Weekendverslag 6 & 7 juli

Zaterdagnamiddag ben ik eerst nog wat gaan helpen bij mijn schoonzoon in hun verbouwingswerken. Na enkele weken van afbraak was het nu tijd om de ruimtes waar de oude bevloering uitgebroken was te voorzien van een nieuwe chappelaag.  Maar omdat zijn vader het eigenlijke chappen voor zijn rekening nam kon ik niet veel uitspoken, en besliste ik om naar huis te gaan en alsnog de fietsen op de auto te monteren om een fietstochtje te maken met vrouwlief. We hadden gekozen voor een route dichtbij: de Gulden Ei fietsroute in Kruishoutem. Geparkeerd achter de kerk in Kruishoutem, en dan de golvende en bij momenten pittige route gevolgd. Aan café de Zandvlooi hadden we onze eerste terrasjespauze na ruim 25 km. Daarna onze weg vervolgd via Huise en Mullem om tenslotte weer bij onze startplaats te komen, waar we in brasserie ’t Verloren Gat nog konden nagenieten van onze tocht van ruim 46 km. Daarna werd het tijd om ons wat te gaan verfrissen thuis, om dan naar vrienden te trekken waar we (alweer) een vriendenavondje doormaakten.

Zondagmorgen ben ik eerst nog gaan zwemmen, en bracht ik ook nog een bezoekje aan mijn moeder in het rustoord. ’s Middags gingen we met onze zoon, schoondochter, kleinzoon Lou en onze vrienden en hun dochter  en vriend naar Picknick in het Park, georganiseerd door het plaatselijke Davidsfonds. Daarop waren alle inwoners van ons gehucht welkom om met eigen middelen te picknicken, en van het gezelschap te genieten. Na het eten, waarvoor wij opteerden voor een kaasschotel, besloten wij om bij ons thuis de Tour te gaan bekijken, en na de wedstrijd de barbecue aan te steken voor een lekkere warme maaltijd. En zo kwam er weer een eind aan een mooi zomers weekend vol gastronomische geneugten… 😉

Groetjes,

Billy

26 gedachtes over “Weekendverslag 6 & 7 juli

 1. Fietsen en de gastronomische geneugten houden alles in balans 🙂 46km……..menslief, chapeau voor uw vrouw (jij bent een geroutineerde fietser 😉 ).

 2. Hoi Billy, dat van de L’eau d’heure kennen wij hoor, dacht wel dat het al beschreven is.

  Verder lees ik dat jij buiten de helpende hand, ook nog steeds de Bourgondische Billy aan het woord laat.
  Geniet nog maar verder hoor. ♥

 3. Hallo Billy,
  Ja het is inderdaad leuk, het nuttige aan het aangename te koppelen. Een fietstochtje met onderweg tijd voor een hapje of een drankje. Zo doen wij het ook bij het wandelen. Een dagtochtje met ruim aandacht voor een terrasje of een picknick ergens onderweg. Zo blijf je genieten en tezelfdertijd heb je gezonde beweging, zonder de zaken te moeten forceren.

 4. Hallo Billy,
  Hopelijk tot nog toe een beetje genoten van de Tour de France? De kansen wisselen vaak van dag tot dag en dat brengt wat meer spanning, dan wanneer een uitgesproken favoriet direct minuten neemt. We kunnen je enkel maar verder veel kijkgenot wensen, maar vooral veel zomerse ontspanning hé…

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s