Weekendverslag 8 & 9 maart

Het mooie lentezonnetje nodigde ons uit om te fietsen. Zaterdag namen we onze kleinzoon Mero mee naar recreatiedomein de Brielmeersen in Deinze. Daar aangekomen stelden we vast dat vele ouders en grootouders wilden profiteren van het lekker weertje, en terwijl hun kroost zich kon uitleven op het speelplein profiteerden van het zonnetje. Wij moesten ons dan ook tevreden stellen met een plekje in de schaduw, wat dan toch nog best te doen was. Kleinzoon Mero was eerst wat onwennig, maar nadat ik hem meetroonde naar het speelplein, wou hij er bijna niet meer weg… Na een tijdje kwamen onze zoon en schoondochter en hun zoontje Lou ook nog naar daar, en zo kon ik toch wat genieten van mijn biertje op het terras terwijl zoonlief mijn taak op het speelplein overnam.
’s Avonds werden we door onze dochter en schoonzoon bedankt om hun zoontje te verwennen met een etentje. En daarna samen naar het voetbal gekeken op tv.

Zondag wou vrouwlief de fietslus van In Vlaamse Velden rijden die start in Diksmuide. Probleempje echter was dat wij nog geen route hadden, dus besloten we eerst om naar Ieper te rijden om daar in de toeristische dienst (zowat de enige die zondag open was) de kaart te gaan kopen. Daar hadden we echter tegenslag, de kaarten bleken uitverkocht. We reden dan maar naar Diksmuide in de hoop van daar toch de toeristische dienst open aan te treffen, maar dat bleek helaas niet het geval. Onze laatste hoop was kasteelhoeve Viconia, dat volgens gegevens op internet op de route lag. Misschien verkochten ze daar ook die kaarten? En ja hoor, eindelijk succes! Dan terug naar Diksmuide gereden om daar eerst wat te eten, en daarna onze tocht aan te vatten. Gestart langs de IJzertoren, reden we langs de DodengangOud-Stuivekenskerke en het Onze-Lieve-Vrouwehoekje, en het Duitse Militaire kerkhof van Vladslo. Allen trieste herinneringen aan den Grooten Oorlog (1914-1918) die de streek hier erg geteisterd en getekend heeft.
Na onze fietstocht nog een bezoekje gebracht aan onze zoon en schoondochter, die gisteren ook jarig was.

Om af te sluiten nog enkele foto’s van onze tocht in Diksmuide:

monument bij de Dodengang
monument bij de Dodengang
één van de loopgraven van de Dodengang
één van de loopgraven van de Dodengang
het infobord van het Duitse Militaire kerkhof van Vladslo
het infobord van het Duitse Militaire kerkhof van Vladslo
een blik op de vele grafstenen, van de meer dan 25000 Duitse militairen die hier begraven liggen
een blik op de vele grafstenen, van de meer dan 25000 Duitse militairen die hier begraven liggen
het bekende beeldhouwwerk "Treurend ouderpaar" van Käthe Kollwitz, dat zich op het einde van de begraafplaats bevindt
het bekende beeldhouwwerk “Treurend ouderpaar” van Käthe Kollwitz, dat zich op het einde van de begraafplaats bevindt

Groetjes,

Billy

17 gedachtes over “Weekendverslag 8 & 9 maart

 1. Groot gelijk dat je buiten gekropen bent dit weekend! Het mag gerust zo verder zomeren! Fijn dat je dingen samen met je kleinkinderen kunt doen; Ik weet niet of ik ga oma worden, tijd zal wel raad geven zeker!

 2. Indrukwekkende foto’s van de dodengang, en dan de beelden van het treurend ouderpaar. Dat maakt de voorbije oorlog weer levend…
  Gelukkig heb je weer met volle teugen van het weekend kunnen genieten zoals we van je gewend zijn 😉 ’t Is je gegund, hoor! En nog proficiat met je zoon!
  liefs Kakel

 3. dit was geen weekend om thuis te blijven Billy..

  dat beeldhouwwerk is me altijd al bijgebleven, de ouders kijken neer op het graf van hun gesneuvelde zoon.. erg pakkend vind ik dat..

  groeten

 4. Een indrukwekkende log Billy. Heb het samen met m’n lief bekeken en we realiseerden ons dat dit 100 jaar geleden het begin was van de grote oorlog zoals hij in jouw land wordt genoemd. Zeven miljoen soldaten vonden de dood. Vanuit Zuid Spanje groetjes Mara

 5. jawatte, wat een weekend, maar met het gezin is gezellig en zeker als er nog iemand jarig is. Je ging er echt voor, daarmee dat je die kaart vond, als je wil lukt het wel, zo zie je maar

 6. Een vriendin van mij ging die dag ook naar de Brielmeersen met haar kleinkind in de hoop dat iedereen naar zee zou getrokken zijn…een kleine mis-inschatting, je kon er op de koppen lopen 🙂
  Interessante fietstocht hebben jullie gemaakt.

 7. Dit wil ik ook eens doen! Leuke foto’s.
  Zijn er ook wandeltochten ipv fietstochten?
  Bedankt voor je bezoekje aan mijn blogje, leuk blogje heb jij hier 🙂

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s