Moezel midweek

We hebben een mooie minitrip achter de rug!

Dinsdag maakten we een tussenstopje in Bad Neuenahr, een kuuroord in de Eifel. Mooi stadje, lekker weer en veel terrasjes, wat wil een mens nog meer… 😉
Daarna zetten we koers naar Winningen waar ons hotel lag. Bij aankomst eerst ’s de bar getest, en daarna de fietsen van de wagen genomen en een rit gemaakt in de omgeving. Ongeveer 32 km gereden, en dan onze bagage gelost in het hotel en ons verfrist voor het avondeten. Heel lekkere keuken! Daarna nog een wandeling gemaakt in Winningen. Een heel mooi dorp, met vele steegjes en lokale wijnboertjes. En ook vele gastenverblijven, hotels en gezellige kroegjes. Waarvan we er natuurlijk enkele bezocht hebben…

Woensdag lekker ontbeten, en dan de fietsen op om een serieuze trip te maken naar Cochem. Gelukkig een vlakke rit langs de Moselradweg, want er stond redelijk veel wind. Veel mooie dorpjes voorbij gereden en ook af en toe een tussenstopje gemaakt natuurlijk. In Cochem was het behoorlijk druk, maar gezellig. Eerst wat rondgewandeld en daarna iets gegeten.
Toen we opnieuw richting Winningen reden hadden we rugwind, en reden er een stuk minder lang op. Na een dikke 80 km bereikten we ons “thuisfront”. Moe en voldaan…

Donderdagmorgen na het ontbijt opnieuw de fiets op, maar deze keer richting Koblenz. Langs de samenvloeiing van Moezel en Rijn gereden (“Deutsches Eck“), en dan de boot op om een tochtje te maken naar Boppard. Opnieuw één van de talrijke kuuroorden in de streek. Bij aankomst merkten we meteen weer een gezellige drukte. Daar wandelden we wat rond, en aten we ons middagmaal. Daarna een ritje gemaakt met het toeristentreintje, dat ons jammer genoeg tegenviel. Teveel geld voor wat we te zien en (half) te horen kregen.
Daarna werd het weer tijd om in te schepen naar Koblenz, waar we weer onze fiets op konden om via de Moselradweg opnieuw ons hotel te bereiken. Na een verfrissende douchebeurt en het avondmaal zijn we nog naar het dorp gewandeld om daar een terrasje te doen als afsluiter van ons verblijf daar.

Vrijdagmorgen na ontbijt onze fietsen terug op de wagen gemonteerd en dan vertrokken richting Monschau, één van de pareltjes van de Eifel. Eerst een stuk autosnelweg, en dan een groot deel over lokale wegen, waardoor we redelijk wat tijd deden over de afstand. Maar de beloning was dan ook groot, door het prachtige landschap.  En aangekomen in Monschau hadden we een ontmoeting met de schoonouders van onze dochter en hun vrienden. Samen wat gegeten, en daarna werd het tijd om definitief huiswaarts te rijden.

Er werden heel wat foto’s genomen, waarvan ik er een aantal zal plaatsen in een volgend logje.

Groetjes!

Billy

Advertenties

18 gedachtes over “Moezel midweek

 1. heel lang geleden ben ik daar geweest, ergens in de jaren 1970 (1975 denk ik) Sedertdien niet meer geraakt daar. jammer zo te lezen. Ik kijk ook uit naar je foto’s.

 2. Wat leuk!
  Afgelopen oktober zijn wij ook een paar dagen naar Duitsland geweest, langs de Moezel gereden en ook Monschau bezocht, een heel leuk plaatsje inderdaad!

 3. Hallo Billy,
  Ja eigenlijk als wandelaar of fietser kon je geen betere omgeving uitkiezen. Prachtige streek que natuur, gezellig afwisselend parcours. Heel aantrekkelijke kleine wijndorpjes, waar je als toerist nog welkom bent. Natuurlijk de ideale streek om jezelf culinair te verwennen. Al bij al hebben jullie een leuk verblijf achter de rug en natuurlijk, dankzij het weer, kon het niet beter. Zulke herinneringen blijven altijd een tijdje bij.

 4. Hoi Billy,
  ik zie dat jullie ook mooie dingen kunnen uitzoeken
  genieten van de dingen des levens
  en een fraai boek vol herinneringen hebt opgeslagen
  over een deugddoende en heerlijke vakantie.
  Geniet nog nà! ♥

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s