Champagne!

Ook al zijn we al terug van zaterdagavond, nu pas tijd gevonden om een verslagje uit te typen van ons verrassingsuitje.

Zoals ik eerder al schreef wilden schoonzoon en ik onze vrouwen op uitstap nemen naar een “geheime” bestemming. We hadden gekozen voor de Champagnestreek, en daarmee sloegen we eigenlijk 2 vliegen in één klap: dochter en schoonzoon waren daar nog nooit geweest, en ik kon al één en ander voorbereiden voor ons vriendenweekend in oktober, dat dit jaar ook naar diezelfde streek gaat.

Donderdagmorgen omstreeks 9u vertrokken, en ondanks wat oponthoud rond Lille (Rijsel) toch netjes voor de middag op onze bestemming aangekomen. We hielden eerst halt in Epernay, waar we na een kleine wandeling een terrasje opzochten voor een lichte maaltijd. Daarna even de Avenue de Champagne afgewandeld om al even de imponerende villa’s en gevels van de grote champagnemerken daar langs te gaan. Meteen ook de toeristische dienst binnengewandeld om wat extra informatie te krijgen. Daarna zetten we koers naar ons hotel, wat even voorbij Epernay lag. Onze bagage gelost, kleinzoon Mero een schoonheidsslaapje laten doen, en daarna opnieuw de wagen in. Via de Route Touristique du Champagne wilden we wel eens het huisje gaan bekijken dat we gereserveerd hebben voor ons vriendenweekend, en dat bleek wel mee te vallen. Op de terugweg naar ons hotel stopten we in Oger voor een eerste degustatie. Nog net op tijd voor sluitingstijd kregen we nog 2 variëteiten te proeven van champagne Milan. We besloten niet te hard van stapel te lopen en slechts een 3-tal flessen aan te kopen. Daarna terug naar ons hotel voor het avondmaal. Omdat dochter en schoonzoon hun babyfoon thuis vergeten waren, waren we verplicht om ’s avonds op onze kamer te blijven. Gelukkig hadden we 2 kamers naast elkaar, zodat we besloten om een spelletje Boggle te spelen op onze kamer.

Vrijdagmorgen na het ontbijt vertrokken we opnieuw richting Epernay om daar de kelders van Mercier te bezoeken, één van de spectaculairste bezoeken die je kan doen. Na een inleidende film over het huis, daal je met een lift af naar de meer dan 18 km keldergangen, waarvan je een deel met een lasergeleid treintje bezoekt. Na dat kelderbezoek is het natuurlijk proeven geblazen. Wij hadden gekozen voor een degustatie van 3 champagnes: Mercier Brut, Mercier Millésimé 2007 en Mercier Rosé. Godendranken!

Na dit bezoek had ik het idee geopperd om de Route Touristique du Champagne te volgen van de Marnestreek. Een werkelijk fantastische autorit langs de wijngaarden, met prachtige uitzichten over de vallei en door piepkleine, gezellige dorpjes. Waar we ook bij enkele kleinere champagneboeren een stop hielden om te proeven en te kopen: champagne Casters en champagne Castelger, waar we ontzettend vriendelijk ontvangen werden door de gastvrouw en waar tevens kan overnacht worden in hun chambres d’hôtes.
Na onze autorit waren we nog wat te vroeg voor het avondeten, en besloten we om nog een wandeling te maken in de omgeving van het hotel. Omdat het kerkje van Chavot zo bijzonder mooi lag te lonken besloten we daarheen te wandelen. Dankzij de gps die schoonzoon mee had, deden we dan door kleine wegen en bospaden uiteindelijk een wandeling van een 6-tal km. Vanzelfsprekend mét stop bij een champagneboer. Daarna was het opnieuw tijd voor avondeten en spelletjesavond op de kamer. Deze keer speelden we “Mens erger je niet“.

Zaterdagmorgen na het ontbijt werd het tijd om in te pakken, en reden we alweer langs de Toeristische Champagneroute naar de vuurtoren van Verzenay. Prachtig gelegen, maar het bezoek zelf was z’n geld niet echt waard. Museumbezoek deden we niet, en voor het uitzicht op de toren betaalden we 3 euro, wat naar ons gevoel mooier is van buitenaf.
Daarna reden we naar het grote Reims. Onze wagen parkeerden we op één van de grote boulevards, wat je gratis kan, en van daar wandelden we naar het centrum van de stad. Eerst de kathedraal bewonderd, en dan een stadswandeling gemaakt langs de voornaamste bezienswaardigheden. Na het middageten, wat we genoten op het terras van één van de talrijke brasseries in de Place Drouet d’Erlon: brasserie le Gaulois. Een aanrader!

Daarna werd het tijd om opnieuw onze wagen op te zoeken, en huiswaarts te keren. We waren ’s avonds uitgenodigd om met z’n allen te eten bij onze zoon en schoondochter, en daar konden we ronduit vertellen over onze erg geslaagde uitstap.

Tot slot nog enkele foto’s…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Groetjes,

Billy

Advertenties

26 gedachtes over “Champagne!

 1. dat ziet er daar erg mooi uit billy,
  een prachtige streek en erg gezellig met elkaar,
  * blub*

  sorry der kwam nog een belleke naar boven drijven:-)
  * hips*

  ’t is ook zo vroeg hé:-)

  xxx

 2. Een meer dan gezellige trip. Ik heb mee genoten. Het lijkt af en toe wel op de wijnstreek aan de Moezel waar we elk jaar even verblijven met onze 4landen rit. Ook zo mooi en rustig.
  Groetjes.

 3. Ik heb genoten van je verslag en niet te vergeten de foto’s. Zal er zelf niet zo snel naar toe gaan, meestal vlieg ik er hoog boven op weg naar Spanje, maar dankzij jou ook door de links wijzer geworden. Bedankt Billy.
  Groetjes
  Mara

 4. Dit gaat over de champagnestreek, kan niet missen! Wat enthousiast vertelt, Billy. Dat plaatje bij restaurant le Gaulois ziet er goed uit, maar de reizigerservaringen zijn niet echt veelbelovend … “arrogante obers, laffe manager, verschrikkelijk eten” ai ai! Hopelijk hebben jullie een betere ervaring beleeft haha! Maar euh … die champagne, is dat nou echt zo’n godendrank? Ik vindt het niet bijzonder lekker, maar dat komt misschien omdat het een goeiekopere soort was hihi 😉

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s