Kermisweekend

Traditioneel is er het eerste weekend van de verlofperiode hier kermis in ons dorp. Zaterdagnamiddag ben ik in de feesttent gaan kaarten, waarbij ik ondertussen de beelden van de Tour in het oog hield.
’s Avonds werden we verwacht op een feest van een 50-jarige buur. Het was er heel gezellig, maar warm…zodat de meeste genodigden het grootste deel van de avond buiten bleven staan. Toen we afscheid genomen hadden en de zaal verlieten, zijn we nog langs geweest bij schoonzus. Zij had vrienden op bezoek voor een etentje, maar heeft er geen probleem mee als wij er onaangekondigd nog een bezoekje brengen. Na enkele drankjes daar werd het écht wel tijd om naar huis te vertrekken…

Zondag wat langer uitgeslapen dan gewoonlijk, om tegen de middag mijn moeder op te halen in het rustoord. Wij hadden nl. een etentje met de familie in een dichtbij liggend restaurant, om haar 92e verjaardag die er komende donderdag aankomt, te vieren. Het was bloedheet, maar gelukkig konden we buiten op het terras onder de ruim aanwezige parasols zitten. Het eten was lekker en de drank lekker fris… 😉
Mijn moeder heeft zich uitstekend vermaakt, wat toch de bedoeling was.
Nadat we haar weer “thuis” gebracht hadden, zijn we nog naar het kermisgebeuren getrokken. Op zondagavond is dat altijd een coverband die een optreden geeft, en deze keer speelde Dust de pannen van het dak. Te merken aan de vele meedansende mensen was het optreden een regelrecht succes. Door bij dat dansen tussen het danspodium en het artiestenpodium te sukkelen met mijn been hield ik er een serieuze schaafwonde aan over… De enige valse noot van een voor de rest prima weekendje!

Groetjes,

Billy

18 gedachtes over “Kermisweekend

 1. Hoe jullie zo’n drukke weekends volhouden is me een ?
  Felicitaties voor je moeder die 92 jaar wordt. 1 ding begrijp, ik niet.Hoe je tussen 2 podiums gekneld kan raken..teveel lekkere dingen gedronken of een klop van de hamer gekregen door de warmte?Hoop dat het vlug geneest Billy.

 2. Den Billy heeft weer met volle teugen genoten, mijn fellicitaties voor je moeder,…..ik zie mijn grootmoeder ook nog zo oud worden,…..

 3. Dat is nou jammer, van dat been. Maar ja, het had natuurlijk ernstiger kunnen aflopen. Gefeliciteerd met je moeder. Een repectabele leeftijd. Het was weer een mooi weekend zo te lezen.

 4. Hallo Billy,
  Het is volop de tijd van de dorpskermissen, alhoewel het al lang niet meer is wat het ooit is geweest. Het echte volksamusement blijft een beetje achterwege, de oude gezellige dorpscafés van vroeger hebben al lang hun deuren gesloten. Bovendien laat de crisis zich bij velen wat voelen en dat heeft uiteraard zo zijn gevolgen. Alvast gefeliciteerd met de jarige, een leeftijd die velen benijden. Al bij al, ondanks de hitte toch een leuk weekend gehad lijkt het.

 5. auuu, dat klinkt pijnlijk, billy, zo’n misstap! 😦

  maar dat mag de pret inderdaad niet drukken! je hebt er weer een feestweekend opzitten!
  terecht, natuurlijk, met een 92-jarige in spe! 😀

  alvast een dikke proficiat voor de jarig! 😉

 6. Waauw, 92 jaar en nog genieten van een restaurantbezoek, het is niet iedereen gegeven. Felicitaties voor de jarige!
  Aiai, die uitschuiver zal geen deugd gedaan hebben maar het kon erger 😉 Zonder de frisse drankjes was het waarschijnlijk nog pijnlijker geweest 🙂

 7. Gefeliciteerd! Vandaag is de echte dag voor haar! 92 jaar, dat is een respectabele leeftijd!
  In ons dorp en de omliggende dorpen is het altijd in september kermistijd, heel gezellig!

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s