Kampioen

Er zat al dagenlang elektriciteit in de lucht in onze stad. In het lopende voetbalseizoen speelde onze stadsploeg “den Essevee” al een indrukwekkende reeks bij elkaar, en in de play-offs verrasten zij ook vriend en vijand. In de voorlaatste wedstrijd overklasten zij Club Brugge en wonnen met 5-2. En gisteren was er dan de ultieme wedstrijd waarin ze tegen Anderlecht mochten uitmaken wie kampioen werd.

Nadat wij ’s middags met onze zoon en schoondochter zijn gaan eten naar restaurant Retro in Izegem (een dikke aanrader!), gingen wij de sfeer opsnuiven op de markt van Waregem. Daar werd de wedstrijd op groot scherm getoond, en er bleken ook duizenden toeschouwers het spektakel te volgen. Ook de horeca deed gouden zaken, niet in het minst geholpen door het uitstekende weertje. Het was er bijna hectischer dan op Waregem Koerse, en dat kan tellen! Toen onze stadsploeg op een 0-1 voorsprong kwam, een prachtig doelpunt van Jens Naessens, was iedereen in extase. Jammer genoeg bleef de pret niet lang duren, want enkele minuten later scoorde Anderlecht (via een flutgoal) al de gelijkmaker. Die score zou niet meer veranderen, en zo werd Anderlecht dan toch kampioen. De ontgoocheling bij de supporters om de gemiste kans was er in het begin wel, maar toch werd er uitbundig gefeest om het mooie seizoen van SV Zulte-Waregem te vieren. Omdat vrouwlief het niet zo lang kon volhouden om recht te staan, zijn wij maar naar huis getrokken. Het feesten zou nog uren doorgaan, en de spelers die ’s avonds een ereronde door de stad maakten, werden fel bejubeld.

In de harten van de supporters waren zij hun kampioenen!
Enkele sfeerbeelden…

fans waregem spelers waregem waregem fans

Groetjes,

Billy

Advertenties

23 gedachtes over “Kampioen

 1. Hallo Billy,
  Ja het heeft niet mogen zijn, maar toch kunnen ze daar terugblikken op een fantastisch seizoen. Bovendien, voorronde CL en misschien daarna de één of andere poule europeesvoetbal, de club kan er enkel maar wel bij varen. Franky Dury mag zeker niet klagen, bovendien trainer van het jaar… Hop naar een volgend seizoen dan maar en wie weet Europees overwinteren.

 2. Spijtig dat ze het nipt niet haalden maar het feest achteraf was de max volgens dat ik op tv zag. Waregem heeft het verdorie goed gedaan, het scheelde geen haartje 😉

 3. Zo, dat was me een feest! Jullie club mag trots zijn op zoveel support. En fijn voor jou/jullie dat je toch nog behoorlijk van de sfeer hebt kunnen proeven.

 4. Ondanks tweede toch een knalfeest! Pfff…het zal je auto maar zijn waar ze op staan te springen! 😦 Maarre jij tevens ook heerlijk gegeten, want tja een weekend zonder heerlijk gegeten te hebben dat kan natuurlijk niet he? 😉 Fijne dag!

 5. Ik heb met een loup zitten speuren,
  waar staat den Billy?! 🙂
  tja deze evenementen krijgen niet echt mijn aandacht
  maar ik gun het eenieder wel als het maar sportief blijft.
  Het is de verdienste die telt en niet het winnen op zich he. ♥

 6. Hallo Billy,
  Het begint inderdaad stilaan te kriebelen om van start te gaan. Alleen zullen we nog wat geduld moeten oefenen en waarschijnlijk nog een paar kwakkelzomers doorstaan. Hopelijk treft Zulte-Waregem een haalbare kaart in de voorrondes, het zou een flinke opsteker en bovendien een financiële voltreffer kunnen worden.

 7. De retro, één keer geweest, en alles moest rap rap gaan en de tongfilets waren geen tongfilets en daar heb ik dus een hekel aan om bedrogen te worden, dus op zoek naar eerlijkere restaurantjes. Maar fijn dat jullie het zo lekker vonden.

 8. Inderdaad Zulte-W heeft het prima gedaan. Volgend jaar misschien. Want Anderlecht, dat kennen we nu wel. Gefeliciteerd met je club. Hun resultaten staan en straks gaan ze mooi Europa in.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s