Weekendverslag 13 & 14 juli

Wat een zomers weekendje hebben we achter de rug hé, zalig!

Zaterdag waren we weer oppas voor Mero, en toen hij zijn slaapje gedaan had in de namiddag zijn we met de fiets naar Waregem geweest. Eerst een paar slippers gehaald voor mij, want mijn oude exemplaren waren dringend aan vervanging toe. Daarna nog eens in het Kruidvat binnengewipt en daarna een bezoekje gebracht aan mijn moeder in het rustoord. Daarna weer richting huis, maar we stopten nog bij de vrienden waarmee we jaarlijks Nieuwjaar vieren. Vrouwlief had er nog schulden te vereffenen van een demonstratie van Mylèneproducten. Er bleken nog bezoekers te zijn op hun terras en wij zetten ons lekker bij. De kinderen vermaakten zich op de reuze trampoline en het al even grote zwembad, en Mero bekeek het met veel belangstelling. Het duurde dan ook niet lang of hij werd door de andere kids meegenomen op de trampoline, wat hij bijzonder plezant vond. Ook het zwembad intrigeerde hem wel, maar daar is ie toch nog wat te klein voor. Toch werd hij na het ontdoen van zijn kledij meegenomen door de andere, tot schrik van oma… 😉
Lang hebben we hem dan ook maar niet in het water gelaten…
Dan werd het langzamerhand tijd om naar huis te gaan om te eten en een lekker avondje thuis te beleven.

Zondagmorgen vroeg op, naar de bakker gereden en na het ontbijt de fietsen op de wagen gemonteerd. Nadat Mero wakker was, en we ons allemaal hadden gewassen, hebben we Mero weer bij onze dochter en schoonzoon gebracht, en reden wij richting Mechelen. Daar hadden wij een fietstocht gepland, de Gouden Carolusroute. Daar aangekomen, onze wagen geparkeerd op het Rode Kruisplein, en dan een bezoekje gebracht aan brasserie Het Anker, waar de gelijknamige brouwerij gevestigd is. Dan de fiets op om eerst via de vele waterwegen en landelijke wegen een mooie tocht te maken. We hadden ook heel wat terrasjes onderweg, wat natuurlijk mooi meegenomen was, en die we ons niet lieten voorbijgaan… 😉 . In Klein-Willebroek aten we op één van die terrasjes, van brasserie Zeezicht, ons middagmaal. Na onze tocht, 61 km lang, zijn we nog blijven hangen op een terrasje in het centrum van Mechelen, waar ik ook nog de finale van de fameuze Tourrit over de Mont Ventoux kon zien. En toen werd het tijd om weer huiswaarts te keren. We stopten ook nog bij onze beste vrienden om het relaas van onze dag te brengen, en brachten daarna de avond thuis door om het weekend af te sluiten.

Groetjes,

Billy

21 gedachtes over “Weekendverslag 13 & 14 juli

  1. Hallo Billy,
    Het was inderdaad een zalig weertje om te fietsen en natuurlijk onderweg een natje en een droogje naar binnen te werken. De vrouw des huizes hier kent natuurlijk Mechelen als haar broekzak en die stad heeft dan ook geen geheimen voor haar. Wij genoten echter van de zon in Orchimont en waar konden we dan beter onze dorst lessen dan op het terrasje van Auberge Saint-Martin, jullie wellicht wel bekend. We vroegen er dan ook een foldertje om wie weet in de toekomst ooit eens een weekendje te verblijven. Lijken alvast aardige mensen.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s