Pasen

 

Gisteren was het dus Pasen. Om 6u15 stonden vrouwlief en ik op. Terwijl ik naar de bakker reed om ontbijt (zalig voor vroege vogels als je een bakker hebt die al om 6u z’n deuren opent!), schakelde vrouwlief de oven aan om broodjes te bakken. Na het ontbijt werden de broodjes gesmeerd met allerlei soorten beleg, en wierp ik nog een laatste blik op de gedetailleerde wegenkaarten op Google Maps.
Om 9u20 kwamen onze vrienden ons ophalen, om dan omstreeks 10u met 3 volle minibusjes (27 personen) richting de Hel van het Noorden te vertrekken. Na een uurtje rijden bereikten wij onze bestemming. Een kleine landweg ergens tussen Artres en Preseau. Kasseien die her en der nog een lapje asfalt hadden, waardoor deze doortocht geen officiële benaming als “secteur pavé”  gekregen had.

kasseien bedekt met een laagje asfalt, met zicht op de kerk van Préseau - foto internet

Omdat we mooi op tijd waren, handig om een plaatsje langs het parcours te vinden, wat met 3 minibusjes niet altijd evident is, hadden we nog ruimschoots de tijd om ons tijdelijke kampeerplaatsje op te zetten. En een aperitiefje te drinken, en daarna onze broodjesmaaltijd te nuttigen.
Toen het langs de weg steeds drukker werd met voorbijrijdende hulpwagens van allerlei wielerploegen, werd het tijd om alles weer op te bergen en ons klaar te houden voor de doortocht van de renners. Toen we de helikopter aan de horizon zagen opdagen, wisten we dat ze er binnen enkele minuten zouden zijn. Eerst een groepje vluchters, kort erop gevolgd door het voltallige peloton. Voorbijrazende sporters, moeilijk om er iemand van de bekendere renners uit te halen. “Chavanel!”, “Boonen”, “Flecha”, “Vansummeren”!
Toen de meute uit het zicht verdwenen was, namen we onze plaats weer in in ons busje. De “gendarme” van dienst liet ons vriendelijk vrije doorgang, en zo konden we koers zetten naar onze volgende bestemming. Al na enkele kilometers bereikten we terug de autosnelweg, en zowat een kwartier later bereikten we al ons doel: Sars-et-Rosières.  Al jaren is dit ons 2e stekje, en het is er nog verbazend rustig. Parkeerplaats genoeg dus. In afwachting van de renners tijd genomen voor een kopje koffie met een stukje cake dat dochterlief gebakken had. Daarna de renners gaan opwachten. Toen die voorbijkwamen 1 grote stofwolk. De grote menigte langs de weg moedigden alle renners luidkeels aan. De wagens van de begeleidende sportbestuurders schraapten de kopjes van de kasseien. Op naar onze 3e en laatste bestemming. Langs kleine binnenwegen de drukke autosnelweg vermijdend, bereikten we moeiteloos Bourghelles. Geparkeerd achter een plaatselijk café dat jaarlijks voor die gelegenheid wordt ingepalmd door honderden wielerliefhebbers. En dan een stuk gewandeld tot op de kasseistrook waar het alweer een drukte van jewelste was door de vele, voornamelijk Vlaamse, toeschouwers. Intussen op de radio gehoord dat onze Tom Boonen er alleen vandoor was, wat de sfeer duidelijk nog meer aanwakkerde. Toen hij voorbijkwam alweer luidkeels aangemoedigd. Wat moet dat toch een fantastisch gevoel geven als renner. Vooral in zo’n heroïsche wedstrijd als Parijs-Roubaix!  Tom hield dan ook een bijzondere demonstratie, en bewees met zijn overwinning dat hij niet voor niets als topfavoriet aan de wedstrijd begonnen was. Een dikke proficiat waard!

Alweer een heel geslaagde dag achter de rug, waarbij Pasen in de vergeethoek kwam. Een afsluiter van de wedstrijden die we jaarlijks getrouw ter plaatse volgen. Het is nu aan de Ardennenklassiekers. Wordt dan tv-kijken…

Groetjes,

Billy

Advertenties

32 gedachtes over “Pasen

 1. Wat geeft het als pasen in de verdrukking komt. Het gaat erom dat je genoten hebt. En dat is wel gelukt. Geniet ook van deze tweede paasdag. Of kent men in België geen tweede paasdag?

 2. Ik kan er uit opmaken dat jullie ervan genoten hebben. Een heerlijke paasdag kortom.
  Leuk dat jullie van Parijs-Roubaix een jaarlijkse traditie maken.

 3. Het was weer grote klasse wat Tom heeft laten zien en ondanks dat het misschien nou niet zo spannend was heb ik voor de tv zitten genieten van zo’n grote sportman.

 4. Heerlijk dat jullie zelfs met pasen een bakker hebben die open is, hier is alles gesloten hoor!! Maar eigen gebakken broodjes uit de oven is net zo lekker!
  Heerlijk erop uit geweest dus….fijn dat jullie genoten hebben.
  En het weer nodigt nu ons eerder uit om binnen te blijven, het regent hier al een tijdje, maar we vermaken ons wel!
  Fijne dag verder!

 5. Klinkt helemaal heerlijk en ik hou niet eens van wielrennen, ook niet van voetbal, maar meer de sfeer erom heen. En ik hou van mensen die met passie erover vertellen.
  Kortom.. ik had er zomaar bij willen zijn. En de natuur, ja de natuur daar geniet ik intens van 🙂 Fijne 2de paasdag lieve passionele mensen.

 6. Ik had al gedacht ,daar zal Billy ook wel naar toe zijn. Je komt wel aan je trekken met zo veel koersen in de buurt.
  Groetjes.

 7. Mooie reportage Billy en niet zover van ons deur héé ! Schitterend van onze Tom. Ongelooflijk en Lars kwam opeens een Boom tegen 😉 begrijpelijk als je niet doseert !

 8. Ideaal, een bakker die op zondag geopend is … zie je in Nederland niet. Maar idd wat een topper, die Tom Boone! Pasen of niet, jij hebt in ieder geval genoten van dit weekend, dat is zeker!

 9. Pas las ik op een blog: doe vaker de dingen die je leuk vindt. Dat heb jij zeker ook gelezen? Groot gelijk dat je ervan geniet. Het leven is te kort om binnen te zitten. Grote klasse wat Tom gedaan heeft!

 10. dat was een extra speciaal paasei voor jou, billy? 😀

  dat moet een heel aparte sfeer zijn, om langs het parcours van zo’n grote koers te mogen en kunnen staan?

  en dan nog een vlaamse winnaar, op de koop toe?

  het feest kon niet meer stuk, zeker? 😀

 11. Mijn vader heeft alles op de voet gevolgd… op de tv! Zoals elk jaar zijn we daardoor te laat op het paasfeest bij mijn grootouders gearriveerd, maar die weten dat al 🙂

 12. Ik zag het op tv. Helemaal leuk om dat echt mee te maken. Heb je nog foto’s kunnen maken? Jullie bakker is wel heel vroeg open hoor, maar dit geheel terzijde 🙂

  groetjes Inge

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s