Tegenslag

Afgelopen weekend kreeg ik plots pech met mijn laptop. Het beeldscherm was volledig zwart, en wat ik ook probeerde, het haalde niks uit. Geen reactie, geen pijltje van de muis te zien…niks. Ook het uittrekken van de stekker zodat hij binnen de 2 minuten uitvalt (wegens kapotte batterij) en opnieuw opstarten bracht geen soelaas.

Gisteren kreeg ik dan van schoonbroer een mini-laptopje in gebruik, om me uit nood te helpen. Vandaag reed vrouwlief met onze laptop naar de hersteldienst, en gaf er mijn telefoonnummer bij. Ik kreeg dan iets later op mijn werk telefoon van de technieker van dienst, om te vragen wat er precies scheelde aan de laptop, want bij hem deed het beeld het prima! Heel vreemd natuurlijk, en ik besloot dan maar om onze laptop gewoon weer op te halen.
Door omstandigheden moest ik vandaag wat langer werken, en na thuiskomst en een deugddoende douche zette ik mij weer aan m’n vertrouwde speeltje. Geen vuiltje aan de lucht, scherm deed het weer prima. Maar toen ik aan het eten was, en de laptop dus in schermbeveiliging overging, was het weer van dat. Niks meer te zien! Bizar!

Morgen dus nog maar eens binnenbrengen…

Groetjes!

Billy

29 gedachtes over “Tegenslag

 1. dat zijn van die onverklaarbare dingen die toestellen kunnen krijgen. Lang geleden hadden wij een televisie waarvan de klank nu en dan uitviel. Nooit kunnen achterhalen wat er precies scheelde.

 2. Hé, vanmorgen toevallig heb ik ook zo’n 10 minuten met een zwart scherm gezeten bij het opstarten en omdat Joke in dergelijke omstandigheden altijd zegt dat ik te ongeduldig ben, ben ik ondertussen maar iets anders gaan doen en na terugkomst werkte het ding weer normaal……..Geduld Billy, geduld! 😉

 3. Ai, dat is minder. Want zo lang kunnen we tegenwoordig niet zonder 😉
  Lijkt wel of er juist iets met je schermbeveiliging aan de hand is … iig geval sterkte met de reparatie!

 4. Soms beginnen laptops zelf een eigen leven te leiden. Praat je er soms teveel tegen?
  Ik zou niet graag van laptop ruilen, Billy, want ik zou ogenblikkelijk beginnen te panikeren. Bij storing moet ik me zelfs bedwingen om windows in de praktijk te brengen en het ding uit het raam te smijten. Nog nooit gedaan natuurlijk… Ik ben erg benieuwd hoe dit zal aflopen!

 5. Hmm! Ook eens gehad; bleek verbinding moederbord naar scherm. Er moest een nieuw scherm in. Dat kost bijna evenveel als een nieuwe laptop, dus ….
  Hopelijk is het herstelbaar!

 6. Ik vrees voor jou het ergste. Heb dat ook eens aan de hand gehad. Is een teken dat ofwel je scherm het gaat begeven, of de bedrading vh scherm niet meer goed zijn. Uiteindelijk naar de winkel gebracht en een nieuw scherm kost iets minder dan een nieuwe laptop, dus daar moest ik niet lang over nadenken. Probeer toch maar snel een backup te nemen van je belangrijke zaken die erop staan, uit veiligheid.

 7. Hallo Billy,
  Tja dat zijn van die toestanden die optreden wanneer de pc is opgewarmd, soms werkt hij uren normaal, soms slechts enkele ogenblikken. Hopelijk vindt men spoedig wat er hapert. Het is immers niet leuk, wanneer je niet meer zeker bent op het ding het wel zal doen of niet. Maar een backupje kan nooit kwaad, ooit hadden we een HD die crashte en natuurlijk veeeeel te lang gewacht om reservekopie te maken. Gevolg een hele reeds bestanden naar de bliksem.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s