Week 13

Vorige week hoefde ik maar 2 nachten te werken. Eigenlijk maar 1,5 nacht. Het gaat erg flauw op het werk, weinig bestellingen en zo groeit de voorraad meer en meer aan. Dus werden we allemaal economisch werkloos gesteld. Ook deze week nog. Misschien moeten we donderdag en vrijdag werken, is nog niet zeker.

Vorige dinsdag moest ik maar 4 uur werken, gestopt om 1u. Woensdagmorgen gingen we nl. ontbijten in Roeselare naar aanleiding van de wielerwedstrijd Dwars door Vlaanderen. Vrouwlief had kaarten gewonnen voor dat ontbijt. Nadien zijn we in het centrum gaan kijken naar de voorstelling van de renners, tot een regenbui een einde maakte aan de pret.

Vrijdagavond zijn we naar de voorstelling “Voor een kus” van Herman van Veen gaan kijken in ons cultuurcentrum. Herman van VeenHerman had zich omringd met uitstekende muzikanten, waaronder vooral Edith Leerkes zich onderscheidde met haar gitaarspel. Het was een hele mooie voorstelling, gespekt met anekdotes uit het rijk gevulde leven van Herman afgewisseld met mooie, vaak ontroerende liedjes. Maar ook op muzikaal gebied veel afwisseling, af en toe met een humoristische toets gebracht.

Zaterdag nam ik deel aan de wielertoer Tielt-Breskens-Tielt. Door het mooie weer en het zo goed als vlakke parcours, had ik me voorgenomen om een grote afstand te fietsen als training voor mijn fietsdoel in juni (Tilff-Bastogne-Tilff). Ik had me dus ingeschreven voor de 155km. Bij het volgen van het parcours had ik me echter op een splitsing vergist, en was na 50km al weer bij mijn vertrekpunt. Ik wou graag weten waar ik me vergist had, en ging dus met de wagen op zoek naar de splitsing. Toen heb ik een eindje het parcours gevolgd, om m’n wagen in Maldegem te stallen en nog een deel van de toer met mijn racefiets af te haspelen. Zo bereikte ik dan toch Breskens, Breskensen had ik bij terugkomst in Maldegem 83km bij, wat in totaal dus op 132km neerkwam.
Veel tijd om te bekomen had ik niet, want tegen 16u30 ben ik samen met zoon, schoonzoon en enkele vrienden naar een voordracht en proeverij geweest van onze bierproefvereniging. In ons vertrouwde lokaal kwam brouwer Marc Struyf Marc Struyfvan brouwerij Den Triest in Kapelle-op-den-Bos vertellen hoe hij van een passionele hobby zijn beroep heeft gemaakt. En hij had ook 8 biertjes bij om te proeven, waarvan de meeste erg in de smaak vielen.
Na de voordracht gingen we bij onze dochter allemaal samen spaghetti eten.

Zondag een rustige voormiddag gehouden, enkel een bezoekje gebracht aan mijn moeder. In de namiddag hebben we met dochter, schoonzoon en kleinzoon Mero een fietstochtje gemaakt tot in het Bijenhof in Bissegem. bijenhofDaar kon Mero zich naar hartelust uitleven in de grote speeltuin, terwijl wij konden genieten van het zonnetje en een lekker biertje.
Daarna hebben we nog een bezoekje gebracht aan onze vriendin die eerder op de week geopereerd werd aan de knie. En zo kwam er een einde aan mijn werkarme weekje, waarin we toch vooral genoten hebben van het uitstekende lenteweer…

Groetjes,

Billy

32 gedachtes over “Week 13

 1. Het is echt wel fijn fietsweer hé! Een beetje jammer dat je verloren bent gereden, maar bon , je hebt dan uiteindelijk toch een grote toer gedaan!
  Chapeau!

 2. jouw weekenden zijn altijd goed gevuld Billy!
  Het is maar goed dat je het rustig hebt op het werk, kun je wat uitrusten 😉
  Herman van Veen, wat een leuke man he, hij schrijft ook leuke columns in de Landleven.

  Groetjes

  • bedankt, John!
   Nee, ook al is het nu wel aangenaam thuis te zijn met dit lekkere weertje, veel economisch werkloos zijn baart me toch zorgen…

 3. een mooi en gevuld weekend Billy..

  Herman van Veen is een klasse-artiest..

  en je hebt al heel wat km op je teller staan..

  economisch werkeloos is wel niet alles, je weet nooit echt waar je staat

  groeten

 4. Je eerste alinea is geen prettig nieuws. Druk zijn op je werk is ook niet alles, maar van bijna niets te doen hebben wordt je al helemaal niet vrolijk. Hopelijk rijzen de bestellingen.
  Van jouw overig nieuws wordt ik dan wel weer vrolijk, vooral toen ik las dat je na 50 km alweer terug was hihi 🙂
  Maar top dat je daarna nog zoveel km’s hebt gereden 🙂
  En ja, Herman van Veen, dat is een mooi mens hè? Superartiest die bovendien mooie muziek maakt.

 5. Herman van Veen herkende ik meteen 😉 Bijzondere man.
  Tijdens Luik-Bastenaken-Luik ben ik ook verkeerd gefietst, terwijl de tocht nog wel uitgepijld was! Gelukkig was ik nog wel binnen de tijd binnen! Die spaghetti kon je vast waarderen na je inspanning.

 6. En zo heeft elk nadeel ook een voordeel, want door technisch werkloos te zijn heb je veel meer tijd om te fietsen en te genieten van het mooie weer,……….

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s