Weekendverslag 18 & 19 augustus

We hebben weer een weekendje uit de duizend achter de rug!

Zaterdag zijn we in de namiddag met 12 familieleden naar Ieper geweest. Ongeveer de helft daarvan is met mij mee geweest naar het In Flanders Field Museum. Dit museum brengt het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek. Om het belevingsaspect nog te vergroten, ontvangt elke bezoeker bij zijn aankomst een persoonlijke ‘poppy’-armband. Dankzij de chip die in de armband zit, wordt de taalkeuze automatisch ingesteld en kan de bezoeker 4 persoonlijke verhalen ontdekken doorheen de permanente tentoonstelling. Voor mij was het de 2e keer dat ik het museum bezocht, en ik had de indruk dat de vernieuwing die men dit jaar doorvoerde een versobering bracht en de spectaculaire beelden wat heeft weggelaten. Maar het blijft natuurlijk een prachtig museum om te bezoeken, een must voor wie de streek bezoekt!

’s Avonds hebben we allemaal samen barbecue gegeten bij onze dochter en schoonzoon.

Zondagmorgen ben ik eerst gaan zwemmen, heerlijk verfrissend in deze hete dagen, en daarna een bezoekje gebracht aan mijn moeder. Tegen de middag werden we bij vrouwliefs zus verwacht voor de barbecue en spelletjesnamiddag die we nu al enkele jaren traditioneel houden met de schoonfamilie. Voor de vriend van schoonzus was het bijna letterlijk bakken en braden, want in zo’n hitte aan de bbq staan is eigenlijk geen lachertje. Gelukkig had hij er geen erg in en doet hij dat met veel toewijding en vakkennis. Wat wij gisteren aan hapjes en eten kregen was culinaire verwenning en helemaal anders dan wat wij gewoon zijn.
De spelletjes verliepen natuurlijk heel gemoedelijk en het water was nooit ver uit de buurt. En het ijs uit de ijsemmers bleek een dankbaar object om anderen een al dan niet gewenste verfrissing te bieden… 😉
En zo werd tot diep in de avond genoten en plezier gemaakt.

Groetjes!

Billy

25 gedachtes over “Weekendverslag 18 & 19 augustus

  1. Goed geleerd en genoten dit weekend ! Het schijnt dat het museum een facelift heeft gehad en moet er eens dringend naar toe ! OT , Ik denk dat die vader een heel erg hartig woordje zal plaatsen met nadruk op hard !

  2. Inderdaad een museum dat moet bezocht worden, ik deed het ooit voor dat het vernieuwd werd. Hier is de BBQ in het tuinhuis blijven staan, het was inderdaad te warm om naast dat vuur te staan. een moedige vriend heeft je schoonzus 🙂

  3. Maria en ik waren ook in Ieper. Een jaar of wat geleden zagen we de begraafplaatsen en de monumenten en konden zien met hoeveel elan die bijna helemaal weggebombardeerde stad is heropgebouwd. Een fenomeen. Nu kom jij met dat museum. Wel, we gaan er binnenkort nog eens heen en dan zullen we het zeker gaan bezoeken.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s