Je privacy, goud waard?

In een tent in de Dansaertbuurt in Brussel worden willekeurige mensen gevraagd of Dave hun gedachten mag lezen. Dave blijkt wel een zeer talentvol medium: hij “leest” hoe de mensen hun huis eruitziet, wat voor motor ze bezitten en wat hun rekeningnummer is. Op het einde wordt duidelijk hoe de waarzegger dat allemaal voor elkaar krijgt.

Denk daar maar eens over na!

bron: www.deredactie.be

Liefs,

Billy

Advertenties

33 gedachtes over “Je privacy, goud waard?

 1. Hallo Billy,
  Tja, soms vraagt men zich af hoe ze het voor elkaar krijgen… maar uiteindelijk is het allemaal een beetje boerenbedrog. Goedgelovige mensen werden in het verleden reeds vaker opgelicht en dat is natuurlijk het doelpubliek bij uitstek. Men speelt vaak ook een beetje in op de mentale toestand en op de emoties, je kent dat wel, zogezegd in contact komen met overleden familieleden. De beste raad is bij dat soort mensen wegblijven en vooral het spreekwoord gedachtig… boer pas op je ganzen…

 2. Dit is dan ook de reden dat ik zo min mogelijk persoonlijke dingen neer zet op het internet.
  Om deze reden wil ik ook géén facebook en andere toestanden en probeer ik het bloggen zo neutraal mogelijk te houden.
  Inderdaad zoals @Mirjam kakelbont al zegt, een goeie eye-opener.
  Fijne nieuwe week met liefs van mij..;)

 3. ik heb dit clipje al een paar keer doorgestuurd gekregen.
  Maar het is inderdaad een nadenker, ik zelf geef nooit niet veel vrij van me, en wat er op internet staat mag iedereen weten

 4. Goeie waarschuwing … het zijn ook wel een stel sukkels bij elkaar die bij die Dave op bezoek komen, een kwestie van je instellingen (op facebook) aanpassen. Als je alles op ‘openbaar’ hebt staan, tja … dan ben je aan de beurt haha!
  Trouwens, je weet dat anderen je kunnen googlen als je ‘dingen’ op het internet zet, daarvoor ben je zelf verantwoordelijk. Zolang je daar achter staat en er geen wereldschokkende dingen opzet, is er niets aan de hand. Daarentegen gebeurt het ook dat ánderen jouw gegevens zonder toestemming op internet plaatsen, en da’s natuurlijk wel heel vervelend.

 5. Hallo Billy,
  Vroeger duurde het vaak weken, alvorens men iets kon vernemen met betrekking tot het gebeurde aan de andere kant van de wereld. Nu gaat het nieuws razendsnel de wereld rond. Binnen enkele minuten weten we nu welk onheil zich heeft afgespeeld aan de overkant van de oceaan. Dankzij de evolutie van de moderne communicatiemiddelen gaat alles veel vlugger. Gelijkaardig fenomeen doet zich voor via sociale netwerken, men gooit in vertrouwen iets op het net en heel vlug zijn er anderen die daar niet altijd op de juiste manier mee omgaan. Heel gevaarlijke situatie dus. Vandaar, bezint eer ge begint zouden we kunnen stellen.

 6. Goede reclame, mensen klagen heel vaak over het internet en privacy, maar uiteindelijk bepaal je zelf wat je allemaal op facebook etc,.. zet. Dus het is belangrijk dat mensen zich hier bewust van zijn.

  Ik denk wel dat iedereen in dit filmpje acteurs zijn. De voorbeelden die men hier aanhaal zijn wel erg ‘extreem’ en het zou me verbazen dat iedereen zo’n onafgeschermde gegevens online heeft. Plus dat heel dat team achter een doek zitten, je zou ze dus allemaal enorm hard horen typen moest je in die tent zitten 😉

 7. Na 21 uiteenlopende meningen nog een toevoegsel. Ik ben heden erg op mijn privacy gesteld, ooit had ik meer mijn hart op de tong en dat werd misbruikt. Dat lijkt eigen aan internet. Wat ik hier zie kàn volgens mij niet, al zou ik direct voelen dat ik bedrogen word. Zulke wanpraktijken die men voorsteld aan goedgelovige mensen moeten ferm aangepakt worden. ♥

 8. Oei, dat is even een goede waarschuwing. Gelukkig betaal ik niet per internet. En wat er van mij bekend is, beschouw ik als niet bijzonder. Maar ja, is dat ook zo?
  Tjonge, ik ben onder de indruk.

 9. Wanneer je iets online zet dat is het, in mijn ogen zo klaar als een klontje dat een ander het ook kan lezen. Dat is 1 van de redenen dat ik mijn eigen naam eens per maand of 2 maanden even google. Tot op heden komt er niets tot nauwelijks naar voren (met mijn echte naam dan). De naam DharSon is iets anders, maar het blijft allemaal binnen de lijnen die ik opsteld heb .

 10. Zo das een heftig reclamespotje….poeh! Net als degene die boven mij reageert google ik weleens op mijn naam en ben gelukkig nog nooit zoiets tegen gekomen.
  Maar dit maakt mensen wel allerter!
  Groet, Inge

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s