Weekendverslag 13 & 14 april

Wij hadden een zalig weekend (wéér!).

Zaterdag hadden we voor het 4e jaar op rij “komen eten” met de familie. Met 4 paren uit de familie wandelen we dan om beurt naar elkaars huis, waar de bewoners zorgen voor een deel van het menu. Dit jaar hadden wij hat aperitief, met bijhorende hapjes. We hadden o.a.  gezorgd voor een Scandinavisch lepeltje (met haring, zure roomsaus en dille), een Spaans spiesje (met manchegokaas, chorizo, gegrilde paprika en een olijf), een stukje quiche en gegrilde ciabatta met tomenade, een sneetje kalkoenham en een preimousse. Als voorgerecht kregen we carpaccio, orloffgebraad als hoofdgerecht, en als dessert kregen we een nagerechtenbuffet. Hoef ik te vertellen dat we enorm gesmuld hebben?

Zondagmorgen eerst een uurtje gaan zwemmen, en daarna een bezoekje gebracht aan mijn moeder. ’s Middags aten we samen met dochterlief, schoonzoon en Mero. Daarna vertrokken we met de fietsen op de wagen richting Sint-Martens Leerne, waar we een fietstochtje startten richting Gent (Watersportbaan) en terugkeerden langs de weelderige villawijken van Sint-Martens Latem en Deurle. Het was heerlijk fietsen in het zonnige weertje, en het streekbiertje op onze halte onderweg smaakte eveneens… 😉 Daarna bleven we nog een tijdje buiten genieten op ons terras, en na een korte tv-avond was het tijd om ons bed op te zoeken…

De komende dagen zal ik wellicht weinig tijd hebben om te loggen of jullie logs te bezoeken, want onze zoon en schoondochter kunnen in hun aangekochte huis, en daar is nog wat schilderwerk te verrichten…waarbij ik dus “mag” helpen.

Groetjes!

Billy

23 gedachtes over “Weekendverslag 13 & 14 april

  1. Deze keer was het weer jullie goedgezind, en dat werd tijd. Wat gaat er boven een zalig weekend? Twee! Maar nu klink ik inhalig en dat is de bedoeling niet 😉 Ik krijg ;t al naar je zin als ik je weekendverslag lees, Billy.

  2. Nieuwsgierig als ik ben ging ik even googelen op orloffgebraad … ziet er smakelijk uit! Dat is een soort gebraden rollade met kaas en ham?
    Tuurlijk mag paps komen schilderen, daar is paps toch voor? 😉

  3. Hallo B.,
    Ja, als we dat menu’tje zo van nabij bekijken, zal het inderdaad naar behoren gesmaakt hebben. Een tochtje per fiets was dan ook de ideale manier om de overtollige kilo’tjes eraf te rijden. Maar nu de witte kiel en de borstels worden boven gehaald, zal de conditie ook wel worden bijgesteld. Alvast veel schilderplezier de komende dagen.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s