Verslag Waregem Koerse weekend

Ziezo, het Waregem Koerse weekend zit er op voor ons. Vandaag is het op de kermis nog gezinsdag, en kunnen kinderen en gehandicapten aan halve prijs op de attracties. Maar aangezien onze kids al het huis uit zijn, hebben we daar niks meer te zoeken…

Zaterdag zijn we in de namiddag al een terrasje gaan doen op de Markt. Plezant om aan mensjeskijken te doen, één van mijn favoriete bezigheden. Natuurlijk met een lekker biertje bij de hand… πŸ˜‰
’s Avonds zijn we onverwacht gaan eten, vrouwlief had nog een waardebon voor restaurant De Hoop. Wij hebben lekker gegeten en gedronken, het verkorte “menu De Hoop“. Bij het eten kregen we telkens een hele fles wijn, wat toch ontzettend veel is toch? Na het menu kwam de ober nog vragen of we nog een digestief wilden, maar omdat we al redelijk wat wijn op hadden, bracht hij ons nog een extra kopje koffie. Dat omdat hij vond dat wij zo lang hadden moeten wachten op het hoofdgerecht, wat ons eigenlijk helemaal niet opgevallen was. Mooie geste toch…
Na het eten wilden we nog naar Bavik Live, waar Flip Kowlier optrad. Maar toen we buitenkwamen liepen vrienden van ons aan de overkant, en die vroegen ons mee naar hun huis. We lieten ons overhalen, en hebben daar nog iets gedronken.

Zondag heb ik ’s morgens een ritje gemaakt met de racefiets, de Ronde van Kruishoutem gereden. Mooi en lastig parcours. Het was wel frisjes om te rijden.
In de vooravond werden we bij vrienden verwacht, wat nu al voor het 10e jaar op rij een traditie is in het Waregem Koerse weekend. Daar gezellig genoten van drank en hapjes tot ’s avonds laat.

Maandag zijn we in de namiddag naar de Jaarmarkt geweest, waar vrouwlief zich een nieuwe jeans heeft aangeschaft. Daarna een terrasje gedaan.
’s Avonds hadden we met vrienden afgesproken om samen naar het concert van Bart Peeters te gaan. We waren ruim op tijd in het park Baron Casier, en zagen nog het voorprogramma, Berlaen. Een dikke tegenvaller.
Daarna was het tijd voor Bart Peeters. Eigenlijk niet echt een favoriet van mij, en die avond bleek nog eens waarom. Ondanks de goeie muziek, met uitstekende muzikanten, is de zagerige toon waarmee Bart Peeters zijn liedjes zingt niks voor mij. Wij zijn dan ook niet het volledige concert blijven kijken, en trokken naar de ambiance op de Markt.

Dinsdag hadden we met vrienden afgesproken om een fietstocht te maken. Ik had deze keer gekozen voor Ruddervoorde als startplaats, en met behulp van de knooppunten van het Brugse Ommeland reden wij een heerlijke en mooie tocht. ’s Middags hebben we fantastisch gegeten in het Oud Gemeentehuis in Varsenare, dat op onze route lag. Een aanrader, waar we zeker nog ’s zullen teruggaan! Na zo’n 47 km in de benen, keerden we terug naar huis.
’s Avonds zijn we dan met dochter en schoonzoon naar het centrum getrokken. Eerst nog wat rondgewandeld op de kermis, en een terrasje meegepikt, en daarna naar het kultuurcentrum de Schakel geweest. Waar we van daaruit naar het vuurwerk gingen kijken dat traditioneel het Waregem Koerse feest afsluit.

Ondanks het iets mindere weer, toch opnieuw genoten van het weekend.

Groetjes,

Billy

β™₯

24 gedachtes over “Verslag Waregem Koerse weekend

 1. Dat is wel genieten van het leven Billy!
  Maar het moet maar zo leuk niet zijn.
  Bart Peters hoor ik ook zo graag niet.
  Toen hij zong met the radio’s (en de Mosuses) vond ik het stukken beter.
  Bedankt voor je reactie! Heb al gereageerd πŸ™‚

 2. Baret Peeters was ik bij voorhand al niet naar toe gegaan πŸ˜€ Hij zaagt door op succes uit het verleden..
  Maar jullie hadden een prima w-end verder. Daar kon Bart niets vanaf zagen πŸ˜€

 3. Zo te lezen heb jij je weer prima vermaakt! Bart Peeters als artiest zou mij ook niet aanspreken, wel als presentator vind ik ‘m leuk. Nu komen er weer een paar mooie zonnige dagen, geniet ervan Billy en werkze nog! Liefs!

 4. Hoe is het met je vrouw gegaan vandaag? Sterkte Billy voor jullie beiden..ik hoop dat het wat oplevert en dat ze eindelijk van haar pijn af kan komen.

 5. Ziet eruit alsof je zekers weer flink genoten hebt, Biilly, vooral het menu De Hoop geeft goede hoop πŸ˜‰
  Maar, helaas kun je mij even niet bezoeken omdat web-log alles op de kop heeft gegooid pffffff 😦
  Geen idee hoe lang het gaat duren, ik hoop binnen kort weer iets van me te laten horen/zien.

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s