Voorbereiding straatfeest

straatfeestvlaggenlijn

Zaterdagavond hadden we enkele buren op bezoek, om samen eens na te denken over een straatfeest. Een andere buur heeft het er al een tijdje over, maar er raakt nooit iets in praktijk omgezet. Daarom heb ik het heft in handen genomen, en buren opgetrommeld die geïnteresseerd zijn om mee te helpen aan de organisatie.

We hebben al heel wat voorgesteld, zoals een datum, wàt we precies gaan doen en wat we ervoor nodig hebben.

Tips zijn echter nog van harte welkom!

Groetjes,

Billy

Advertenties

27 gedachtes over “Voorbereiding straatfeest

 1. Hallo nachtbraker 😉
  onderling overleg, ideeên bespreken,
  er samen uitkomen
  dat zal beslist als het zover is vruchten afwerpen.
  Succes, ot: goed dat je ermee kan lachen , het is dan ook met een korreltje zout te nemen he 🙂
  liefs ♥

 2. Aan mij heb je niet veel, we hebben nog nooit een straatfeest gehad. Er is wel jarenlang ieder jaar een buurtfeest geweest met een danstent op het plein, boottochtjes, een rommelmarkt en brandweerdemonstraties ( lees: veel water). Maar daar is nu geen geld meer voor. Zelf ben ik niet zo’n feestnummer, meer van het wat kleinschalige gebeuren. Maar succes met alles!

 3. Hallo,
  Lijkt een prima idee te zijn, om vooral de buren eens te zien in een andere omgeving, wat lossere sfeer en vooral beperkt tot de eigen straat. Vooral veel praten met elkaar en voldoende initiatieven bespreken. Aandacht hebben voor het gegeven ‘voor elk wat wils’. Een lekker hap, een beetje amusement en vooral hopen op een zonnige en leuke dag. Zoiets zouden de mensen meer moeten doen in hun straat. Heel veel succes gewenst in de komende weken en maanden.

 4. gezellig klinkt dat billy,

  wat leuke buren . laat de chagrijnen maar thuis, dat zijn de belangrijkste zaken he.
  en heel veel meer heb je niet nodig:-)

  ik wens je alvast veel plezier
  xxx

 5. Straatfeesten, ik heb er al vele mogen beleven. Natuurlijk hoort eten erbij, een BBQ of eten laten aanrukken als daar de financiële middelen voor zijn, zelf drank meenemen bespaart weer geld 😉
  Muziek op de achtergrond. Voorafgaande aan het eten zou je een puzzeltocht per fiets kunnen organiseren: de deelnemers (groepen maken) een vragenlijst voorleggen over leuke wetenswaardigheden van je woonplaats (Waregem?) en zelf natuurlijk de antwoorden opzoeken/noteren. De groep met de meeste goede antwoorden krijgen een prijs (chocola of zo). Nou ja, zo kan ik nog wel ff doorgaan … dat krijg je als je zelf al jaren meedoet aan ‘het straatfeest’;-)

 6. Wij deden jaren geleden altijd een straatbbq. We kregen zelfs 250 euro van de gemeente. De vraag was altijd, wie gaat het organiseren en omdat sommige het niet meer zagen zitten, is het verwaterd. Jammer want op die manier kwam je nog eens in contact met buren die je eigenlijk nooit ziet.

 7. Elk jaar hebben we een straatfeest in ’t dorp. Beregezellig. Woonerven worden afgezet met dranghekken, geleverd door de gemeente. Alles wordt onder partytenten midden op straat gezet. Alles wordt goed onderling geregeld. Een bbq, springkussen voor de kinderen, bellenblazen, (bescheiden) muziek…
  Je kunt het net zo gezellig maken als je wilt. Suc6 Billy, dat kunnen we aan jou wel overlaten!!

 8. Mijn moeder zit al enkele jaren in het wijkcomité en was van bij het begin bij de organisatie van het jaarlijkse wijkfeest. Subsidies regelen, datum prikken, goed weer bestellen, voldoende drank, een barbecue, een paar mensen die taarten bakken, een springkasteel en grime voor de kinderen, met wat geluk de crèmekar die passeert, een toneelstukje van de plaatselijke toneelkring, een dj, en het feestje is compleet!

 9. Wij organiseren al jaren een buurtfeest hier! Begonnen toen wij als ukkies ooit een playbackshow georganiseerd hebben bij de buurman in de tuin, en momenteel is het met een tent en bbq erbij. Omdat die tent vrijdagavond al wordt gezet, wordt er nu ook jaarlijks een quiz georganiseerd. De prijzen (want natuurlijk moeten die er zijn) komen uit sponsoring! Ga eens langs bij buurtwinkels en je schrikt ervan wat je bijeen zamelt.
  Zaterdag is er dan de bbq zelf. De vrouwen komen dan ’s middags al hier samen om de groentjes en aardappels voor te bereiden, terwijl enkele mama’s zich bezig houden om voor de kinderen iets te organiseren.
  Ook op die zaterdag wordt er meestal iets extra’s gedaan waar zowel de kids als de volwassenen iets aan hebben: een fata morgana, een schattenjacht, ….
  Wij hebben nu een 70-80 man die jaarlijks aan het buurtfeest deelnemen. Maar alles staat of valt natuurlijk met de organisatie, en jij gaat dat zékér goed doen! Succes!!

  Liefs,
  Lotte

 10. Ik heb nog nooit aan een straatfeest deelgenomen. Geen idee wat je zou kunnen doen. Misschien een wedstrijd wie de mooiste voorjaarstuin heeft? Of het best opgeruimde erf? Of de mooist ingerichte vensterbank.

 11. Bij ons het straatfeest altijd de laatste zondag van augustus. We hebben een straatkas aangelegd en daarvan wordt er vlees (BBQ) en drank gekocht en dan brengt elk gezin zelf nog een gerecht en dessert mee. Iedereen mag dan van alles proeven en eten.
  Van activiteiten doen we niet veel… Soms eens volksspelen, soms eens naar het provinciaal domein. De activiteit hangt bij ons echt af van hoeveel kindjes (en mama’s of papa’s) er ’s middags gaan slapen.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s