Logverjaardag

Zowat ongemerkt is mijn 8e logverjaardag voorbij gegaan

In 2004 startte ik met loggen, toen nog een stout 18+ log bij web-log.nl. Geleidelijk aan is mijn log geëvolueerd naar een meer persoonlijk dagboek. Eind 2010 besliste ik om over te stappen naar WordPress, een beslissing waar ik nog steeds heel tevreden over ben. Vooral na de desastreuze migratie van web-log.nl naar weblog.nl enkele maanden later.
In die periode zag ik vele loggers hun eerste stapjes maken in weblogland, maar ook vele loggers stoppen. Ook enkele daarvan van wie ik nooit gedacht had dat ze er genoeg zouden van krijgen.

Intussen is het een echte verslaving geworden. Zelf logjes schrijven, voornamelijk over mijn dagelijkse leven, ook al heb ik nooit de behoefte gevoeld om daadwerkelijk dagelijks te loggen.
Mijn log is anoniem, Billy is dan ook een schuilnaam, en foto’s van mezelf of familieleden zal je hier zelden of nooit vinden. Mijn vrienden en familie weten ook niet dat ik een log heb.

Bij de logs die ik volg gaat mijn voorkeur uit naar hetzelfde soort “persoonlijke” logs, want het intrigeert me altijd wat andere mensen zoal beleven. Ik probeer ook om zoveel mogelijk een reactie achter te laten bij de logs die ik lees, ook al is dat niet altijd evident. Op sommige logjes kan je geen zinnige reactie geven, en dan laat ik het liever zo, dan een nietszeggende reactie achter te laten.

Ik heb al het genoegen gehad om enkele loggers ook in het echt te ontmoeten, en dat is wel aangenaam. Dan kan je eens toetsen of het beeld dat je van iemand hebt, ook in werkelijkheid een beetje overeenstemt.

Ik hoop nog jaren te kunnen doorgaan met dit log, en jullie logjes te blijven volgen.
Ik sta ook altijd open voor suggesties en vragen… 😉

Liefs!

Billy

Advertenties

42 gedachtes over “Logverjaardag

 1. hey billy, wat leuk, en dat je al zó lang in het blogvak zit:-)
  wat gaaf,
  jawel hé, het werkt als een soort verslaving, waar je niet snel genoeg van krijgt,
  en bloggers ontmoeten is erg leuk, dat ervaar ik ook steeds weer,
  wat hou je daar leuk mensen aan over:-)

  ga je nog lang door jongen:-)

  xxx

 2. Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Ik hoop voor jou (én voor ons) op nog vele gezellige weekendverslagen, lekkere biertjes, fietstochtjes, uitstapjes, etentjes en mooie foto’s. Ik volg je nu ook al een paar jaar intussen. Zelf ben ik ook alweer ruim vier jaar bezig met bloggen. Nooit gedacht, toen ik begon, dat ik het zo lang vol zou houden.

 3. Acht jaar, wat een prestatie! Onderhand ben ik een beetje gaan begrijpen waarom jouw blog houden-van-het-leven heet: je draagt het een warm hart toe. Je schrijft beeldend en met een open belangstelling voor anderen. Dan sleep je mensen al snel in de dagelijkse beslommeringen mee. Op de volgende acht jaar!

 4. Zoals je weet heb ik niet van die zwaarwegende aspiraties Billy, maar ik probeer meer mijn lezers te amuzeren en dat het soms moeilijk is om te reageren dat kan ik alleen maar beamen. Trouwens, iedereen in mijn vrienden en familiekring mag weten dat ik een weblog heb, dat interesseerd ze toch niks. 😉

 5. Ik blog niet anoniem, veel vrienden weten dat ik een blog heb, alleen mijn dichtste familie niet, omdat ik daar niet de beste band meeheb, maar kom. Alles wat ik blog zijn waargebeurde verhalen, hersenspinsels , maar ik durf dat wel eens stevig bijkruiden met een portie sarcasme of overaktie. Ik heb je blog via andere blogs ontdek die ik volg en k heb je prompt in mijn lijst geplaats. Ik kan ook niet meer elke dag overal reageren, da’s onbegonnen werk, maar ik doe mijn best.
  Groetjes

 6. 18+? Dat wist ik niet! Ik vind zelf persoonlijke blogs volgen ook een stuk leuker dan informatieve blogs. 8 jaar alweer, lange tijd. Ik blog zelf ook alweer meer dan 6 jaar. Time flies!

 7. Acht jaar alweer. Dat is een hele tijd. Ik begon in september 2003. Ik had ooit gehoopt een jubileum bij weblog te vieren maar het zat er niet in. Wel, bij WordPress zitten we ook goed en veel bloggers zijn weer in beeld gekomen. Inderdaad, velen zijn ook afgehaakt en dat is jammer. Maar zo gaat dat helaas. En… er komen ook steeds weer nieuwe bloggers bij. Eigenlijk is het net het echte leven.

  Billy, van harte gefeliciteerd met dit jubileum. Mogen er nog vele jaren van tevreden bloggen bij komen.

 8. Blij je ontmoet te hebben via WP, zou niet eens meer weten hoe of via wie ik zo bij je aan kwam waaien, maar volg je graag. Zie je als een mens die positief in het leven staat, altijd prettig zulke vibes:)
  Al zal ook ik niet onder elk nieuw blog een reactie geven. Dit meer omdat het soms te veel tijd vergt. Herinner mij wel dat ik al aardig wat nieuw-soortige muziek via jou ontvangen heb. Zijn van die cadeautjes waar ik super blij mee ben.
  Proficiat en ik hoop je nog lang te mogen lezen.
  LoveLife!

 9. Ha vent! Jaja bloggen is idd leuk, maar je moet er wel tijd voor hebben! Hier loopt alles niet zoals het gaan moet en staat bloggen nu even op een laag pitje. Maar vergeten doe ik je niet hoor en ik kom altijd graag even bij je koekeloeren!!
  Dag hoor, een heel fijn weekend!

 10. Hallo,
  Dat kan inderdaad al tellen, zoveel jaartjes kunnen reeds synoniem staan voor heel wat verhalen, belevenissen en anecdotes. Zelf hebben we ook pas de overstap gemaakt van het stilaan teloorgaande ‘skynet’ naar ditmaal ‘blogspot’. We hopen daar tenminste ons zegje te kunnen doen en op die manier een beetje te navigeren binnen deze virtuele wereld. Ik zou zeggen, blijf doorgaan en vooral genieten van het omgaan met anderen. Nog een aagename avond en een prettig weekend gewenst.

 11. tsss .. kom ik hier dagen te laat aan om je te feliciteren, billy!
  tsss .. maken we er toch gewoon een lang feestweekend van? 😆

  ik hoop dat ik hier nog heel lang mag komen lezen en genieten van al je belevenissen! ;-))

  een dikke proficiat vanuit een exotisch limburg, met vlaai en al! 😆

 12. 8 jaar, waauw. Nu ja, de jaren gaan snel 😉 maar ik vermoed dat jij één van de weinigen bent die zolang met bloggen bezig is. Gefeliciteerd in ieder geval!!

 13. 8 jaar??? Cool man! Sjiek! Ik ga jou volgen. Ik schrijf hier nog niet half jaar, maar ik heb veel geleerd en veel vrienden hebben. En jou die 8 jaar, zeker heb je veel dingen meegemaaakt met jou log. Blijf schrijven, Billiy!

  Fijn weekend, nog 🙂

 14. Ik loop een beetje achter met lezen, maar toch nog een gelukkige blogverjaardag! Geen idee hoelang ik het al doe eigenlijk. Ik heb al enkele blogs gehad, maar die zijn verdwenen in de ether: ik heb nogal de neiging om op de verkeerde knopkes te drukken. 😉

 15. gefeliciteerd met je 8 jarige blog alweer;)
  Dat er nog veel mooie,leuke logjes bij mogen komen en vooral..dat je zélf lekker van je af kunt schrijven.
  Ikzelf blog nauwelijks,al lees ik bij sommige nog wel en soms zet ik een reactie,nét hoe veel tijd en zin ik heb.
  Paar jaar terug was bloggen voor mij een must,
  tegenwoordig geniet ik,gluur ik en geniet van m,n rust;))
  Lieve Billy….nogmaals van harte met je 8 jarige weblog.
  Liefs van ons hiero…;-)

 16. Van harte gefeliciteerd Billy met je 8 jarig bestaan. Wij bloggen sinds januari 2005 en sinds 1 september 2011 bij Blogspot vanwege de migratie ellende van weblog. Albert en ik vinden het nog steeds leuk.
  Ook ons is het opgevallen dat heel wat fanatieke loggers gestopt zijn, terwijl ze vroeger vooraan stonden en bijna bij iedereen los en vast regeerden. Namen noemen we maar niet. Jij kan ze ook zo uit de mouw schudden.
  Eén ding verbaast me, maar dat is jouw keus:
  Mijn vrienden en familie weten ook niet dat ik een log heb.

  Ik blijf je met m’n lief volgen. De ene log spreekt me soms meer aan dan de ander, maar dat zal je bij ons ook wel hebben.
  vanuit Andalucia waar de nazomer nog zeker 14 dagen doorgaat,
  Lieve groeten
  Mara

 17. dan blog jij al enkele jaren langer dan ik! 🙂 Toen jij begon te bloggen was ik nog niet eens 18+ ;-).

  Ik ben ook blij dat ik naar wordpress ben gekomen, weblog was zo’n ramp de laatste tijd en dan zeker die migratie!

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s