Paasweekend

Vorige week was het hectisch op het werk. Daarom werd gevraagd als het mogelijk was om zoveel mogelijk overuren te doen. Ik  ben dan ook alle dagen 2 uur vroeger begonnen, en ook in het verlengde weekend mijn beste beentje voorgezet door zaterdagmorgen en maandagmorgen te werken. Gebrek aan inzet kunnen ze me dus zeker niet verwijten… 😉
Vanaf deze week werken m’n collega’s en ik in 3 ploegen (zij afwisselend voor- en namiddag, en ik de vaste nachtploeg). Zo zal er ongetwijfeld een hogere productie en meer verwerking van het pvc-afval zijn.

Zaterdagnamiddag hielden we het rustig, ’s avonds werden we met vrienden bij vrienden verwacht voor een kaas- en wijnavondje. Verliep heel gezellig zoals gewoonlijk.
Zondagmorgen waren we door dochter en schoonzoon uitgenodigd voor het ontbijt. Eerst werd Mero nog in de tuin losgelaten om eieren te rapen, maar onze rakker is nog ietsje te jong om te beseffen wat het inhoudt. Hij kreeg dus gewillige hulp van mama en oma…
’s Middags haalden we frietjes uit het frietkot en bijpassend “vlees”, iets wat we hooguit maar een keer of 3 doen per jaar.
In de namiddag naar de Ronde van Vlaanderen gekeken op tv. Indrukwekkende overwinning weer van Fabian Cancellara die hiermee zowat de status van Flandrien kreeg voor wielerminnend Vlaanderen. ’s Avonds aten we dan met dochter en schoonzoon de specialiteit van buurdorp Anzegem: piro’s. Dat is een broodje waar een worst in gebakken zit.

Maandagmiddag samen met onze kids vispannetje gegeten, véél lekkerder dan wat we de dag voordien te eten kregen! Daarna moesten zoon en schoonzoon gaan minivoetballen, en wij besloten om een wandelingetje te maken tot de plaats van het gebeuren. Daar dan iets gedronken, en daarna lekker rustig thuis het lange weekend uitgewuifd…

Groetjes,

Billy

Advertenties

27 gedachtes over “Paasweekend

 1. Hallo B.,
  Het voordeel van het presteren van overuren is natuurlijk dat je die daarna kan omzetten in rustdagen, vrije dagen dus, waarop je aan iets anders kan denken dan aan het werk. Zo te zien hebben jullie een beetje het gedrag van een echte Bourgondiër aangenomen. Vispannetjes, frietjes, worstenbroodjes, een glaasje hier en een glaasje daar. Nu ja, je kan er maar tenvolle van genieten en wat die koers betreft, het seizoen is eindelijk op gang geschoten. Hopelijk brengt de rest van het jaar wat sport in plaats van het gekende dopinggebeuren.

 2. Vroeger ook veel overuren gedraaid, maar ik doe het nooit meer. Zeker in de ploegendienst is het eigenlijk van de gekke om te doen.
  Volgens mij had je toch een tamelijk relaxed w-end . Beter natuurlijk. Lekker relaxen is beter dan te veel werken 😉

 3. De ronde was tot de laatste 20km totaal niet spannend doordat er zo snel gereden werd van het begin af. En dan natuurlijk de versnelling van Fabian en de koers was gereden. Wel mooi om te zien.

 4. Hoi Billy, ik zie dat jij een flexibel mens bent, in zowat alle opzichten. Voor de baas, voor de familie enz …
  Daartussen in ontdek jij de geneugten van chocola en een goed vettig pak frit met … daar kan ik ook zo van genieten. Dat deze week jou veel goeds mag brengen.
  Uitzonderlijk wil ik jou ook bedanken voor uw pakkende reactie van gisteren. Het deed me goed 🙂

 5. Ik kan ook enorm genieten van kaas en wijn, maar ben wel moeilijk wat kaas betreft. Dan ga ik het liefst naar een kaaswinkel die verstand heeft van kaas! En een frietje van t frituur, ook niet zo gebruikelijk hier, maar toch kan het eens lekker smaken! Fijn dat jullie genoten hebben van het goedgevulde paasweekend!
  Groetjes

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s