Weekendverslag 14 & 15 september

Zaterdag zijn we eens naar Ikea geweest. Vrouwlief wil nl. onze keuken vernieuwen, maar het mag niet teveel centjes kosten. Dus leek Ikea haar ideaal. Niettegenstaande er veel mensen hetzelfde idee hadden en er dus op de parking zoektocht was naar een vrij plekje, viel het binnen redelijk mee om ons een doorgang te banen. Zonder veel omkijken naar andere spullen recht naar de keukenafdeling, waar we snel een verkoopster aan de haak sloegen om ons uit ons lijden te verlossen. In een oogwenk tekende zij voor ons een splinternieuwe keuken op de pc, en wisten wij hoeveel we voor dat moois zouden moeten betalen. Qua service kon dat tellen!
Daarna wilden we nog even iets drinken in de cafetaria, maar het aanbod stond mij niet bijzonder aan, zodat we beslisten om op de terugweg een cafeetje aan te doen uit ons caféboek. Dat werd herberg “De Avonden” in Machelen aan de Leie. Een gezellige bruine kroeg met mooi terrasje dat we jammer genoeg door het miezerige weer niet konden uittesten. Het aanbod aan bier is een aanrader, en de uitbaters bleken heel vriendelijk. Een café waar we een sterretje mochten aan toevoegen dus… 😉
’s Avonds hadden we met de andere organisatoren van ons straatfeest van 15 augustus een evaluatievergadering. Daarin beslisten we om volgend jaar dezelfde formule te hanteren, wat trouwens een succes bleek. Misschien aangevuld met één of ander volksspel.

Zondagvoormiddag een bezoekje gebracht aan mijn moeder (het zwemuurtje sloeg ik deze keer over), en in de namiddag stond een familie-uitje gepland met de kinderen en kleinkinderen. Naar Poperinge, waar het evenement “Lekker Westhoeks” op het programma stond. Aan verschillende standjes kon daar van allerlei streekproducten geproefd worden, en waren ook 2 biertenten waar lokale brouwers en collega’s uit andere hoeken van Vlaanderen hun beste biertjes voorstelden.
Toen het tijd werd om onze kleinste vriendjes wat te eten te geven, werd uitgeweken naar het enige café van Poperinge dat ook in ons caféboek vermeld stond: The Old Fiddler. Een échte Irish Pub, met dito gezelligheid.
Daarna trokken we terug huiswaarts, waar we bij onze zoon en schoondochter naar de voetbalwedstrijd RC Genk- SV Zulte Waregem keken, jammer genoeg door onze stadsploeg met ruime cijfers verloren. En daarna werd het tijd om ons eigen nestje op te zoeken…

Groetjes,

Billy

Advertenties

19 gedachtes over “Weekendverslag 14 & 15 september

 1. ‘Niet teveel centjes kosten’ gaat meestal ten koste van de kwaliteit … is althans mijn ervaring. Maar misschien valt dat mee bij Ikea 😉
  De menukaart van restaurant The Old Fiddler ziet er smakelijk uit! 😛

  • we hebben geïnformeerd bij een “bekendere” keukenfabrikant, en de prijs is bijna x 3 daar! De producten bij Ikea worden ook degelijk getest, ik vraag me dan wel af waar het verschil zit. Ikea is wel massaproductie, waardoor ze de prijs enorm laag kunnen houden

 2. Je hebt blijkbaar de smaak te pakken van het verbouwen 🙂 Ik vermoed dat de keukenkasten bij Ikea standaardmaten zijn, hier zou het niet lukken daarmee. Maar de kwaliteit zal wel goed zijn, ze blijven daar toch van alles verkopen. Moest het anders zijn, ze zouden de deuren kunnen sluiten.
  Plezant weekend weeral 😉

 3. Hallo,
  Oei binnen afzienbare tijd kosten dus, zo weet je alweer waarvoor je moet gaan werken. Handig zo een caféboek, weet je meteen waar de aanraders zich bevinden. Wij hielden het gisteren op een bezoekje aan de bioscoop en daarna een drankje in de onmiddellijke omgeving. Tja vakantie voorbij, tijd om een beetje te denken aan het bijgekomen gewicht.

 4. Wat grappig, zo’n cafégids. Zo kom je nog eens ergens.
  En Ikea is altijd leuk. ook al koop je niets 🙂 Maar leuk hoor, een nieuwe keuken! Jullie zijn niet bang voor verbouwen blijkt maar weer.

 5. Ikea is er kwalitatief op vooruitgegaan met zijn keukens, dus geen slechte keuze. En de kwaliteitscontrole bij Ikea is enorm, niettegenstaande de grootte van het bedrijf, weet ik uit directe bron. Trouwens, we leven niet meer in de tijd dat een keuken voor de rest van je leven moest zijn. Veel plezier ermee !

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s