Vaderdagweekend

We hebben een druk weekend achter de rug.

Zaterdag zat helemaal vol… Na mijn ontbijt ’s middags, ontvingen we onze vrienden en hun dochter en haar beide zoontjes voor de koffie. Eén van haar zoontjes heeft nl. de communie achter de rug, en zoals gebruikelijk is gaan ze dan een rondje maken bij familie en vrienden om zich te “tonen”… En natuurlijk ook om een centje mee te pikken die ze liefdevol wordt toegestopt… 😉

Daarna was de volgende vergadering gepland met onze buren waarmee we ons straatfeest willen organiseren. We hebben inmiddels alles voorzien, en ook de medewerking en steun van de stad gekregen. Volgende stap is het opmaken van de uitnodigingen, waarna we definitief kunnen plannen hoeveel drank en eten er nodig zal zijn.

En in de vooravond werden we dan verwacht bij vrouwliefs zus voor een etentje met de oud-KAJ’ers (waar wij trouwens nooit bij hoorden). We zaten eerst nog buiten op hun terras, maar na enkele verhuizingen om nog de laatste warmtegevende zonnestralen mee te pikken, werd het écht te koud en onaangenaam, en zetten we het aperitief verder binnenshuis. Daarna werden we vergast op een lekker maal met voorgerecht, soep, hoofdgerecht, dessertbuffet en koffie. Alles erop en eraan, en natuurlijk ook vergezeld van passende wijn en/of bier, en veel plezier!

Zondagmorgen wat later op dan gewoonlijk, en na mijn zwemuurtje verwachtten wij onze kinderen en schoonkinderen voor Vaderdag. Wij zijn dan samen gaan eten naar restaurant Arti-chaud in Kruishoutem, een zaak waar wij al met veel voldoening eerder al enkele keren zijn gaan eten. En ook nu was het heerlijk genieten.
Na het eten gingen we samen bij mijn moeder langs in het rustoord. Wij wilden haar meenemen naar een terrasje op de Markt, maar daar wou zij niks van af weten helaas. We zijn dan maar tot bij ons thuis gereden om daar op ons terras iets te drinken. Wat later kwam ook nog een stel vrienden langs, waarmee wij het geslaagde weekend hebben afgerond.

Groetjes,

Billy

Advertenties

21 gedachtes over “Vaderdagweekend

 1. En of het druk was, amaai!
  Hier is de mode om de communiekantjes ‘te tonen’ al een hele tijd voorbij. Er wordt in de plaats daarvan een feest gegeven waar een trouwfeest nog een puntje kan aan zuigen. Waar dat zal eindigen….. 😉

 2. Ik heb zelf ooit communie gedaan. Ik kan me dat nog goed herinneren maar wij kregen de visite gewoon thuis. Pas geleden kreeg ik een herinneringsprentje van mijn nicht, dat hadden mijn oom en tante gekregen tgv mijn eerste communie en al die jaren bewaard. Tegenwoordig ga ik alleen nog naar de kerk voor trouwerijen en begrafenissen… en dat laatste meer dan het eerste de laatste tijd.

 3. wij zien de kerk ook nog maar zelden, zowat bij dezelfde gelegenheden als jij schrijft, Lien. En bij doopsels, wat we binnenkort ook met het gezin zullen beleven… 😉

 4. Hallo Billy,
  Dat leek alweer een heel gastronomisch getint weekend te zijn geweest. Zoals het echt levensgenieters betaamt, met stijl vaderdag gevierd en vooral gedacht aan de innerlijke mens. Zo te zien schiet het ook aardig op met de organisatie van het straatfeest. Dat wordt beslist een leuke bedoening. Succes alvast.

 5. Uw weekend zitten altijd overvol.Ik heb ze liever iets kalmer…maar jij schijnt daar geen last van te hebben.Zolang het maar gezellig blijft en je er kan van genieten is er geen vuiltje aan de lucht.

 6. Jij had inderdaad ook een druk en gezellig weekend 🙂
  Wij (ons straatcomité) maakt een uitnodiging voor het straatfeest met een inschrijfstrook bij. Daar moet je dan invullen met hoeveel personen je komt en welk “menu” (BBQ, vegetarische BBQ, kindermenu) je wilt. Dat werkt volgens mij wel goed.

 7. Grappig, bij jullie is het een week eerder Vaderdag dan bij ons! Uit eten gaan op zo’n dag is wel een goede oplossing, ik zal het mijn vader komend weekend eens voorstellen 😉 Fijn dat je genoten hebt van je weekend.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s