Wielerseizoen

Morgen begint in ons landje het wielerseizoen weer “officieel”.

De “Omloop” is de eerste echte confrontatie in ons landje. En zoals vaker bij de wielerklassiekers die in onze streek voorbijkomen, komen dan de kriebels om onze helden in het echt te bewonderen. Omdat we morgen voor de eerste keer op onze kleinzoon Mero moeten passen, gaat vrouwlief niet mee. Ik ben afgesproken met onze vriend en hun zoon en schoondochter, om naar de Valkenberg en de Wolvenberg te gaan kijken. Ik kijk er in elk geval naar uit, vooral omdat ik de streek ook redelijk goed ken en dan als “terreinkenner” vaak de kleine wegjes weet zijn om de renners zo vaak te zien als we willen. Wat voor morgen eigenlijk niet echt van toepassing is omdat we ze maar 2 keer gaan bekijken en we via de grote wegen onze 2 “uitkijkposten” kunnen bereiken.

Ik wens jullie alvast een fijn weekend, ik moet eerst nog een nachtje werken…

Groetjes!

Billy

29 gedachtes over “Wielerseizoen

 1. Oei, mijnen Deddie moet de dag doorbrengen als houthakker in ’t bos, hij zal ’t wel jammer vinden dat hij niet kan kijken! Hij is ook een grote wielerfan!

 2. De omloop! Die heb ik zelf eens gefietst met de wielerclub. Ken jij het boek: de man en zijn fiets van wilfred de jong? Echt een aanrader. Gaat voornamelyk over wielrennen in vlaanderen. Kan ik je van harte aanbevelen! Een fyn weekend. Geniet van het eeer en de koers!

 3. Met de Omloop Het Nieuwsblad begon dus gisteren het West-Europese wielerjaar.

  Het is inmiddels de 67e editie van de koers die vroeger Omloop Het Volk heette en vaak in barre omstandigheden is afgewerkt. In 2004 kon er zelfs niet gefietst worden vanwege de sneeuw.

  Op verzoek van wedstrijdleider Peter van Petegem loste de weduwe van Wouter Weylandt, An Sophie, het startschot. De wielrenner uit Gent overleed vorig jaar aan de gevolgen van een valpartij in de Ronde van Italië.

  De uitslag is intussen bekend:
  Sep Vanmarcke heeft de 67ste Omloop Het Nieuwsblad gewonnen. De 23-jarige Belg van Garmin klopte topfavoriet Tom Boonen in de spurt. Juan Antonio Flecha werd derde na een erg attractieve koers.

  Heb je een beetje veel genoten Billy? Vast wel.
  Fijne zondag
  Saludos de
  Albert

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s