Zonnige zondag

Mijn laptopje had gisteren vreemde kuren. ’s Morgens nog had vrouwlief haar mails gecheckt en wat bankzaken verricht, en daarna het scherm dichtgeklapt. Toen ik ’s middags opstond en na het ontbijten nog even aan de laptop wou, kreeg ik er geen enkele reactie meer uit. Hoe vaak ik ook op de aan/uitknop duwde, geen reactie. Adapter in, adapter uit, batterij uit of in, het maakte allemaal geen verschil. Een slecht begin van het weekend dus. Ik zag al horrorscenario’s aan me voorbij komen, laptop compleet naar de vaantjes…

Met een wrang gevoel zijn vrouwlief en ik dan vertrokken naar zee, nadat we eerst nog het huurkostuum gingen passen voor het huwelijk van onze zoon in april. Er was veel verkeer, maar dat leek me gezien het zonnige weertje ook logisch. Aangekomen in Oostende eerst de gratis parkings geprobeerd, maar daar waren alle plaatsjes bezet. Ook de ondergrondse betaalparking aan de Visserskaai bleek volzet. Dan maar doorgereden tot in Middelkerke, waar we plaats zat hadden langs de Koninklijke weg. Langs de dijk wandelden we dan het hele eind af, bijna tot in Westende. Het deed deugd.

Op onze terugweg naar huis kregen we een berichtje van onze dochter of zij ’s avonds mee mochten eten met ons. De voorziene portie mosseltjes werd dan maar verdubbeld. We kwamen ongeveer op hetzelfde moment thuis als onze dochter en schoonzoon, en na het binnenkomen  wou dochterlief nog ’s m’n laptop proberen, en die deed het onmiddellijk zonder morren. Begrijpe wie begrijpen kan…
Na het eten kon ik dan nog met een gerust hart op m’n speeltje tokkelen.

Vanmorgen ben ik met dochterlief al gaan zwemmen. En vanmiddag is schoonmama hier om te eten. Daarna naar het voetbal, maar daar kunnen we maar één helft blijven, omdat we tegen 16u naar de voorstelling “Helden in de sport” gaan, van Karl Vannieuwkerke en Les Supappes. Benieuwd wat dat gaat geven…

Nog een fijne zondag!

Billy

Advertenties

30 gedachtes over “Zonnige zondag

 1. Zo herkenbaar met die laptop. Heb ik ook weleens en dan geef ik hem aan zoonlief of manlief en dan is er dus niets aan de hand….
  Je had wel een druk weekend zeg…

  groeten Inge

 2. Tja Billy, wat moet ik nu hierop zeggen. Computers, het zijn handige dingen, maar soms hebben ze onverwacht kuren. Jouw weekend is in ieder geval goed geweest. Bij ons ook aan de Costa del Sol met heel veel zon en aangename temperaturen. Zie log.
  Groeten
  Mara

 3. ooojee billy, dat is schrikken zo’n laptop?? wat egtob heb j edan hé:-)

  maar gelukkig had íe misschien alleen maar even pauze nodig:-)

  die mosselen… daar had ik ook zin in 🙂

 4. Een laptop met kuren, je dochter zal hem met meer zachtheid behandeld hebben 🙂
  Uitwaaien aan zee kan verschrikkelijk deugd doen, puur genieten.
  Een trouwfeest in het vooruitzicht, leuk zeg!!

 5. hmmmm, dan is het zeker laptop crash tijd, want het toppie van mojo is ook dood!
  slechts en half jaar geworden 😦
  gelukkig hebben we garantie, maar ja, alle bestanden weg 😦
  weer een feestje in het vooruitzicht?
  gaat goed zo!

 6. Mmmmm, als ik dat geweten had, dan had ik mezelf misschien ook wel uitgenodigd op een mosselmaaltje. Wist je trouwens dat mijn vader ons ’n keer anderhalf uur rijden mee naar België “ontvoerd” heeft voor ’n pan mosselen? En daarna weer anderhalf uur terug. Maar dus wel met een heerlijke pan mosselen achter de kiezen en ’n Leffe om ze in te doen zwemmen 😉

 7. dag Billy
  ik hoop dat je hoest de deur uit is? En nog een trouw dit jaar, dat wordt weer feesten, maar ja, dat zijn jullie gewend.
  Ik blog nog altijd niet, met die verhuis bij weblog, voel ik me daar niet meer thuis, en veel van mijn medebloggers zijn dan ook gestopt of elders begonnen. Ik heb daar voorlopig nog geen tijd voor gehad. Druk met recepties, etentjes, ..;en ook op school.
  Weet niet of ik dit werk nog verder zal kunnen doen, want de regering besnoeit op alles. Ook iedere maand 200 euro minder uitkering, dat zal een zware dobber zijn. Ben deze morgen vrij, en neem ff tijd om de loggertjes te bezoeken. Ik mis jullie wel hoor, en ook begonnen met de grote schoonmaak, zo kan ik genieten van de lentezon als het plots warmer wordt.
  De jongste zit momenteel in de examens, de oudste dochter, die zit in haar laatste jaar, en mijn zoon heeft een huis gekocht, dus de kids worden groot en wij wat ouder.
  Nog een heel fijne week en ben blij dat je laptopje terug werkt hoor

 8. Oe…ik zou helemaal kriegel worden als mijn laptop er mee op zou houden….ik kan werkelijk niet meer zonder!! Gelukkig doet die het van jou het weer, maar als het nu kuren heeft zou ik toch alle sowieso maar even op een harde schijf gaan overzetten, straks ben je alles kwijt!
  En het was zondag idd een zonnige dag, wij hebben toen met de Le Patron een tour gereden….maar het was ook wel een beetje kkkkoud hoor….hahaha!

 9. Laptops en computers kunnen soms vreemde kuren hebben. Gelukkig dat die weer werkt.

  Wel leuk zo naar de zee gaan wandelen, is bij mij al zo lang geleden, maar ik woon dan ook niet zo dicht bij de zee. Ik zou eens werk moeten maken van een daguitstapje naar de zee 🙂

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s