Toch gelukt!

Woensdag was moeke (zoals wij ons moeder noemen) al weer heel wat beter. Met het haar mooi gecoiffeerd zag ze er prima uit. Intussen had ik al enkele gesprekken gehad met een medewerkster van de sociale dienst van het ziekenhuis, waaruit bleek dat zij voor een opname in een RVT nog niet in aanmerking komt. Omdat ze nog grotendeels de meeste dingen zelfstandig doet, krijgt ze nog een A-profiel (volgens de Katz-schaal) toebedeeld, wat het zowat onmogelijk maakt om in de meeste RVT’s opgenomen te worden. En dan mag je 90 of 100 jaar oud zijn…

Maar de dag erna kregen we telefoon van die sociale medewerkster, dat er in een privé-verzorgingstehuis plaats zou zijn voor iemand die weinig zorg nodig heeft, en daar zijn we dan ook diezelfde dag nog naartoe geweest. Groot voordeel van die instelling is dat het pal in het centrum van onze stad gelegen is, wat het toch makkelijker maakt om te bezoeken. De verantwoordelijke legde uit dat ze plaats hadden voor iemand met A of licht B-profiel, omdat ze recent al enkele zwaar hulpbehoevende mensen hadden opgenomen, en het voor de verzorgenden een te grote belasting zou zijn om er nog zo iemand bij te krijgen. Ideaal dus voor moeke. En wonder boven wonder, toen we haar dit voorstel deden bleek ze niet eens veel weerstand te bieden. Gisteren hebben we dus definitief toegezegd. Nu wordt het nog afwachten wanneer ze uit de kliniek wordt ontslagen, want het gaat wat op en af met haar.

En zo krijgen we de komende weken ook de opdracht om haar appartementje op te ruimen, en te maken dat ze zich in haar nieuwe verblijfplaats snel thuis kan voelen. Wordt nog een hele kluif…

Groetjes!

Billy

Advertenties

23 gedachtes over “Toch gelukt!

 1. och billy da’s fijn, het feit dat ze geen weestand biedt zal willen zeggen dat ze er aan toe is…..

  afscheid nemen van haar eigen huisje zal zwaar zijn, maar ik wens jullie de beste raad denkbaar

  xxx

 2. Het zal zeker niet makkelijk worden haar huis op te ruimen. Maar wel fijn dat het nú kan gebeuren, het is al emotioneel genoeg allemaal. Hoop dat jullie moeder nog een waardevolle tijd tegemoet gaat in haar nieuwe onderkomen. Sterkte met alles Billy!

 3. Het zal toch wel even wennen worden voor moeke, maar het is gewoon nodig en gelukkig ziet ze dat zelf nu ook in.
  Ik wens je succes bij het opruimen Billy.

 4. Goed dat haar nieuwe woonst niet ver van jullie verwijderd is. Het zal een hele verandering voor haar zijn en ieder bezoekje zal haar goeddoen. De oplossing was er sneller dan verwacht 😉 , hopelijk zal zij zich daar snel thuis voelen en het er nog lang naar haar zin hebben. Een hele geruststelling voor jullie, te weten dat ze de nodige bijstand zal krijgen eens ze uit het ziekenhuis mag.
  Succes met de opruiming van het appartement!

 5. amai, hebben jullie geluk! Bij mij op het werk nemen ze alleen echt hulpbehoevenden aan. Mijn moeder bv wacht al 2 jaar op een plaatsje, ze wil zelf naar een rvt en ze is te goed…

 6. Best een goede zet denk ik. Je moeder kan zo haar dingen nog doen, en toch is er zorg in de buurt. Hier noemen we dat aanleun wonen..
  Succes met het opknappen en verhuizen.

 7. Jullie weten wat gedaan ! Een huis leeg maken en haar spullen verhuizen neemt wat tijd in beslag. Maar toch goed dat ze zelf wilde gaan. Hopelijk is ze vlug goed genoeg om het ziekenhuis te verlaten en naar haar nieuwe stek te gaan.

 8. Vooralsnog goed nieuws, gelukkig dat het alweer ietsie beter gaat. Een mooie oplossing, zo’n privéverzorgingstehuis voor je moeke. Fijn dat ze het zelf ook ziet zitten, al zal het in het begin voor haar allemaal niet meevallen. Suc6 met het opruimen van het appartement!

 9. Ja zo gaat het op een gegeven moment, dan gaan de kids voor de ouder zorgen. Wel heel goed bericht dat je moeder niet tegendraads is. Voor haar een hele grote stap, verhuizen. Voor jullie sterkte en fijn dat de nieuwe woning voor je moeder in de buurt is. Opruimen van moeders appartement zal vele herinneringen naar boven halen. Nog een fijne zondag.

 10. Een fijn vooruitzicht om je moeder zo dichtbij de hebben en te weten dat er goed voor haar gezorgd wordt. Dat kan toch bijna geen toeval zijn, dat ze èn een plekje voor haar hebben èn je moeder het ziet zitten…?
  Ik ben blij voor jullie allemaal!

 11. Hoewel het een beetje tegenstrijdig is…je moeder verhuizen uit haar vertrouwde omgeving is niet niks, maar dat ze zo snel een mooi plekje kan krijgen is weer heel fijn!!
  Het kan niet anders of het moet gewoon zo zijn…ik wens jullie veel sterkte met de hele verhuizing én dat je moeder zich snel thuis zal voelen!
  P.S. Moeke…zo noemden wij een oma van mij…als ik steeds die naam zie of hoor, stroom ik over van liefde, zo’n lieve oma…jouw moeder zal ook vast net zo lief zijn!! 😉

 12. dat is heel goed nieuws, billy, dat je moeder aan de beterhand is én dat ze, ondanks haar hoge leeftijd, toch een a-profiel toebedeeld krijgt!

  ik denk dat jullie een hele goeie beslissing genomen hebben, met de plaats in het privé- rusthuis te laten voorbehouden voor je moeder.
  de verhuis zelfs zal een grote stap zijn, maar ik hoop dat zij zich heel vlug gaat thuisvoelen en daar zoiets als een derde jeugd mag gaan beleven! 😉

  veel sterkte, hoor!!

 13. O het lijkt me vreselijk als de dag komt dat je afscheid moet nemen van je eigen huisje. Niet omdat je het zo graag wil, maar omdat het niet anders kan. Zal inderdaad zwaar voor haar zijn. Maar gelukkig heeft ze liefdevolle mensen om haar heen en straks genoeg verzorging en steun. Heel veel succes met uitruimen en het steunen van je moeder. Ben wel blij om te lezen dat het beter gaat met haar.

 14. Gossie, wat een grote stap. Zowel voor je moeder als voor de kinderen. Afscheid nemen van haar vertrouwde plekje en huisje zal niet meevallen. Ook hier wens ik jullie veel sterkte mee en ik hoop dat je moeder zich snel thuis zal voelen en dat ze daar voorlopig nog kan blijven wonen!

  groeten Inge

 15. Het zal voor beiden een aanpassing zijn , maar beide partijen zullen het snel gewend worden Billy!
  En blij , heel blij dat het beter met je moeder gaat !

 16. Dit zijn situaties die voor de kinderen soms nog moeilijker zijn, want je wilt als kind altijd het beste voor je moeder. Toch moet je haar loslaten en het positieve is dat ze zelf inziet dat dit de beste manier van leven zal zijn voor haar. Ik spreek uit ervaring.
  Sterkte en groetjes
  Mara

 17. Dat zal zeker een kluif worden. Dat soort situaties zijn niet makkelijk, gewoon omdat er veel op je afkomt, je alles goed wil doen maar niet altijd alles zeker weet.
  Neem ook rust en tijd voor jezelf tussendoor, want de automatische piloot gaat aan en je hebt de neiging om maar door te gaan

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s