Tuinwerk

Zondag zijn we met onze vrienden naar een bekend tuincentrum geweest in Dadizele. Ik vond het nl. wat kaal rond ons zonneterras, waar er 3 potten met vaste planten stonden, maar nog maar weinig kleur te vinden was. Daarom dacht ik om nog eens 3 potten te kopen om daar wat eenjarige planten in te stoppen die een groot deel van het jaar bloeien. De Floralux is dan ideaal om ideeën op te doen uit de enorme keuze die ze daar hebben. Om de grote menigte voor te zijn waren we vroeg vertrokken, en het was dan ook rustig toen we daar aankwamen. Eerst uitgekeken voor 3 potten die een beetje pasten bij de exemplaren die we al staan hadden, en daarna naar de plantenafdeling geweest waar we enkele plantjes kochten om de bakken te vullen. En ook een grote zak bloemaarde gekocht.

Daarna zijn we nog gaan bedevaarten in Dadizele, en nadien een aperitiefje gaan drinken in een gloednieuwe horecazaak aan de kerk. Tegen de middag dan gaan eten in praat- en eetcafé ’t Smiske in Geluwe, één van de cafeetjes uit de nieuwste editie van “Originele cafés in Vlaanderen“. In dit boek staan 340 cafés uit Vlaanderen, waar je bij het tonen van dit boek (meestal) een tweede consumptie gratis aangeboden krijgt. Het boek betaalt zichzelf dus makkelijk terug… 😉

Maandag was een zalige, bijna zomerse dag, ideaal om het gras te maaien. Onze grasmaaier, een Wolf benzinemaaier,  is zo’n 20j oud, en jammer genoeg lijkt hij aan het einde van z’n latijn. De laatste maaibeurten is er een wiel dat maar niet meer op z’n plaats wil blijven zitten. Ik had het wel voorlopig vastgemaakt, maar de slijtage bleek toch te groot om nog op die manier verder te doen. Als je het gras afrijdt, en je verliest 4 à 5 keer een wiel, dan wordt het hoog tijd om uit te kijken naar een ander model. En dus gingen we vandaag een kijkje nemen bij een collega van mij, die als bijberoep tuinbouwmachines verkoopt en onderhoudt. En daar hebben we een Australiër op de kop getikt aan een mooie prijs. Met o.a. aluminium chassis, 5 PK sterke Briggs and Stratton motor en plastic opvangbak. Vrijdag wordt ie geleverd, en dan wordt het wachten op de eerste droge dag om die nieuwe aanwinst uit te testen…

Groetjes,

Billy

Advertenties

25 gedachtes over “Tuinwerk

 1. Hallo Billy,
  Ja ook hier gaat het volgende week richting tuincenter om enkele eenjarige planten aan te kopen en die in bloembakken op de vensterbanken te plaatsen. Verder is het zonneterras nog wat kaal en moet ook daar wat groen, of zoals je zegt, kleur worden aangebracht. We hebben vorig jaar catussen gezaaid en die jaarlingen zijn nu ook toe aan nieuwe grond, dus verpotten. Gras maaien hoeven we hier voorlopig nog niet te doen, dus dat spaart ook tijd en kosten uit.

 2. Makkelijker was het misschien zo’n ding te kopen wat hier in de buurt een groot gazon bijknipt. Er is niemand in de buurt en het gras wordt nooit te lang.

 3. dankjewel voor de tip, billy, want wij hebben zo te zien nog heel wat cafeetjes te ontdekken? ;mrgreen:

  jouw tuin gaat er eerdaags weer stralen bijliggen, met de bloeiende bloemekes en een grasmat waar elk golfspeler jaloers op gaat zijn? 😀

 4. ik geraak met dit weer niet op een tuincentrum, mijn terras ligt er eigenlijk maar zielig bij, maar ze beloven vanaf zondag lente dus maandag gaat het een mooi fris terras worden :o)
  je grasmachine, ik wens dat je er weer 20 jaar mee doet 😉

 5. Een mooie grasmaaier. Jullie moeten wel een enorme tuin hebben als je zoiets nodig hebt. Maar ik weet inmiddels dat dat normaal is in België, die uitgestrekte gazons. Veel plezier ermee. En dat het dan ook zo zonnig is dat je er lekker op kan neerstrijken, dat wens ik je ook toe.

 6. Mijn schat heeft ook de laatste potten gevuld met plantjes en alles staat er mooi bij.
  Waarom niet zo’n automatische grasmaaier ? Ik heb dat bezig gezien bij vrienden en het deed het zeer goed.

 7. Hallo Billy,
  Als we de voorspellingen mogen geloven, zal je volgende week zeker en vast je nieuwe machine kunnen testen. Het wordt schitterend grasmaaiweer wordt beweerd. Wellicht ook ideaal om het komende weekend de racefiets uit de garage te halen.

 8. Dat ziet er een heel degelijke grasmachine uit, ben er zeker van dat je daarmee met plezier het gras zal afrijden. Het zal zelfs met zoveel plezier zijn dat je het mijne ook zal willen doen 🙂

 9. Werken maar ook pleziertjes, dat is echt Belgisch he.
  Met de vooruitzichten kriebelt het hier ook om eindelijk de bloembakjes enzo te vullen.
  Gras moeten wij niet rijden, maatje zou maar sakkeren,
  maar uiteraard wens ik jou succes met de aankoop, het drankje, het snoepertje
  en nog zoveel meer 😉

 10. Vandaag is het eindelijk ideaal weer voor een schoonmaakbeurt in de tuin. Gelukkig hebben wij geen gras dus met een grote snoeibeurt zijn we al van veel werk verlost. Succes met de nieuwe aankoop en een fijn weekend gewenst!

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s