Verslag vriendenweekend

Zoals verwacht werd ons vriendenweekendje weer een topper!

Vrijdagavond veel bijgeleerd over dat paarden melken, en ik heb het zelfs aangedurfd om ervan te proeven! Het smaakt helemaal anders dan koemelk, en het is nog gezond ook. Wel een stuk duurder dan koemelk, maar de aanbevolen hoeveelheid is een glaasje per dag. Valt dus wel mee.
De muziekquiz bleek niet zo makkelijk, en werd gewonnen door de mannen.

Zaterdag heel veel plezier gehad tijdens de volkssportroute, en de Last Post was dan weer een bijzonder ingetogen moment. Er waren enorm veel kijkers (ik denk zeker 1000 man!) en ik was ontroerd door de stilte tijdens de plechtigheid.

Zondagmorgen zagen we al vlug dat de golfinitiatie wellicht niet zou kunnen doorgaan, al die regen en wind zeg! Maar toen we op de golfclub aankwamen stelde de manager ons gerust: de initiatie ging door op een overdekt plaatsje. Daar kregen we van een instructeur te horen wat er allemaal komt kijken bij het golfen, en hoe je dat golfballetje met je golfclub kan raken. Wat we daarna uitgebreid konden testen. Het was hilarisch om te zien hoe we vaak naast het balletje zaten, maar bij sommigen (waaronder ik) ging het na een tijdje oefenen redelijk goed en konden we het balletje zelfs tot 125m ver slaan!
Daarna nog lekker gegeten in de bistro daar, en onze ogen de kost gegeven bij het gadeslaan van de (elitaire) golfers die daar aanwezig waren. Niettegenstaande men de golfsport probeert een volks imago te geven, blijft het toch een elitaire sport. Als je ziet hoeveel het lidmaatschap kost (in Ieper € 980/jaar), en dan heb je nog geen uitrusting, dan mag je wel besluiten dat golf geen democratische sport is…
Na het eten zijn we huiswaarts gereden, en nog wat nagekaart bij één van de vriendenkoppels thuis. Iedereen was weer dolenthousiast over het weekend, wat mij uiteraard enorm veel plezier deed.

Groetjes,

Billy

14 gedachtes over “Verslag vriendenweekend

  1. Hallo,
    Tja aan die paardenmelk verzaken we voorlopig even. Eigenlijk hadden jullie geluk dat één en ander doorging weg van de regen. Dat golf een sport is voor de betere klasse, dat kunnen we inderdaad vaststellen. Zowat 1000 euro lidgeld zonder uitrusting, houdt sowsieso Jan modaal weg van het terrein. Zo te zien beleefden jullie een aangenaam weekend en dat is altijd meegenomen.

  2. Mijn hand-oog coördinatie is vreselijk slecht dus ik denk dat ik heel veel naast het balleke zou kloppen :-), wel weer een leuk weekendje voor jullie,….

  3. paardenmelk is lekker , we hebben er ene vlakbij het werk. maar 980€ om lid te zijn van een golfclub , schandalig ! Schande , het blijft dus een elite sport , Een zakje ‘Clubs’ kosten ok een aardige cent.

  4. Een goede voorbereiding is het halve werk, zo zie je maar weer 🙂
    Leuk dat je weer genoten hebt. Maar ik begrijp dat jij het -qua sport- toch maar bij wielrennen houdt 😉

  5. Fijn te horen dat het weekend geslaagd was. En dat de mannen wonnen bij de quiz is normaal, ik had die antwoorden voor veel geld doorverkocht vorige week 🙂

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s