Afscheid

Vanavond ga ik mijn laatste werknachtje in bij mijn huidige werkgever. Voor morgen had ik sowieso een dagje verlof opgenomen. Volgende dinsdag 12 november start ik dus op mijn nieuwe werkplaats Profialis.

Enkele lezers waren verwonderd dat ik al zo snel weer ander werk wou, en ik had zelf ook niet verwacht dat ik (gezien mijn leeftijd) nog zou veranderen van werk. Maar meerdere factoren speelden mee in mijn beslissing:

 • de installatie waarmee ik werk vertoont al sinds het begin mankementen, en er worden tot op heden weinig maatregelen getroffen om die ook structureel aan te passen. Dat maakt dat het enorm frustrerend werken is. Er gaat geen week voorbij zonder pannes of breuken aan onze machines.
 • de werkomgeving is erg ongezond, veel lawaai (dat nog draaglijk gemaakt wordt met otoplastics – op maat gemaakte gehoorbescherming) en stof. Dat stof bestaat voornamelijk uit glasvliesdeeltjes van het glasvlies dat gebruikt wordt om het pvc-laminaat te versterken. Aan deze stofferige werkomstandigheden wordt weinig of niks gedaan.
 • men heeft me beloftes gedaan dat ik de afdeling waar ik werk zou coördineren, m.a.w. zowat de leiding erover zou krijgen. Dit hebben ze niet waargemaakt, en dit voel ik als een onderwaardering.
 • de communicatie met de verantwoordelijken blijft eenzijdig: ik heb vaak gemeld waar het verkeerd loopt, en suggesties gegeven naar verbetering, maar ik kreeg zelden of nooit antwoord. Het is dan ook niet erg motiverend als blijkt dat je inzet voor de afdeling zowat genegeerd wordt.

Dat ik dan enkele weken geleden die vacature zag staan in de zondagskrant was een gelukkig toeval, dat me dus tot mijn nieuwe werkgever Profialis bracht. In dit bedrijf worden profielen gemaakt in pvc voor de bouwnijverheid, en is dus in feite een concurrent van mijn vorige werkgever Deceuninck.
Vanaf dinsdag ga ik een 8-tal weken in opleiding in dagploeg om na Nieuwjaar dan als extrudeur te werken.

Groetjes,

Billy

UPDATE 7/11/2013 20:00u: kreeg net telefoon dat ik niet hoef te werken vannacht, machine in panne! Ik heb geen bezwaar… 😉

20 gedachtes over “Afscheid

 1. Hallo,
  Tja als je op zoveel onbegrip stuit, ben je beter dat je de handdoek in de ring gooit en elders je geluk gaat beproeven. Tenslotte werk je voor je boterham te verdienen en als je dan gebreken aankaart en men slaat die in de wind, dan weet je waar je aan toe bent. Dat je deze nacht niet moet werken is dan mooi meegenomen. Alvast veel succes met de nieuwe job.

 2. ik denk dat je de juiste keuze gemaakt heb. We zitten tenslotte 1/3 van ons leven op ons werk en als dat dan tegen onze zin is ga je er gewoonweg aan kapot.
  succes alvast !

 3. Goede keuze Billy. Met de argumenten die je aanhaalt, is het inderdaad beter om andere oorden op te zoeken, als de kans zich voordoet. Bovendien zijn we niet te oud om bij te leren 😉

 4. Niets lastiger dan dagelijks (nachtelijks in uw geval) naar een werk te moeten gaan waar je het niet leuk vind. Knap van je om het op uw leeftijd (niet dat ik u oud vind hoor) nog aan te durven om alsnog te veranderen, velen gaan het u niet nadoen. Veel succes met uw nieuwe job en dat het u daar heel erg mag bevallen!

 5. hihi.. zelfs je laatste nachtje word je niet gegund, billy? 😆

  ik wens je ongelooflijk veel succes bij je nieuwe baas en hoop dat jij jou wèl naar waarde weet te schatten! 😀

  maar eerst ..
  genieten van een extra lang én feestelijk weekend, eh! 😉

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s