Weekendverslag 26 & 27 januari

We hebben weer een bewogen weekendje achter de rug…

Zaterdag verwachtten wij onze beste vrienden samen met hun dochter en vriend voor een etentje bij ons. Jaren geleden vond die dochter het zo triest dat ze (door een familieruzie die intussen bijgelegd werd) geen dooppeter meer had waar ze jaarlijks om een beetje zakgeld kon gaan in het nieuwe jaar. Toen beslisten wij maar dat ik het peterschap zou overnemen, en nodigen wij haar elk jaar samen met haar ouders uit. Vrouwlief was al van vrijdag druk in de weer om opnieuw een smaakvol menu voor te schotelen. Zaterdagmorgen maakte ik stoofvlees klaar dat als hoofdschotel diende, terwijl zij nog het voorgerecht maakte en wat hapjes voorbereidde. Omstreeks 10u30 kregen we telefoon van vrouwliefs zus, dat hun moeder gevallen was, wat trouwens niet de eerste keer is. Vrouwlief liet alles vallen (niet letterlijk hé), en ging vlug ’s kijken bij haar moeder (woont hier enkele honderden meters van ons). Ze was gevallen over een mat in de gang, en had bloed aan haar neus en pijn aan de schouder. Vlug een ambulance opgetrommeld en naar de kliniek gebracht, waar ze vaststelden dat haar schouder gebroken is. Meteen heel wat gesprekstof met de vrienden natuurlijk. Toch genoten we natuurlijk ook van het eten. En na de koffie werden de kaarten bovengehaald, en speelden we enkele uren.

Zondagmorgen eerst een uurtje dobberen in het water, bezoekje gebracht aan mijn moeder, en daarna samen met onze zoon en schoondochter gegeten. Normaal was het voorzien dat de beide oma’s naar hier zouden komen, om de restjes van het zaterdagse menu op te eten, maar door die val kon de ene dus niet en mijn moeder zag het gewoon niet zitten.
In de vooravond kwam onze schoonzoon ons ophalen om samen met mijn schoonbroer en een vriend naar Zingem te rijden. Daar was om 18u een bluesoptreden gepland van Jimmy Thackery & the Drivers in zaaltje de Korenbloem. Meestal zijn die optreden de moeite waard, en ook deze keer werden we weer verwend met klassevolle artiesten die een perfecte set afleverden. Na het optreden opnieuw huiswaarts gereden, en nog samen wat nagekaart en nagenoten… 😉

Groetjes!

Billy

22 gedachtes over “Weekendverslag 26 & 27 januari

 1. Hallo,
  Tja een ongelukje is vlug gebeurd, vooral wanneer het gaat om oudere mensen. Ons moeder is ondertussen al de tachtig voorbij en kwam vorig jaar ook ten val. Op zich zonder veel erg, zoals nadien zou blijken, maar op het moment zelf wel even schrikken. Het probleem is dat het helen heel wat trager gaat dan bij jonge mensen, even geduld zal dus wel nodig zijn. Maar wellicht goed omringd door familie zal het vlug vergeten zijn. En de jongedame kan zich waarschijnlijk geen betere peter voorstellen.

 2. Het is nu dinsdag:
  besluit … of Billy geniet nog na, of hij luiert een beetje of hij is even te bezorgd
  het beste voor de gekwetste hoor, ik duim op beterschap ♥

 3. Dat is wel even schrikken. Hoe wel een gebroken schouder heftig genoeg is had het nog veel erger kunnen zijn. Beterschap voor haar. En jullie hebben toch nog iets kunnen maken van het weekend.
  Groetjes.

 4. Ach,wat naar voor je schoonmoeder. Een schouder breken die niet in het gips kan en dat ook nog op hoge leeftijd. Ik wens haar beterschap!
  Gegeten moet er altijd worden, dus ben ik blij dat het gesmaakt heeft. Op zondag nog een muzikale afsluiter, wat wil een mens nog meer? Je bent vast een tevreden mens, Billy.
  Groetjes, Kakel

 5. Een gebroken schouder kan goed zeer doen. Over de mat vallen? Die mat moet er uit, en snel. Waarom lag die mat er nog?
  Verder hadden jullie een goed gevuld w-end Billy.. Hier was het precies tegenovergesteld. Lekker rustig voor een keer.

 6. Oudere mensen en vallen, geen goede combinatie…wat blijkt. Heel pijnlijk een gebroken schouder, hopelijk komt ze er snel terug bovenop. Voor de rest was het weer een superweekend 😉

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s