Johnny Cash – Walk the line

Vandaag was de film “Walk the line” over het leven van countrylegende Johnny Cash aan de beurt. Na het zien van deze mooie biografische film is het duidelijk dat Johnny Cash een heel turbulent leven gehad heeft. Een leven van drank, drugs en pillen. Het heeft hem zijn eerste huwelijk gekost, waarna zijn vriendin voor het leven (én latere vrouw), zangeres June Carter,  hem toch min of meer op het rechte pad heeft gebracht. June stierf in mei 2003 en korte tijd erna volgde Johnny Cash zelf.

De video bevat beelden uit de film, écht de moeite waard!

Muzikale groetjes!

Billy

Meer weten over mijn muzieksmaak: klik hier
Mijn muziekcollectie: klik hier

26 gedachtes over “Johnny Cash – Walk the line

  1. prachtige film! en reese wintherspoon acteert echt de pannen van het dak!
    btw, ken je deze film http://www.youtube.com/watch?v=3paf2TLrgsg , is van alan parker ? ben zeker dat je die ook graag zou zien (te koop in de frs voor een appel en een ei!) en een stem dat die andrew strong heeft, dat hou je niet voor mogelijk! (heb zelfs de soundtrack ook nog eens apart gekocht!)
    leuk muzikaal weekend, Billy

  2. Johnny Cash …in Nederland wordt momenteel een soort van eerbetoon gehouden aan deze man. Nederlandse artiesten wordt gevraagd of ze een nummer willen spelen/vertolken van Johnny Cash. Dit gebeurt aan tafel bij het tv-programma De Wereld Draait Door met simpel alleen een gitaar. Resultaat: een CD genaamd “De Wereld Draait Door Recordings”. Hierop zijn dus nummers te horen van Johnny Cash, vertolkt op geheel eigen wijze door bekende (muzikale) Nederlanders, heel bijzonder.

  3. Johnny Cash….. Hij wordt weinig meer gedraaid op de radio, helaas. Hij heeft mooie nummers gemaakt. Het genre country en western srpeek mij zowiezo erg aan. Ik heb verschillende verzamelcd’s met ‘cowboy-muziek’, met ook daarop muziek van Johnny Cash.
    Hij acteerde trouwens ook, wisten jullie dat. Zijn laatste rol heeft hij gespeeld in de serie Dr. Quinn met Jane Seymour. Ook in die serie zong hij een paar liedjes.

  4. Heeft een prachtig lied met Bob Dylan gezongen ” Girl of the Northcounty line ” prachtig ! En “one” van U2 werd door hem schitterend nagezongen !

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s