Hasta la vista

We hadden een rustig weekendje, althans volgens onze normen… 😉

Dat maakte dat ik een groot stuk van de logs die ik nog moest lezen heb kunnen inhalen (niet allemaal hoor, dus niet wanhopen als ik nog niet langskwam bij jou), maar ook wat tijd heb kunnen steken in ons familieleven. Met zoon en schoondochter hebben we zaterdagnamiddag naar de Vlaamse film “Hasta la vista” gekeken. Daarin wordt het verhaal geschetst van 3 vrienden die nog nooit van seks konden proeven, en dat dan wel ’s willen doen. Lijkt makkelijk gezegd, maar zij zijn wél beperkt: de ene is zo goed als blind, de ander verlamd en de 3e is terminaal ziek. Toch is er een bordeel in Spanje dat gespecialiseerd is in “mensen als zij”, en zij zien het al helemaal zitten om samen de reis van hun leven te ondernemen…

Er zit veel humor in deze film, maar toch schuwt men het taboe rond seks voor mindervaliden niet, en dat levert voer op voor gezonde discussies achteraf. Een dikke aanrader volgens mij!!!

Liefs,

Billy

23 gedachtes over “Hasta la vista

  1. Wij zagen hem ook al een tijdje terug en vonden het zeer mooi.
    We beginnen het te kennen : mooie films maken. Vroeger vond ik dat de timing verkeerd zat maar nu zit het goed.

  2. Hallo,
    Ja het zijn eigenlijk tenslotte ook maar mensen, met gevoelens als alle anderen. Dat er daaromtrent veel misvatting bestaat, is algemeen bekend. Gelukkig kunnen dit soort films ertoe bijdragen, dat mensen een andere idee verkrijgen met betrekking tot het leven van deze anders-validen. Het zijn geen objecten, geen bezienswaardigheden, het zijn gewoon mensen, waarbij de natuur een beetje een andere opvatting heeft gehad wat betreft hun ‘zijn’. Laat ze dan ook net zoals anderen genieten van de geneugten des levens.

  3. Ik vond hem super! Ik heb ook een zwak voor vlaamse films. Maar het fijne eraan is dat ze inderdaad een taboe doorbreken en sex bij mindervaliden bespreekbaar maken! Groetjes

  4. Hallo Billy,
    Hopelijk de nieuwe laptop al een beetje gewoon geworden. Waarschijnlijk een groot verschil met het vorige exemplaar. Natuurlijk, alles heeft zo zijn prijs. We hebben ook wel wensen wat dat betreft, maar alle realiteit gebiedt ons echter om in tijden van crisis, vooral verstandig om te gaan met de euro. Er zijn wensen en er zijn dromen. Zolang echter onze huidige Samsung zijn werk doet, blijft het machientje in huis.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s