The Doors – Riders on the storm

RIP Ray Manzarek (12/02/1939 - 20/05/2013)
RIP Ray Manzarek (12/02/1939 – 20/05/2013)

Gisteravond hoorde ik het droeve nieuws dat Ray Manzarek overleden was, ten gevolge van kanker. Hij werd 74 jaar oud.
Ray Manzarek was de toetsenist van één van mijn favoriete groepen, The Doors. In 2010 heb ik Ray nog live aan het werk kunnen zien op Suikerrock Tienen, in een tournee met Robby Krieger (de gitarist van de groep). Samen met zanger en cultfiguur Jim Morrison richtte Ray Manzarek The Doors op, en bepaalde met zijn orgelspel ook de baslijnen van de songs.
Eén van de liedjes waarin dit tot uiting komt, en tevens ook één van de bekendste liedjes van de groep, is dit Riders on the storm.

 

Billy

Advertenties

26 gedachtes over “The Doors – Riders on the storm

 1. Ja, dat karakteristieke orgelspel. Wij hebben nog een lp van the Doors waar dat nummer op staat. Ik blijf het mooi vinden. Triest dat hij is overleden. Maar 74 is wel een verschil met 27 ( de leeftijd waarop Jim Morrison stierf).

 2. Hallo Billy,
  Ja dat kennen we natuurlijk uit onze jongere jaren. Menigmaal gehoord op feestjes. Iedereen wordt al eens een jaartje ouder en zo verdwijnen tal van iconen uit de muziekwereld. Zo overeled ook een tijdje terug een lid van Pink Floyd, waardoor een reunie nooit meer tot demogelijkheden behoort.Gelukkig bestaat er voldoende geluid- en beeldmateriaal om af en toe nog eens terug te blikken.

 3. Een meganummer. Het liefst keihard in de radio en dan maar meegalmen. Thuis mag ik dat niet als man en kind thuis zijn 😉 Ik las pas dat heel veel sterren er op hun 27ste tussenuit knijpen: Amy Whinehouse, Jim Morrison, Jimi Hendrix, Kurt Cobain… Gelukkig hebben we hun muziek nog 😉

 4. Ach dit is triest. Hoorde de groep heel erg graag,
  J. Morrison overleed al zo jong, en deze dan weer aan een ziekte.
  Je ziet, niet blijft gespaard maar hun muziek blijft bewaard. ♥

 5. Hallo Billy,
  Alweer kwam een bekend artiest te overlijden, ditmaal Georges Moustaki. Heel bekend omwille van zijn aangrijpende teksten en vooral zijn nogal nonchamant voorkomen. Mooie liedjes heeft de man gebracht, ook hij zal een leemte nalaten. Gelukkig beschikken we nog over enkele goeie cd’s om hem zeker niet te vergeten.

 6. Hallo Billy,
  Het was inderdaad maar 4° en dat einde mei. Erger nog is het in Zwitserland volgens het Laatste Nieuws. Daar is het immer opnieuw beginnen sneeuwen. De lente kunnen we stilaan vergeten, maar wie weet wordt de zomer nog lang en warm. Afwachten maar zeker?

 7. Heb ooit een film van The Doors gezien. Hoe waarheidsgetrouw hij is, weet ik niet, maar Jim kwam eruit als een heel vrouwonvriendelijke mens. Maar wat een talent! Heb door de film de muziek wel leren appreciëren.

  • je hoeft een artiest niet als mens graag te zien, om z’n artistiek werk te beoordelen, Joke
   Vele ongelooflijk talentrijke muzikanten zijn ettertjes, maar dat heeft in mijn ogen toch geen belang om van de muziek te genieten zeker?

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s