Weekendverslag 25 & 26 februari

Mijn weekend stond vooral in het teken van sport, actief en passief.

Zoals reeds in m’n vorige logje gemeld, zijn we zaterdag naar de Omloop gaan kijken op de Valkenberg en de Wolvenberg. Zoals te verwachten viel was er veel verkeer, en daar had de koers natuurlijk alles mee te maken. Toch zijn we netjes op onze eerste afspraak geland, en konden we ons netjes boven de Valkenberg parkeren en daar de renners opwachten. Eens ze voorbij gereden waren, vertrokken we eerst via binnenwegen , om dan via de grote baan Brakel-Oudenaarde naar de Wolvenberg te rijden. Op de grote baan hebben we een tijd moeten aanschuiven, en netjes geduld moeten oefenen om vooruit te geraken. Intussen ergerden we ons aan de vele “cowboys” die ons links in vliegende vaart voorbijstaken en zo de file trachten voor te zijn… We bereikten ons tweede doel zonder kleerscheuren, en konden ons op de flank van de Wolvenberg posteren. Waar we een uitstekend zicht hadden op de omgeving, en de renners al van ver zagen aankomen. Toen die weg waren, zijn we rustig naar een café in de buurt gereden waar we de rest van de koers op tv konden volgen. Prachtige koers en een oververdiende maar wel verrassende winnaar: Sep Vanmarcke! Die nota bene in onze stad woonachtig is!
Daarna huiswaarts gekeerd en nog wat nagekaart over de koers, om dan ’s avonds een rustige avond te beleven thuis.

Zondagmorgen was ik afgesproken met schoonzoon om de openingsrally van het wielertoeristenseizoen te rijden, die praktisch aan onze deur vertrok. Georganiseerd door de plaatselijke wielertoeristenclub “de Nieuwenhovespurters“. Er kwamen heel veel sportievelingen op af. We reden de beginkilometers met vrienden van ons, maar die lieten we na een tijdje achter. Bij het opbouwen van conditie moet er nu eenmaal wél een inspanning zijn, en dat bleek voor de vrienden niet van belang. We sloten ons na een tijdje aan bij een groepje snelheidsduivels, en dat is natuurlijk wel goed voor de opbouw, maar ook dat bleek na een 20-tal kilometer niet vol te houden voor mij. Naar het eind toe kwamen we in de buurt van de wijk waar m’n moeder woont, en die heb ik dan nog met een gebruikelijk zondags bezoekje vereerd.
Toen ik thuiskwam en van een deugddoende douche had genoten, werden we uitgenodigd door schoonzus voor het aperitief, wat wij moeilijk kunnen afslaan. En dat aperitief liep wat uit, zodat we het middageten dan maar oversloegen en meteen richting voetbalveld reden om de wedstrijd van onze favoriete ploeg bij te wonen. Het werd een snertvertoning, waarbij onze jongens dan ook met 0-1 verloren. We hadden beter de wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne gevolgd op tv, wat we dus door het voetbal niet konden.

Na het voetbal zijn we dan naar de zoon en schoondochter van onze vrienden vertrokken, omdat die schoondochter jarig was. Na een drankje en hapje, en ook een partijtje kaart, konden we thuis genieten van een rustig avondje…

Groetjes!

Billy

28 gedachtes over “Weekendverslag 25 & 26 februari

  1. Zo! En dat was nog eens een sportief weekend. Dat moet een voldaan gevoel geven.

    Over jouw reactie: ik maakte de foto’s 2 weken geleden. Ik ben zaterdag terug gekomen van 2 weken vakantie en begin met de foto’s van 2 weken geleden. Toen zag het er wel zo winters uit. Nu niet meer hoor 🙂

  2. Billy, wat een weekend, je vergeet toch niet af en toe te ademen hé tussen je drukte door !t’ zal wel leuk geweest zijn, als je alles achter elkaar zo leest, is het drukker dan dat je het doet, allez dat hoop ik voor je 😉 rust goed uit deze week en we hebben deze maand een dag meer om uit te rusten, wat willen we nog meer ? !

  3. Wat een weekend zeg ! En Billy en familie , jongen bedankt voor al die mooie steun ! Hebben het nodig ! Maar ik weet zeker dat je in Big Apple zou jeunen ! Dank je voor de “sponsering” .

  4. Je zou het volgens mij wel kunnen vinden met mijn vader. Hoewel die dan weer niet live naar de koers zou gaan kijken maar vanuit de zetel (en dan in slaap vallen na een kwartier).

  5. Ik hoorde van het weekend inderdaad de naam Waregem voorbij komen en dacht ‘hee?’ … toppers daar bij jou in de buurt Billy! Fietsen, douchen, eten, drinken en familie … mooi recept voor een fijn weekend 😉

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s