Weekendverslag 27 t/m 29 mei

Mijn weekend begon eigenlijk al op vrijdagmiddag, want vrijdagnacht had ik vrijaf genomen. Vrijdag verjaarde onze schoonzoon nl., en dat werd ’s avonds gevierd met een etentje. Maar eerst heb ik hen in de namiddag geholpen om hun tuinwerk verder af te werken. Het plaatsen van houten panelen en een poortje aan hun achtertuin. Het etentje was geen echte meevaller helaas. Van een restaurant verwachten wij toch een verfijndheid in het eten dat je niet op je dagelijkse bord krijgt, en dat was helaas niet het geval.

Zaterdag kregen we al vroeg 2 vriendinnen over de vloer om te aperitieven. In de namiddag stonden we onze zoon bij in zijn perikelen om zijn auto verkocht te krijgen. Door zijn (lichte vorm van) epilepsie mag hij nl. een jaar lang geen auto meer besturen. Die vorm van epilepsie uit zich in “afwezigheden”, momenten (van enkele seconden) waarin hij wezenloos voor zich uit staart, maar waarvan hijzelf niet het minste besef heeft. Je begrijpt dan ook dat autorijden voor de mede-weggebruikers een gevaar vormt. En zo besloot hij maar om zijn wagen van de hand te doen, vormt toch een extraatje en besparing, dat mooi meegenomen is. Helaas koos hij daarvoor niet de beste oplossing, en wou hij die verkopen aan 2 louche vreemdelingen die helemaal vanuit Luik z’n wagen wilden ophalen zaterdag. En die deden in eerste instantie ook moeilijk over een druppeltje olie aan de motor. Toen ik heb uitlegde dat het voor hem geen probleem was om hun voorschot terug te betalen en de wagen aan iemand anders te verkopen (voor dezelfde prijs!) stemden ze uiteindelijk toe om hem mee te nemen.
Zaterdagavond dan werd ik om 17u verwacht in taverne ’t Peerdeke in onze stad, omdat daar van onze bierproefvereniging een proeverij doorging van blonde abdijbieren. We kregen in de loop van de avond 12 abdijbieren blind te proeven. Natuurlijk in kleinere degustatieglazen, anders zou dit uitdraaien op een zuipfestijn, wat helemaal niet de bedoeling is. Uiteindelijk bleek Affligem het meest in de smaak te vallen.
Na de proeverij zijn we nog gaan “napraten” in een ander café…

 

Zondagmorgen zijn we na het onbijt met de fietsen op de wagen vertrokken richting Torhout. Ook al waren de weersomstandigheden zeker nog niet ideaal, veel wind en frisjes, we lieten ons daardoor niet van de wijs brengen. Men had ook opklaringen en meer zon voorspeld naar de middag en namiddag toe. Al bij de eerste kilometers bleek die wind toch wel erg hardnekkig, en moesten we ook hard op de trappers staan. Al bij al hadden we toch een mooie tocht, met onderweg enkele bezienswaardigheden. Zoals het kasteel van Wijnendale, waarvan je op m’n vorig logje één van de restanten van de kasteelmuur kon bewonderen. Ik vond het een erg fotogeniek plekje, kon ik dus niet laten… Wie de foto aanklikte kreeg trouwens op de grotere foto een deel van het kasteel rechtsboven op de achtergrond te zien. Hoe het er helemaal uitziet:

Nadien kregen we ook nog het kasteel d’Aertrycke te zien, maar dat heb ik niet gefotografeerd.
Na onze tocht nog een koffietje gedronken op een terrasje op de markt van Torhout.

’s Avonds werden we samen met onze kids en schoonkinderen bij mijn broer verwacht, voor een gezellig avondje. Met de bijhorende drankjes en hapjes… 😉
Afsluiter van een mooi, maar alweer druk weekend…

Groetjes,

Billy

23 gedachtes over “Weekendverslag 27 t/m 29 mei

 1. En vond je, voordat je blind geproefd had, Affligem ook het lekkerste bier, of was dit een verrassing voor je? Auto’s verkopen vind ik zo eng hè, het gaat meestal om een flink bedrag en dan moet je maar een betrouwbare koper hebben, brrr.
  Groetjes!

 2. ja goewere, wat een weekend weer! lijkt me weer heel gezellig maar geweldig druk geweest te zijn! enfin, je kan nu weer een hele week recuppen op je werk 🙂
  billy, ’t amusement hé

 3. Goede beslissing om de auto te verkopen ook al om dat je dan niet in de verleiding komt om toch maar één keertje…. Verder heb je weer een goed en lekker weekend gehad :-).
  Groetjes.

 4. veiligheid voor alles is het beste, dus zonder wagen verder.
  Voor de rest was je weekend weer razend druk, maar dat zijn we stilletjesaan gewoon van je aan het worden.
  fijne werkweek !

 5. hahaha, stel je voor, een proeverij in gewone glazen :D, na 5 van die bieren zou er niet veel meer geproefd worden denk ik :p

  Wel goed dat je die vreemdelingen hebt kunnen overtuigen om te stoppen met lastig te doen. Altijd stom hoe mensen lastig kunnen doen om toch maar te kunnen afdingen…

 6. Je bent een toegewijde vader Billy! Jouw kinderen boffen echt. Ik herken dit omdat mijn man ook altijd in de weer is met klusjes voor de kinderen. Kinderen, hoe oud ze ook zijn, vinden het fijn om terug te kunnen vallen op hun ouders.

 7. affligem het beste, blonde abdijbier?
  welke waren de 11 anderen, of is dat geheim? 🙂

  heel slim van zoonlief om het autorijden voor een tijdje aan de kant te schuiven!
  ik duim voor hem dat ie heel snel weer beter mag zijn!!

  • deze zijn de geproefde bieren:
   Affligem
   Ename
   Grimbergen
   Maredsous
   Forest
   St-Feuillien
   Tongerlo
   Petrus
   Steenbrugge
   St-Martin
   Val Dieu
   Leffe

 8. Eten is eten Billy. Er zijn plekken waar ze nooit van hun leven naar een restuarant kunnen of er eten kunnen bestellen. Met die gedachte was het eten vast weer aangenaam.

 9. Ja … ik ervaarde dat dus dikwijls .. zeker als je gewoon bent van vers koken en met goeie boter … als ik op restaurant ging dat ik het minder vond / SOMS welteverstaan 🙂 AL goed zeg dat je erbij was vr de schoonzoon … jeetje mensen zouden je erop leggen als je erbij staat … en zeker een goede beslissing niet meer te rijden .. AMAI wat heb je je wk weer tenvolle benut en zo moet het zijn , wel adem nemen he zo nu en dan hahaha , grtjs … en nog een fijne week

 10. Klinkt weer als een vanouds Billy-weekend 😉
  Het enige bier wat ik lekker vind, is donker bruin (bij chinees of barbecue 😉
  Fijne avond en greeetz!

dit vind jij er van...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s