Weekendverslag 19 & 20 mei

Zaterdag vroeg wakker en opgestaan, en na het ontbijten de fietsen op het fietsrek/wagen gemonteerd, om met vrouwlief een tochtje te maken. Onze bestemming was aan het kasteel van Wijnendale, waar we bijna een jaar geleden ook al ’s een tocht maakten. De wagen geparkeerd aan ’t Heuvelhof, en daarna de fiets op. Het weer viel heel goed mee, was best te doen in korte mouwen. De knooppunten leidden ons langs landelijke wegen naar het kasteel ‘d Aertryke, waar op dat moment tuinbeurs Hof en Huis doorging. Verder onze route vervolgd tot we ongeveer halverwege in het centrum van Bekegem een stop konden houden in eetcafé de Roste Muis. Daar was het heerlijk vertoeven op het zonnige terrasje, waar we door de rosharige uitbaatster (kwam daar die roste muis vandaan?… 🙂 ) en haar zoontje uiterst vriendelijk bediend werden (aanrader!). Daarna zetten we koers naar Eernegem, met de bedoeling om daar een elektrische fiets te testen die je via het Laatste Nieuws kan aanschaffen voor een hele scherpe prijs. Vrouwlief is nl. aan het overwegen om zo’n fiets aan te schaffen, omdat ze het met haar rugproblemen moeilijk heeft om heuvelachtig terrein aan te kunnen wat toch een hele beperking is naar fietsbestemmingen toe. Jammer genoeg kon die fiets ons niet echt overtuigen, en blijft het uitkijken naar een andere aanbieding. We maakten ons fietstochtje rond, en na zo’n 45 km bereikten we opnieuw onze startplaats. Na een deugddoend drankje in ’t Heuvelhof, reden we weer huiswaarts.

Nadat we ons verfristen en omgekleed waren, was het tijd om naar vrienden te trekken. Vriendin was vrijdag verjaard, en we werden met de vriendenbende zaterdagavond verwacht voor het traditionele hapjes- en drankavondje. Zoals gewoonlijk weer heel wat afgebabbeld en afgelachen, maar toch redelijk vroeg thuis (we worden oud zeker?).

Zondagmorgen ben ik gaan zwemmen, en daarna een bezoekje gebracht aan m’n moeder.
Tegen de middag verwachtten we onze beste vrienden voor het aperitief, om dan samen met onze dochter en schoonzoon te gaan eten. We hadden al heel wat positiefs gehoord van Bistro Celto, en wilden dat vanzelfsprekend ook zelf ’s uittesten. We werden hartelijk verwelkomd door de uitbaatster, en kozen voor het seizoensmenu. Eerst genoten van een lekker aperitiefje, en ook het voorgerechtje was prima. Het hoofdgerecht viel jammer genoeg wat tegen, het vlees wat iets te ver gegaard wat het nogal droog maakte. Het verrukkelijke dessertje maakte dan weer veel goed, maar toch hadden we het al bij al beter verwacht.
Na ons etentje hebben we nog bij ons een kopje koffie gedronken, en daarna een partijtje kaart gespeeld tot ’s avonds.

Groetjes,

Billy

22 gedachtes over “Weekendverslag 19 & 20 mei

  1. Hahaha de” roste muis ” u kent toch het verhaal hé ??? 🙂 En daar is het ook lekker te eten waar ge geweest bent . We vertrekken naar New York op 30 oktober !

  2. Als je vrouw de goede electrische fiets heeft wil ze niet anders meer denk ik en wat dat ‘oud worden’ aangaat, laten we het hopen Billy 😉

  3. Het weekend goed besteed zo te zien. Hopelijk vind vrouwtjelief een geschikte fiets, er zijn genoeg modellen in omloop. Jammer dat het etentje bij Bistro Celto een beetje tegenviel, de menukaart ziet er daarentegen wel veelbelovend uit, jammie! 😀

  4. Een heerlijk weekend dus weer. Op naar zo’n volgende 🙂
    Ik wil eigenlijk ook weer eens gaan zwemmen… Conditie beetje op peil houden.

  5. Altijd zo’n zonde als het vlees slecht is klaargemaakt! Ik vind dat vlees de hoofdmaaltijd toch echt wel kan maken of kraken :-). Alle geluk dat den dessert dan nog goed was 😀

  6. Jouw weekends zitten altijd lekker vol met meestal leuke dingen. Zoals ook nu weer. Ik ga vanavond mijn (extra lange) weekend inluiden door met vriendinnen uit eten te gaan in een voor ons nieuw strandtentje…. Zin in!!!

    groetjes Inge

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s