Fleet Foxes – He doesn’t know why

Fleet Foxes zijn al een aantal maanden “hot” op mijn favoriete radio, en vorige week gaven zij een goed gesmaakt optreden op Rock Werchter.
De groep is gesticht in 2005 in Seattle, Washington, eerst onder de naam “Pineapple”, maar omdat al een andere groep deze naam claimde veranderden zij hun groepsnaam in “the Fleet Foxes”, later werd “the” weggelaten. Hun muziek wordt onder folk gecatalogiseerd, maar je hoort duidelijk invloeden van The Beach Boys, Simon & Garfunkel, Neil Young en Crosby, Stills and Nash. In 2008 brengen zij hun eerste full album “Fleet Foxes” uit, waar ook dit nummer “He doesn’t know why” uit komt, en dit album werd wereldwijd erg bejubeld. De cover bestaat uit een detail uit het schilderij “De verkeerde wereld” van Pieter Brueghel.
En eerder dit jaar kwam hierop het vervolg, “Helplessness Blues“, die al goed op weg is om het succes van hun eersteling te evenaren.
Ik vind het een bewijs dat ook de dag van vandaag nog uitstekende muziek gemaakt wordt…

Geniet!

Muzikale groetjes,

Billy

โ™ฅ

Meer weten over mijn muzieksmaak: klik hier
Mijn muziekcollectie: klik hier

19 gedachtes over “Fleet Foxes – He doesn’t know why

 1. Het klinkt in ieder geval erg goed.
  Men moet heden ten dage veel geluk hebben om goede muziek te vinden.
  Maar dat goede muziek nog bestaat is hier een bewijs van.

 2. Bedankt voor de tip! Deze kende ik nog niet, maar het klinkt erg goed! Mijn collega is naar Rock Werchter geweest, ik heb de foto’s bekeken. Ziet er goed uit. Ben je daar al eens geweest?

 3. Nou heb ik weinig verstand van dat spul, maar ik weet wel dat dit weekend weer het jaarlijkse “Bospop” speelt in Weert, dus weer drie dagen genieten voor de liefhebbers en als ik het goed heb gehoord treed dit jaar zelfs Ringo Star op, maar het kan ook best een andere ‘beroemdheid’ zijn.
  Gr. J@n.

 4. Een waar jaren ’70-geluid ten heden dage, ik waan me gewoon weer in de jaren zeventig … nostalgie! Alweer een muziekkeuze waar we het samen over eens zijn Billy!

 5. Leuk muziekske Billy, grappig met die geiten er tussendoor ๐Ÿ˜‰
  Thanks for sharing!

  Wens je een fijn weekend, greeetz van een vakantiegangertje ๐Ÿ˜‰

 6. Hey Billy, leuk dat ik weer een reactie van je lees. Ja ik weet het van die foto themes. Ik ben nog op zoek naar 1 waar ik echt tevreden mee ben. Jouw template is ook erg mooi. Je zal geen spijt hebben denk ik van je overstap. Dit ziet er echt 10 x zoveel beter uit hehe. Die muziek ken ik niet, het klinkt idd wel heel erg nostalgisch, wel grappig ๐Ÿ™‚

 7. goeiemiddag
  welk is uw favoriet radiostation? ik luister altijd naar q music, maar ik denk dat dat niet aan u besteed is.
  Naar de Tour kijk ik niet, ik heb deze middag naar Formule 1 gekeken, en dat is voor mij meer dan genoeg.
  Vlakke plafonds, doe ik ook graag, maar als je zo’n 4 m hoog moet, schuine plafonds schilderen, dat is dat minder leuk. Mijn muren zijn ook niet bepleisterd, dat is dus schilderen op ytong met groeven erin, en dat is ook geen lachtertje; Met een rol, gaat het gewoonweg niet, daar de groeven niet meegeschilderd zijn, maar ik zal mij niet overhaasten en eens genieten van mijn vakantie, want ik heb drukke maanden achter de rug
  fijne week

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s