de eigenaars. We zetten koers richting Tienen, waar we voorzien hadden om iets te eten in Mangerie ’t Loft. Bij aankomst in Tienen moesten we wel eerst weer een tijdje wachten omdat er zich weer een onweer aandiende. Maar alles kwam goed, de zon vertoonde zich na een tijdje opnieuw, al hadden we toen al een plaatsje binnen genomen. Na een lekkere maaltijd reden we huiswaarts, waar we na het uitladen van onze bagage nog naar zoonlief uitgenodigd waren voor de verjaardag van onze andere kleinzoon Lou. Die wordt donderdag 1 jaar.

Groetjes,

Billy

17 gedachtes over “Verslag weekendje Hombourg

 1. De Eyserbosweg gefietst?? Mijn kuiten beginnen te kriebelen als ik er aan denk. Maar voor een ongetrainde fietser niet te doen. Lief dat je voor je dochter ook een elektrische fiets geregeld hebt. Zo gaat ze nog eens een keertje mee 🙂 Je hebt weer een mieters weekend achter de rug, Billy,
  Liefs Kakel

 2. wow billy, alleen je verslag lezen doet me al naar de kuiten grijpen:-)
  man man man, zal ik maar vast vooruit gaan en een tafel reserveren 🙂
  dan wacht ik jullie wel op 🙂

 3. Dat klinkt erg leuk Billy. Fietsen met heel warm weer vind ik zelf heel erg prettig. Lopen doe ik het liefst als het wat koeler is.
  Een elektrische fiets zal je mij voorlopig nog niet zien gebruiken, hoewel ik wel snap dat hij handig kan zijn voor sommige mensen.
  Een BBQ is altijd fijn. Hier vanavond weer.

 4. Een weekend naar jouw hart, lees ik. Samenzijn met familie, fietsen, eten en drinken. Alleen het weer zat af en toe niet mee. Maar met z’n allen schuilen in een bushokje heeft toch ook wel wat 😀

 5. Een heerlijk weekend! Na al die kilometers komt het op geen hapje en een drankje meer, de kilo’s hebben geen kans om er aan te plakken 🙂
  Amai, is die kleine ook al een jaar, de tijd vliegt.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s