Eerste fietstocht!

Gisteren vond ik dat we al lang genoeg steeds maar binnen bleven zitten, en had ik zin om wat gezonde buitenlucht op te snuiven. Het zonnetje zat trouwens wat te prikken tussen de wolken door, en dat motiveerde nog méér natuurlijk.

Omdat ik vorige week een vakantiehuis had vastgelegd voor ons vriendenweekend in oktober, en dat in Geluveld gelegen is, wou ik wel eens die kant uit. Van thuis uit stippelde ik dan een route uit op het fietsknooppuntennetwerk via www.fietsnet.be. Omdat ik wist dat de omgeving daar nogal heuvelachtig is, koos ik voor een relatief kleine afstand, nl. 32 km. Dan fietsen op de auto, en vooruit!

Eerst langs het vakantiehuis gereden, wat redelijk afgelegen ligt, maar toch vlakbij de autosnelweg. En dan de wagen aan de rand van een bos geparkeerd en de fietsen op. Meteen een heerlijke afdaling gehad, en met het zonnetje erbij al een heerlijk gevoel. Ook al had ik het met mijn gewone stadsfiets een stuk lastiger dan vrouwlief, die met haar elektrische fiets al fluitend het pittige parcours kon afleggen. We kwamen voorbij dorpjes met lieflijke namen, zoals Hollebeke, Mesen, Wijtschate, Voormezele en Zillebeke. En onderweg zagen we ontelbare herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog.  Ik had jammer genoeg m’n camera niet bij, maar nam met m’n smartphone toch enkele foto’s toen we in Mesen de bijzondere kerk bezochten…

De Sint-Niklaaskerk heeft een opvallende koepelvormig toren. Deze is van ver buiten het centrum zichtbaar en omwille van de vorm spreekt men van de "dikkop" van Mesen
De Sint-Niklaaskerk heeft een opvallende koepelvormig toren. Deze is van ver buiten het centrum zichtbaar en omwille van de vorm spreekt men van de “dikkop” van Mesen
achter het altaar bevinden zich vele vaandels van oudstrijdersverenigingen
achter het altaar bevinden zich vele vaandels van oudstrijdersverenigingen
OLV van Mesen
OLV van Mesen
zicht op het Vredespark in Mesen
zicht op het Vredespark in Mesen

Nu uitkijken naar een tochtje met de racefiets…

Groetjes,

Billy

 

 

 

 

Advertenties

23 gedachtes over “Eerste fietstocht!

 1. Wat een goed idee om de omgeving daar vast te verkennen in combinatie met een sportieve fietstocht. Ideaal, zo’n elektrische fiets voor je vrouw.

 2. Een prachtige omgeving om te fietsen. Hier was het vandaag een herlijke zonnige dag, maar niet voor ons, wij hadden een uitvaart en daar past een regenbui beter bij.
  Groetjes.

 3. Hallo,
  Inderdaad een mooie omgeving, waar vooral de herinneringen aan WOI nog levendig zijn. Wij hielden het op een kleine twintig kilometer stappen in en op de Kwaremont en dat liet zich ook vandaag nog wel een beetje navoelen. Gelukkig, deze ochtend op de fiets de stramme benen wat weggefietst.

 4. LOL @ Jan zijn reactie 😀
  Ja, het was perfect fietsweer gister. Laat er nog maar bergen van zulke komen.
  Dan weet ik zeker dat ik ook enorm vaak aan de waterkant zal staan.

 5. Heerlijke fietstocht, de eerste lentedagen gaan veel mensen naar buiten gejaagd hebben. Hopelijk kan je snel uw racefiets van stal halen, volgens mij is dan de winter echt voorbij 😉

 6. Dag Billy, de aangehaalde plaatsen zijn mij niet onbekend,
  wij kwamen er ook al te voet of per fiets.
  Heerlijk als je die eerste lentelucht opsnuift en het leven in de natuur voelt kriebelen.
  Hopelijk komen er nog veel zulke momenten. Liefs ♥

 7. Heerlijk dat eerste lenteweer! Fietsen is mijn ding zo niet, ik wandel liever, voorlopig zijn we daarmee echter nog niet de provincie uitgeweest.

 8. Een mooie streek hé Billy! Ik heb lang in het heuvelland gewoond ( Dikkebus ) en ga er altijd nog graag eens terug naartoe! Je spieren zullen na de winter wel wat stram geworden zijn zeker!
  Groetjes

 9. Hallo,
  Vandaag leek het een ideale dag om een wandeling te ondernemen of een fietstochtje te wagen. Jammer genoeg dienden we op de werkvloer te vertoeven, maar hopelijk kunnen we volgende week een nog beter lentegevoel krijgen.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s