Rickie Lee Jones – On saturday afternoons in 1963

Aanleiding tot dit logje is de reeks logjes over liedjes met de dagen van de week in de titel, die je vorige week bij Lutje kon ontdekken. Tot mijn aangename verrassing zaten er liedjes tussen van vrouwelijke artiesten waar ik een speciaal boontje voor heb: Tori Amos, Heather Nova en deze Rickie Lee Jones.  Ik leerde Rickie Lee Jones kennen in mijn jeugdjaren door haar grootste hit “Chuck E’s in love“, waarna ik direct haar eerste (titelloze) album kocht, waarvan je hierboven een afbeelding kan zien. Een schitterende plaat! Absolute aanrader voor muziekliefhebbers die van een jazzy sound houden.

Het liedje ” On saturday afternoons in 1963″ is het 2e nummer op dat album, een mooie ballade over hoe snel de tijd gaat in een mensenleven, een nostalgische terugblik op een bijzonder moment in haar jeugd. Dergelijke liedjes kunnen me behoorlijk emotioneren, kippenvelmuziek!

Muzikale groetjes,

Billy

Meer weten over mijn muzieksmaak: klik hier
Mijn muziekcollectie: klik hier

21 gedachtes over “Rickie Lee Jones – On saturday afternoons in 1963

 1. Hallo Billy,
  Inderdaad, zoals in de andere reacties vakt te lezen, smaken kunnen verschillen. Maar eigenlijk staan we aan jouw kant, het is muziek uit onze jeugd, toen we nog leefden van de ene T-dansant naar de andere. Er was zelfs amper sprake van discotheken. We deden ons ding toen nog in grote tenten op de weide. Waar is de tijd gebleven. Het herinnert trouwens aan het fameuze ‘woodstock’ gebeuren met toen legendarische namen als Joan Baez, Joe Cocker, The Who and natuurlijk JimmyHendricx. Ja, we blijven een beetje nostalgisch nietwaar. Echter één grote jeugdliefde is nog altijd gebleven ‘Pink Floyd’!

  • ik was 18j oud toen deze elpee uitkwam, en toen was het inderdaad de tijd van de t-dansants. We vertrokken nog om uit te gaan om 20u, en moesten vaak om 1u ’s nachts thuis zijn. Een heel verschil met nu…
   Pink Floyd hoort ook bij mijn favorieten hoor, Joris! En vele andere artiesten uit het verleden
   Maar ik volg ook het hedendaagse muziekgebeuren, er wordt nu zeker even goeie muziek gemaakt, maar de meeste groepen zijn maar een kort leven beschoren…

 2. Heb haar ontdekt doordat mijn zanglerares voorstelde een nummer van haar te zingen: “Dat dere”. Zalig nummer! Ik hou wel van haar muziek, maar luister er eigenlijk veel te weinig naar. Ik dacht eigenlijk dat ze veel jonger was.

 3. Ik kende haar niet, maar het nummer is mooi. Doet me denken aan de huidige platen van Norah Jones, maar dan met meer galm, eenzaamheid, minder intiem. Je kan je niet voorstellen dat zulke meisjes ooit oud worden. Hetzelfde heb ik met Melanie Safka. Eigenlijk wil ik die oudere uitvoeringen van zo’n zangeres niet zien, maar ja… toch kijken. En ja, dan zie je natuurlijk totaal iets anders. Een fan moet eigenlijk met zijn held(in) meegroeien en er langzaam oud mee worden.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s